Jacquemus opent nieuwe boetiek in Parijs aan de Avenue Montaigne

Jacquemus, het Franse modehuis dat in 2009 door Simon Porte Jacquemus werd opgericht, is een begrip geworden in de modewereld. Bekend om zijn moderne ontwerpen en de vaardigheid om via Instagram harten van modeliefhebbers wereldwijd te veroveren, zet Jacquemus nu een grote stap door zich te vestigen in het episch centrum van de Parijse mode: Avenue Montaigne.

De Avenue Montaigne, waar topmerken zoals Chanel, Louis Vuitton en Christian Dior hun thuisbasis hebben, symboliseert prestige en luxe. Het is een straat die synoniem staat voor mode op het hoogste niveau en waar internationale fashionista'ssamenkomen om zich te vergapen aan de nieuwste collecties. De komst van Jacquemus aan deze statige laan is dan ook een statement; het merk heeft zich definitief gevestigd tussen de grootmachten van de mode-industrie.

Met de opening van de nieuwe boetiek, die toevallig samenvalt met de Paris Fashion Week, wordt op 27 september een frisse wind door deze traditionele straat geblazen. De winkel, die meer dan 300 vierkante meter telt en zich uitstrekt over twee verdiepingen, biedt klanten niet alleen de mogelijkheid om de creaties van Jacquemus in alle rust te bewonderen, maar ook om zich volledig onder te dompelen in de wereld van het merk.

Deze pop-up store, die wellicht een permanent karakter krijgt, vertegenwoordigt een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Jacquemus. Simon Porte Jacquemus is nooit bang geweest om conventies te doorbreken. Zijn vorige retail-experimenten zoals een bloemenwinkel en een unieke 24-uurs handtasautomaat in Parijs hebben bijgedragen aan de exclusieve status van het merk. De verwachting is dat de aanwezigheid op Avenue Montaigne dit imago alleen maar verder zal versterken.

In de nieuwe winkel zullen bezoekers kennis kunnen maken met alle productcategorieën die Jacquemus rijk is. Er wordt speciale aandacht besteed aan de prêt-à-porter collecties en met name de meest recente Le Papier collectie zal prominent aanwezig zijn. De focus van Jacquemus op rechtstreekse verkoopkanalen en detailhandel past perfect in de strategie van het merk om een meeslepende ervaring te bieden en tegelijkertijd controle te behouden over zowel het imago als de prijsstelling.

Het merk Jacquemus staat sinds kort onder leiding van Bastien Daguzan als CEO en ook de voortgezette samenwerking met Nike tot de Olympische Spelen van 2024 in Parijs benadrukt de ambitie van het merk om wereldwijde bekendheid te vergroten. Met een gegroeide omzet die in 2022 naar verwachting de 200 miljoen euro zal raken, is Jacquemus hard op weg om een van de toonaangevende namen in de mode-industrie te worden.

De aanwezigheid van Jacquemus in Avenue Montaigne zou weleens een belangrijke impuls kunnen geven aan de befaamde winkelstraat, die de afgelopen tijd te kampen had met verminderde voetgangersstromen als gevolg van de pandemie. Jacquemus trekt een jong en gepassioneerd publiek, dat zowel binnen als buiten de mode-industrie actief is. Hierdoor kan het merk een nieuwe generatie luxe shoppers aantrekken naar deze historische locatie.

Omringende paleishotels anticiperen al op de opening van deze hippe nieuwe winkel, die ongetwijfeld voor extra dynamiek zal zorgen. Avenue Montaigne, die altijd een magneet is geweest voor het allerbeste wat de mode-industrie te bieden heeft, staat nu aan de vooravond van een nieuw tijdperk, waarin Jacquemus de brug slaat van online fenomeen naar fysieke retailervaring.

Met de recente heropening van Dior'swereldwijde vlaggenschipwinkel, compleet met banketbakkerij en modemuseum, lijkt Avenue Montaigne een evolutie te ondergaan waarbij ervaring en beleving centraal staan. Jacquemus speelt met deze nieuwe winkel perfect in op deze trend.

In een tijdperk waarin de fysieke ruimte steeds vaker een uitbreiding wordt van de identiteit van een merk, is de lancering van Jacquemus aan de Avenue Montaigne veelbelovend. Dit initiatief zal naar verwachting zorgen voor een toename in zowel bezoekersaantallen als verkoopcijfers, gezien de blijvende aantrekkingskracht van het merk en de slimme locatiekeuze.

We mogen dus reikhalzend uitkijken naar de impact die Jacquemus zal hebben op Avenue Montaigne. Met een unieke mix van innovatieve retailconcepten en authentieke modecreaties, verwelkomt Parijs een nieuw juweel in haar modekroon. Welkom, Jacquemus, op Avenue Montaigne.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...