Jacquemus opent nieuwe boetiek in Parijs aan de Avenue Montaigne

Jacquemus, het Franse modehuis bekend om zijn moderne ontwerpen en Instagram-genieke stijl, kondigt vol trots de opening aan van een nieuwe boutique in de hartslag van Parijs' mode, de Avenue Montaigne. Dit nieuws is een teken van aanhoudende expansie voor het merk dat al sinds de oprichting in 2009 een onstuitbare groei ervaart.

De luxe winkelstraat Avenue Montaigne staat bekend om haar prestigieuze uitstraling en het huisvesten van topmerken zoals Chanel, Louis Vuitton en Christian Dior. Jacquemus' entree op deze locatie markeert dan ook een belangrijke mijlpaal. Met meer dan 300 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen, zal de boetiek, die tijdens Paris Fashion Week op 27 september opent, de essentie van het merk in al zijn facetten weerspiegelen.

Deze nieuwe pop-up store, die mogelijk een permanente installatie wordt, luidt een nieuw hoofdstuk in voor Jacquemus. Simon Porte Jacquemus, de oprichter en het creatieve brein achter het merk, staat bekend om zijn unieke benadering van retail. Eerdere experimenten met korte-termijn projecten zoals een bloemenwinkel en een 24-uurs handtasautomaat in Parijs hebben het merk geholpen om een exclusief imago te cultiveren. Dit kan alleen maar versterkt worden met de opening op de Avenue Montaigne.

De nieuwe winkel zal alle productcategorieën van Jacquemus tonen, met bijzondere aandacht voor de prêt-à-porter collecties. De meest recente collectie, 'Le Papier', belooft een prominente plek in te nemen in het assortiment. De toewijding aan directe verkoopkanalen en de focus op retail past binnen de ambitie van het merk om een meeslepende ervaring voor klanten te creëren en tegelijkertijd de controle te behouden over het imago en de prijsstelling van de producten.

De aanstelling van Bastien Daguzan als nieuwe CEO en de voortzetting van de samenwerking met Nike tot en met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, benadrukken de ambitie van Jacquemus om het merk wereldwijd nog sterker op de kaart te zetten. Met een beoogde omzet van 200 miljoen euro in 2022, lijkt het label klaar om een van de prominente krachten in de mode-industrie te worden.

De komst van Jacquemus naar Avenue Montaigne zou bovendien een frisse wind kunnen betekenen voor de straat, die sinds de coronapandemie een daling in voetverkeer heeft ervaren. Met een jonge, enthousiaste aanhang - zowel binnen als buiten de mode-industrie - heeft het merk de potentie om een nieuwe generatie luxeshoppers naar de beroemde straat te trekken.

Intussen anticiperen Paleishotels in de nabije omgeving de komst van dit hippe merk. De straat heeft historisch altijd de crème de la crème van de modewereld aangetrokken en Jacquemus lijkt precies op het juiste moment de overgang van online fenomeen naar fysieke retailervaring te maken.

Met de heropening van Dior's wereldwijde vlaggenschipwinkel in april, waar men naast mode ook van een banketbakkerij en een modemuseum kan genieten, lijkt de Avenue Montaigne een nieuwe fase in te gaan waarin ervaring en beleving centraal staan.

In een mode-ecosysteem waar de fysieke ruimte steeds meer een verlenging wordt van de merkidentiteit, belooft de lancering van een Jacquemus-winkel in deze emblematische modewijk een winnende zet. Verhoogde bezoekersaantallen en verkoopcijfers zouden dan ook geen verrassing moeten zijn, gezien de aanhoudende aantrekkingskracht van het merk en de strategische keuze voor de luxe avenue. Welkom, Jacquemus, op Avenue Montaigne.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...