Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

Jacquemus opent nieuwe boetiek in Parijs aan de Avenue Montaigne

Jacquemus opent een nieuwe winkel in Parijs aan de prestigieuze Avenue Montaigne. De winkel met twee verdiepingen van 3.200 vierkante meter (300 m²) opent op 27 september tijdens Paris Fashion Week. Een woordvoerder van Jacquemus noemde het project een „pop-up store” in de vorm van de eerdere tijdelijke retailprojecten van het merk, zoals een bloemenwinkel van het merk Jacquemus en een 24-uurs handtasautomaat in Parijs, of een op het zwembad geïnspireerde hoek in Selfridges in Londen.

De Avenue Montaigne zal alle productcategorieën bevatten, met de nadruk op confectiekleding, meestal uit de nieuwste collectie van Jacquemus, genaamd 'Le Papier'. De locatie is momenteel gepland om vijf maanden open te blijven. Maar marktbronnen zeiden dat het project geen vaste einddatum had en dat het merk een aanwezigheid in de detailhandel op langere termijn verkende, wat ertoe zou kunnen leiden dat de locatie Avenue Montaigne de eerste permanente winkel van Jacquemus zou worden. „We blijven openstaan voor alle opties”, zei een woordvoerder van Jacquemus.

Het vestigen van een aanwezigheid in de luxe detailhandel zou een verschuiving in strategie betekenen voor Jacquemus, dat een aanzienlijk bedrijf heeft opgebouwd dat voornamelijk via groothandels en zijn online winkel verkoopt. Het snelgroeiende merk benoemde onlangs een nieuwe CEO, voormalig Paco Rabanne-chef Bastien Daguzan, en bevestigde dat de spraakmakende samenwerking met Nike zal doorgaan tot de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Volgens een bron uit de industrie streeft het bedrijf naar een omzet van 200 miljoen euro in 2022. „Echt, het merk is ontploft”, vertelde oprichter Simon Porte Jacquemus verslaggevers na een parade 27 juni in een zoutmijn in de laaglanden van de Camargue in Frankrijk. Een focus op retail en andere direct gecontroleerde kanalen stond centraal in de strategieën van high-end modemerken omdat ze proberen meeslepende klantervaringen te creëren, kortingen te bestrijden en de verkoop te verhogen. Maar de investering die nodig is om winkels op toplocaties te openen, blijft voor veel ontwerpers een belangrijke hindernis. Als een van de beroemdste opkomende merken van de mode - met een jonge schare fans die veel verder reikt dan de zeepbel in de industrie - zou Jacquemus kunnen helpen Avenue Montaigne op te vrolijken, waar het voetverkeer langzamer is geweest om te herstellen van de coronaviruspandemie.

De straat heeft altijd ultrarijke bezoekers van paleishotels verwelkomd, terwijl de meeste andere internationale luxe modemerken boetieks met één merk exploiteren. In april heropende Dior zijn wereldwijde vlaggenschip met een meer inclusief aanbod zoals een banketbakkerij en een modemuseum.