Immogalerij Immodôme opent zijn vijfde kantoor in de Sint-Katelijnestraat 41 te Mechelen

Naast residentieel vastgoed met architecturale, historische en/of esthetische meerwaarde fungeert de immogalerij ook als platform voor kunstenaars en designers uit eigen stad. Het immobiliënkantoor “Immodôme”, gekend als immogalerij voor residentieel vastgoed met architecturale, historische en/of esthetische meerwaarde, opent zijn gloednieuw kantoor in de Sint-Katelijnestraat 41 te Mechelen! Het betreft een magnifiek, statig pand aan het gezellige pleintje de “Stadsheimelijkheid” waar voorheen meester parqueteur Filip Redant van Passe Partout gevestigd was. Een amalgaam van klassieke elementen waaronder houten vloeren, hoge plafonds en een natuurstenen haardschouw in combinatie met design meubelen en het gebruik van krachtige Corbusier kleuren - terracotta en lichtblauw - zorgt voor een prachtig, eclectisch effect doch een knap, harmonieus geheel in een authentiek kader.

Styling elementen zoals de planten van de Mechelse winkel Stek en de prachtige, kleurrijke kunstwerken van rasechte Mechelaar Jo Van Dijck – die tijdelijk te bewonderen zijn in het kantoor – zorgen voor de ‘finishing touch’ en creëren, alles samen, een unieke beleving. Naast het cureren van knappe, residentiële panden fungeert immogalerij Immodôme dus ook als platform voor lokale, gerenommeerde kunstenaars en designers. Tenslotte zijn kunst en design onlosmakelijk verbonden aan vastgoed en het gevoel van thuiskomen. Daarnaast organiseert Immodôme ook regelmatig events waaronder vernissages en architectuurwandelingen onder begeleiding van een erkende stadsgids. Deze worden telkens aangekondigd op de website.

Immodôme: immogalerij van iconische panden

Immodôme bestaat intussen acht jaar (sinds 2014). Met hun allereerste ‘immogalerij’ in Antwerpen lanceerde het een gloednieuw concept binnen de makelaarswereld. Isabel De Laet en Alexander Heeren, de bezielers achter Immodôme en allebei gepassioneerd door architectuur, design en kunst, verkopen namelijk niet eender welk pand maar woningen die enig zijn in hun soort: residentieel vastgoed met architecturale, historische en/of esthetische meerwaarde. Met hun liefde voor en kennis van zoeken ze het juiste type woningen voor hun cliënteel: uitzonderlijke, charmante huizen met een historiek en ziel. Net zoals een kunstwerk in een kunstgalerij voor rasechte kunstliefhebbers fungeert Immodôme als een galerij van unieke woningen mét persoonlijkheid. Huizen en appartementen van Belgische architecturale grootheden en gerenommeerde interieurarchitecten zijn hierbij hun paradepaardjes. In het aanbod vind je zowel ‘state of the art’ appartementen, monumentale herenhuizen, industriële lofts alsook ‘gesigneerde’ woningen: iconische panden van grootheden zoals Marc Dessauvage, Renaat Braem, Jo Crepain, Eduard Van Steenbergen en creaties van hedendaagse Belgische architecten waaronder B-architecten, Frederic Leers en Stam architecten.

Dôme Events

In lijn met hun concept organiseren ze ook eigen Immodôme Events – afgekort “Dôme Events” – voor architectuur- en kunstliefhebbers: architectuur geïnspireerde events waaronder vernissages, architectuurwandelingen onder begeleiding van een erkende stadsgids en ‘eco-friendly living’ infosessies in inspirerende settings. Met hun Dôme events – en de lancering van de Immodôme podcast met een selectie van enkele top architectuurwandelingen – speelt Immodôme in op de behoefte van menig cultuurliefhebber. Het beleven van historisch en architecturaal erfgoed op een leuke en professionele manier, dat je bovendien ook in gezinsverband kan ervaren, is voor vele mensen een schot in de roos.

Gloednieuwe immogalerij: Immodôme Mechelen

Naast de vier reeds bestaande kantoren van Immodôme – in Antwerpen centrum, Gent, Schilde en Berchem – opent Immodôme nu ook een kantoor in de Maneblusser city met de sympathieke Liesbeth Engelen als drijvende kracht. Liesbeth woont al sinds 1999 in Mechelen en is  geheel verzot op ‘haar’ charmante stad. Na meer dan 15 jaar in de advocatuur – ze studeerde rechten en notariaat in Leuven en fiscaliteit in Brussel – maakte ze de overstap naar de vastgoedwereld. In haar vrije tijd volgt ze kunstgeschiedenis aan de Academie Jan Portaels en investeert ze samen met haar man in vastgoed. Met haar sterke juridische kennis en liefde voor esthetiek, helpt ze kopers om de ideale woning te vinden. Ze waardeert woningen op een grondige en gedetailleerde manier, en begeleidt verkopers in het verkoopproces. Je kan dus bij haar terecht voor vastgoedadvies en voor de perfecte verkoop van jouw karaktervolle woning. Isabel, medezaakvoerder van Immodôme, vervolgt: “We zijn ontzettend blij met de opening van ons kantoor in Mechelen. Deze stad heeft een heel rijke geschiedenis en een prachtige rijkdom aan architectuur. Ook is Mechelen opnieuw een zeer gegeerde stad om in te wonen. Dat is zeker te danken aan het beleid van voormalig burgemeester Bart Somers die de laatste twee decennia alles in het werk heeft gesteld om van Mechelen een schone, aantrekkelijke stad te maken door verschillende buurten te verfraaien, aandacht voor schone straten, enzovoort. We zullen de architecturale trots en geschiedenis van Mechelen dan ook graag mee in de verf zetten via Immodôme!”

Vijf Immodôme kantoren: weerspiegeling Immodôme filosofie met eigen accenten

Zelfs de inrichting van de kantoren weerspiegelt de Immodôme filosofie met een uitgesproken design en een atypische kantoorbeleving, echter volledig verschillend van elkaar met eigen accenten. In het centrum van Antwerpen is het kantoor van Immodôme gehuisvest in de Sint-Katelijnevest 24.  Deze vestiging weerspiegelt volledig de filosofie van Immodôme. De uniciteit en persoonlijkheid vind je zowel terug in het interieur als in de beleving van het kantoor: tal van design elementen zoals een Belgo Chrom bar en tafel, een vintage salontafel van Bernaerts, talrijke kunstwerken en de marmercomposieten vloer van Bomarbre geven de ruimte een kunstzinnige ‘touch’. De gezellige living en andere esthetische accenten zorgen dan weer voor een huiselijke en ongedwongen sfeer.
Het kantoor in Gent op de Kortrijksesteenweg 134 heeft – in schril contrast met het kantoor in Antwerpen – een opvallend kleurrijk interieur. Desalniettemin ademt ook hier de hele ruimte de passie voor design, kunst en architectuur uit, en is gezelligheid er troef. Zo vertelt Isabel met trots: “Het gebouw en het kantoor dateren van de jaren ’70. Qua stijl omschrijf ik het kantoor als ’Mad men’ meets ‘Memphis stijl’. De lagere, lamellen plafonds en het vast tapijt combineren we met kleurrijke grafische accenten op de muren. Daarnaast zorgen leuke vintage en design meubelen voor een gezellig thuisgevoel. We kozen voor de hippe Roly Poly chairs by Driade van Faye TooGood om mensen te ontvangen, de Super-Elliptical table by Piet Hein & Bruno Mathsson voor Frits Hansen als vergadertafel met stoelen van Cees Braakman voor Pastoe, een bijzettafeltje van Kaare Klint, een vintage Ikea salontafel van Depot09, en bureaustoelen van Eames voor Vitra. De planten in het kantoor hebben we bij Little Green Stories gekocht, een gepassioneerde bloemist in het centrum van Gent.”

Het kantoor in Schilde, in de Kempischveldweg 34, ligt dan weer helemaal in dezelfde lijn als het kantoor in Antwerpen, echter met andere accenten. Zo maakt het deel uit van de woning van de eigenaars (Isabel en Alexander) waardoor de huiselijke beleving nog sterker wordt ervaren. De kantoorruimte is magnifiek ingericht en werkt bovendien heel inspirerend. Het éne eyecatcher meubel na het andere zorgt voor een karaktervolle en bijzondere sfeer: originele zwarte vlinderstoelen van Arne Jacobsen, een 3m lange houten tafel met smeedijzeren onderstuk ontworpen door architect Christof Gemoets, een art-deco barkast van gebroeders De Coene, een Italiaanse Fontana Arte lamp Vertigo by Marco Acerbis, een luster “Bolle” van het Giopato & Coombes,…

Na de eerste lockdown periode werd in Berchem – op de hoek van de Koninklijkelaan en de Prins Boudewijnlaan – een kantoor geopend op het gelijkvloers van de knappe ‘Résidence du Centenaire’, dat door architect Florent Vaes in 1931 gebouwd werd. Gezien de prachtige setting en de architecturale waarde heeft Immodôme deze plek gekozen om de zuidrand van Antwerpen te bedienen. Het interieur werd magnifiek ingericht door het Antwerpse interieur agency “JULIE2” met opnieuw andere accenten maar anderzijds ook een zeer herkenbare stijl die heel eigen is aan de Immodôme kantoren: een uitgesproken design en een atypische, bijna huiselijke kantoorbeleving.

Tenslotte is er het kantoor in Mechelen, een gloednieuwe parel in de Sint-Katelijnestraat 41. “De houten vloeren zijn ronduit schitterend. Meester parqueteur Filip Redant van Passe Partout heeft zeer zeker zijn vakmanschap in het prachtig inlegwerk en de techniek van handgeschraapt 18de eeuwse parket getoond”, aldus Isabel. Naast de vloeren dragen de hoge plafonds, de massief eiken deuren en de natuurstenen haardschouw bij tot de grandeur van het kantoor. Voor de afwerking van het kantoor werd er gewerkt met de levendige kleuren terracotta en lichtblauw uit het Corbusier kleurensysteem. Zo loopt het lichtblauwe plafond tot 70 cm verder op de bovenzijde van de muren en werd de grote inkomdeur in terracotta gelakt. Verder vormen de design meubelen een mooi contrast met het authentieke kader. Bij de ingang wil je meteen in één van de twee Marcel Breuer Wassily stoelen gaan zitten en tegelijkertijd dwaalt je aandacht af naar de grote, terracotta kleurige Mortex vergadertafel die helemaal handgemaakt werd en het hart van het kantoor vormt. Aan kleuraccenten ontbreekt het niet. Ook twee kanariegele Moustache bold stoelen zorgen voor een leuke, kleurrijke ‘touch’. Verder vind je aan het gezellige haarvuur een donkerbruine De Sede zetel waar je je instant in zou willen neervlijen om van daar uit al die andere leuke styling elementen te bewonderen zoals de magnifieke, kleurrijke kunstwerken van Jo Van Dijck en de planten van de Mechelse bloemenzaak De Stek.

Binnenkort volgt er ook nog de opening van een zesde kantoor. In december 2022 zal Immodôme Lier zijn deuren openen in een beschermd monument in de gezellige Berlaarsestraat. Ook dit pand wordt ingericht door het interieurbureau “JULIE2”.

Immodôme staat voor top service

Top service en een gepersonaliseerde aanpak zijn essentieel bij Immodôme. Op die manier besparen ze potentiële kopers tijd en moeite en is het voor hun cliënteel snel een uitgemaakte zaak als ze ‘op slag verliefd worden’ op een pand. De aankoop van een huis betreft natuurlijk een samenspel van diverse factoren. Zo vervolgt Isabel: “Het is niet altijd een sinecure om charmante, architecturale pareltjes of historische panden te vinden die bovendien ook gezelligheid uitstralen en als een echte ‘thuis’  aanvoelen. De zoektocht naar dergelijk residentieel vastgoed is meestal een relatief tijdrovend gegeven. Wij proberen deze zoektocht voor kopers te vereenvoudigen. Zoek je een unieke woning, kijk eerst bij Immodôme. Vind je bij ons je gading niet, dan schuim je de rest van de markt af. De vraag naar dergelijke woningen met persoonlijkheid is groter dan ons aanbod. Kandidaat kopers volgen ons aanbod op de voet. Dus al wie een eigenzinnige woning met bovengenoemde karakteristieken wenst te verkopen, mag ons zeker contacteren. Zij kunnen er vanop aan dat Immodôme een koper voor hun woning vindt.”

Zaakvoerders & team

Immodôme werd in 2014 door Isabel De Laet en Alexander Heeren opgestart. Na een tiental jaren als marketeers in multinationals gewerkt te hebben, begon het te kriebelen en maakten ze een carrièreswitch naar de vastgoedwereld. Zodra ze het reilen en zeilen volledig onder de knie hadden, kreeg hun droom om een eigen kantoor op te starten vorm en werd Immodôme een feit. Het concept sloeg meteen aan en Isabel en Alexander kwamen gauw handen te kort om alles zelf bol te werken. Na enkele maanden lieten ze zich omringen door andere, erg competente mensen, met elk hun expertise. Anno 2022 zijn er intussen veertien mensen fulltime werkzaam voor Immodôme.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...