Emma Webster's digitale landschappen tentoongesteld in Brussel's Stems Gallery

De opkomende kunstenaar uit Los Angeles, Emma Webster, presenteert momenteel een solotentoonstelling in Galerij Stems in Brussel. Hoewel haar composities op het eerste gezicht bescheiden lijken, zijn ze volgens redacteur Danny Kopel "volledig geconstrueerd met Virtual Reality voordat ze naar het canvas worden getransponeerd". Van dichtbij bekeken, lijken de landschappen bijna hallucinogeen, met gebogen bomen in bergen en een bloedende zon in de grond. Webster's uitstapje naar VR-beeldvorming draagt bij aan het gesprek over digitale ruimtes en de echte wereld.

"In dit proces worden deze gekunstelde landschappen echt gemaakt op de manier waarop we ongeloof in een theater moeten opschorten, zowel als acteurs als toeschouwers," voegt Kopel toe. "Maak de lantaarns klaar!" is Webster's manier om licht te schijnen op deze nieuwe werelden.

De tentoonstelling van Emma Webster in de Stems Gallery in Brussel biedt bezoekers de kans om haar unieke landschapskunstwerken van dichtbij te bekijken. De composities lijken op het eerste gezicht bescheiden, maar onthullen bij nader inzien een complexe, vloeiende structuur die is opgebouwd met behulp van Virtual Reality (VR) technologie voordat ze op canvas worden overgebracht. De landschappen van Webster lijken bijna hallucinogeen wanneer ze van dichtbij worden bekeken, waarbij bomen in bergen kromtrekken en de zon in de grond lijkt te bloeden, waardoor een illusoire afbeelding ontstaat die meer lijkt op een decorontwerp voor een toneelstuk dan op een traditioneel schilderij.

Webster's werk draagt bij aan het groeiende gesprek over digitale ruimtes en de relatie tussen deze ruimtes en de echte wereld. Haar uitstapje naar VR-beeldvorming resulteert in landschappen die echt zijn, maar die alleen bestaan in de virtuele wereld. Dit creëert een interessant spel tussen werkelijkheid en fictie, waarbij het publiek wordt uitgedaagd om de grenzen van hun eigen perceptie van de wereld te verkennen.

Danny Kopel, redacteur van de tentoonstelling, legt uit dat de landschappen van Webster een beroep doen op het vermogen van het publiek om ongeloof op te schorten in dezelfde zin als acteurs en toeschouwers in het theater. "Maak de lantaarns klaar!" is Websters manier om licht te werpen op deze nieuwe werelden en het publiek uit te nodigen om deel te nemen aan de ervaring.

De tentoonstelling van Emma Webster is te zien in de Stems Gallery in Brussel tot 21 december. Galerij Stems bevindt zich op de Rue du Prince Albert 4, 1050 Elsene, België. In het voorjaar van 2023 brengen de Gorillaz ook een kunstboek uit, waarbij Emma Webster een van de kunstenaars is die in het boek zal worden opgenomen.

Over Emma Webster

Emma Webster is een opkomende kunstenaar uit Los Angeles die bekend staat om haar landschapskunstwerken die een vloeiende complexiteit onthullen. Haar composities lijken op het eerste gezicht bescheiden, maar van dichtbij gezien zijn ze bijna hallucinogeen en illusionaire afbeeldingen die meer kunnen worden toegeschreven aan een decorontwerper die een toneelhandeling bedenkt, in plaats van een traditionele schilder.

Webster gebruikt Virtual Reality-technologie om haar landschappen te construeren voordat ze naar het canvas worden getransponeerd. Dit draagt bij aan het gesprek over digitale ruimtes en de echte wereld. Haar uitstapje naar VR-beeldvorming levert landschappen op die volledig kunstmatig zijn, maar toch echt gemaakt lijken te zijn, op dezelfde manier waarop we ongeloof moeten opschorten in het theater, zowel als acteurs als toeschouwers.

Emma Webster is een in Los Angeles gevestigde kunstenaar die werkt in verschillende media, waaronder schilderen, tekenen en digitale media. Ze is vooral bekend om haar landschapskunst, waarbij ze werkt met zowel traditionele als digitale technieken om gedetailleerde, complexe beelden te creëren. Haar werken zijn vaak surrealistisch van aard, waarbij ze elementen van de natuur combineert met abstracte en geometrische vormen.

Op haar website geeft Emma Webster een uitgebreid overzicht van haar werk, waaronder schilderijen, tekeningen, prints en digitale afbeeldingen. Ze biedt ook een selectie van haar werken te koop aan, inclusief originele schilderijen en prints.

Webster heeft de afgelopen jaren in verschillende galerijen in de Verenigde Staten en Europa geëxposeerd en heeft ook deelgenomen aan verschillende kunstbeurzen en tentoonstellingen. Haar werk is opgenomen in verschillende privécollecties over de hele wereld.

Webster heeft een Bachelor of Fine Arts behaald aan de University of California, Los Angeles, en heeft vervolgens gestudeerd aan de Kunstacademie van Düsseldorf in Duitsland. Ze heeft ook gewerkt als docent aan verschillende instellingen, waaronder de University of California, Los Angeles, en de Otis College of Art and Design in Los Angeles.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...