Dit zijn 5 luxe modewinkels in Antwerpen

Antwerpen is een stad die bekend staat om zijn levendige modescène en heeft veel luxe modewinkels. Hier zijn de top 5 luxe modewinkels in Antwerpen.

Dries Van Noten

Dries Van Noten is een Belgische modeontwerper die bekend staat om zijn eclectische en kleurrijke ontwerpen. De flagshipstore van het merk in Antwerpen bevindt zich aan de Nationalestraat en biedt een assortiment heren- en dameskleding, schoenen en accessoires. 

De Dries Van Noten-winkel in Antwerpen bevindt zich in de Nationalestraat, in het hart van de modewijk van de stad. De winkel is gehuisvest in een prachtig historisch pand, dat is gerestaureerd en getransformeerd tot een moderne winkelruimte. In de winkel vind je de nieuwste collecties heren- en dameskleding, schoenen en accessoires van de ontwerper, evenals een selectie exclusieve items die alleen op deze locatie verkrijgbaar zijn. De inrichting van de winkel is minimalistisch en modern, met witte muren en vloeren waardoor de kleurrijke en eclectische ontwerpen opvallen.
Een van de unieke kenmerken van de winkel van Dries Van Noten in Antwerpen is de prachtige tuin, die zich achter de winkel bevindt en toegankelijk is via een achterdeur. De tuin is een oase van rust midden in de bruisende stad en is de perfecte plek om te ontspannen en even uit te rusten van het winkelen. Naast de winkelruimte en de tuin beschikt de Dries Van Noten-winkel in Antwerpen ook over een galerij, die de samenwerkingen van de ontwerper met kunstenaars en fotografen en andere kunsttentoonstellingen tentoonstelt. De winkel is een must-visit bestemming voor modeliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in het snijvlak van mode en kunst.

Delvaux

Delvaux is een luxe lederwarenmerk opgericht in Brussel in 1829. De winkel van het merk in Antwerpen, gelegen aan de Schuttershofstraat, biedt een assortiment hoogwaardige handtassen, koffers en andere lederen accessoires. De Delvaux-winkel in Antwerpen bevindt zich in de Schuttershofstraat, een charmante winkelstraat in het stadscentrum. De winkel is gehuisvest in een prachtig neoclassicistisch gebouw dat oorspronkelijk in de 19e eeuw werd gebouwd als privéwoning. Een van de unieke kenmerken van de Delvaux-winkel is het elegante en verfijnde interieur. De inrichting van de winkel bestaat uit een combinatie van luxe materialen, waaronder marmer, hout en leer, wat zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

De winkel biedt een scala aan hoogwaardige lederwaren, waaronder handtassen, bagage en kleine leren accessoires. Delvaux is vooral bekend om zijn iconische handtassen, zoals de Brillant en de Tempête, die gemaakt zijn van de beste materialen en gemaakt zijn om een leven lang mee te gaan. Een ander interessant aspect van de Delvaux-winkel is het engagement voor duurzaamheid. Het merk gebruikt alleen duurzaam geproduceerde materialen van de hoogste kwaliteit in zijn producten en zet zich in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door hernieuwbare energie te gebruiken in zijn productieproces en afval te verminderen.

Naast de winkelruimte beschikt de Delvaux-winkel in Antwerpen ook over een salon, dat een privé en luxueuze ruimte biedt waar klanten de exclusieve en limited-edition artikelen van het merk kunnen bekijken en kopen. De salon is ingericht in een rijk, donker kleurenpalet en beschikt over een selectie comfortabele fauteuils en banken, waardoor een comfortabele en intieme winkelervaring ontstaat.

Ann Demeulemeester

Ann Demeulemeester is een Belgische modeontwerper die bekend staat om haar avant-gardistische ontwerpen. De winkel van het merk in Antwerpen bevindt zich aan de Lombardenvest en biedt een assortiment heren- en dameskleding, schoenen en accessoires. Ann Demeulemeester, de Belgische modeontwerper die bekend staat om haar avant-gardistische ontwerpen, trok zich in 2013 terug uit de mode-industrie en haar gelijknamige merk werd overgenomen door een nieuwe creatief directeur. De Ann Demeulemeester-winkel in Antwerpen bestaat echter nog steeds en blijft een populaire bestemming voor modeliefhebbers.

De winkel is gelegen aan de Lombardenvest in het hart van de Antwerpse modewijk en biedt een assortiment heren- en dameskleding, schoenen en accessoires die de kenmerkende stijl van het merk weerspiegelen: donkere, poëtische en vaak genderneutrale ontwerpen. Het interieur van de winkel is minimalistisch en industrieel, met betonnen vloeren en zwarte stalen accenten die een schril contrast vormen met de luxe stoffen en texturen van de tentoongestelde kleding.

De ruimte is verdeeld over meerdere verdiepingen, met grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten en een prachtig uitzicht bieden op de omliggende stad. Ook al is Ann Demeulemeester niet langer betrokken bij de creatieve richting van het merk, de winkel in Antwerpen blijft haar kenmerkende stijl weerspiegelen en dient als eerbetoon aan haar blijvende impact op de mode-industrie.

A.F. Vandevorst

A.F. Vandevorst is een Belgisch modemerk opgericht door ontwerpers An Vandevorst en Filip Arickx. De winkel van het merk in Antwerpen, gelegen aan de Lombardenvest, biedt een assortiment heren- en dameskleding, schoenen en accessoires.

Christian Wijnants

Christian Wijnants is een Belgische modeontwerper die bekend staat om zijn kleurrijke en speelse ontwerpen. De winkel van het merk in Antwerpen, gelegen aan de Steenhouwersvest, biedt een assortiment dameskleding, -schoenen en -accessoires. Christian Wijnants is een Belgische modeontwerper die bekend staat om zijn levendige en ingewikkelde gebreide ontwerpen, en zijn gelijknamige winkel in Antwerpen is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in mode en design. Een interessant feit over de Christian Wijnants-winkel is dat deze is ontworpen door de veelgeprezen Belgische architect Bernard Dubois. Dubois staat bekend om zijn minimalistische en modernistische benadering van architectuur en hij heeft verschillende spraakmakende gebouwen en interieurs ontworpen in heel België en Europa.

In de Christian Wijnants-winkel creëerde Dubois een ruimte die zowel elegant als functioneel is, met strakke lijnen en een neutraal kleurenpalet waarin de kleurrijke en ingewikkelde ontwerpen van de ontwerper centraal staan. De winkel biedt een assortiment heren- en dameskleding, schoenen en accessoires, evenals een selectie exclusieve stukken die alleen op deze locatie verkrijgbaar zijn. Een ander interessant feit over de Christian Wijnants-winkel is dat de ontwerper vaak samenwerkt met andere kunstenaars en ontwerpers om unieke installaties en displays te creëren. Zo werkte hij in het verleden samen met de Belgische kunstenaar Gideon Kiefer aan een installatie gemaakt van gerecycleerd breiwerk, die enkele weken in de etalage van de winkel te zien was. Over het algemeen is de Christian Wijnants-winkel een bewijs van de innovatieve benadering van breigoed van de ontwerper en zijn toewijding aan kunstenaarschap en vakmanschap. Het is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in mode en design.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...