De wereldberoemde Homo Faber opent zijn deuren in Venetië

Van 10 april tot 1 mei 2022 opent de internationale tentoonstelling Homo Faber haar deuren in Venetië. Het evenement, georganiseerd door de Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship, promoot ambachtelijk talent en presenteert een indrukwekkende verscheidenheid aan materialen, technieken en vaardigheden door middel van live demonstraties, meeslepende digitale ervaringen en fantasierijke displays van handgemaakte creaties.

De 2e editie belicht de rol van ambacht bij het creëren van een duurzamere en inclusievere toekomst. Met 15 uitzonderlijke tentoonstellingen, conferenties en meeslepende digitale ervaringen worden de "levende schatten" gevierd. Meer dan 400 unieke werken, gemaakt door meer dan 350 ontwerpers en ambachtslieden uit 30 landen, worden getoond.

Naast het evenement zelf biedt het project Homo Faber in Città op maat gemaakte routes aan, zodat bezoekers vakmanschap door heel Venetië kunnen ervaren.

De Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship gelooft in een toekomst waarin meesterschap gewaardeerd wordt en de menselijke hand centraal staat in de productie. Haar missie is het vieren en behouden van vakmanschap en het versterken van de verbinding met de wereld van design. De ambachtslieden die zich toewijden aan het nastreven van uitmuntendheid met behulp van lang bestaande tradities, vaardigheden en kennis, staan centraal in alle activiteiten van de stichting.

Het Homo Faber Event is een belangrijke culturele tentoonstelling gewijd aan vakmanschap, georganiseerd door de Michelangelo Foundation. De tentoonstelling, bedacht door een zorgvuldig geselecteerd team van wereldberoemde ontwerpers, curatoren en architecten, strekt zich uit over een aantal prachtige ruimtes in de Fondazione Giorgio Cini op het eiland San Giorgio Maggiore, in het hart van Venetië. Het evenement viert het vakmanschap van meester-ambachtslieden en heeft als doel om erkenning en zichtbaarheid te vergroten voor vakmensen. Als een showcase van uitmuntend vakmanschap belicht de tentoonstelling een rijke diversiteit aan materialen en ambachten, van papier maken tot houtbewerking, van zeldzame ambachtelijke technieken tot enkele van de meest iconische voorbeelden van hedendaags vakmanschap, en onderzoekt hun verbindingen met de wereld van creativiteit en design. De inauguratie-editie in 2018 verwelkomde 62.500 bezoekers. Hedendaagse ambachtslieden zijn ook de protagonisten van het digitale platform van de stichting, de Homo Faber Guide. Vanuit haar hoofdkantoor in Genève werkt deze non-profitorganisatie samen met een internationaal netwerk van organisaties om een nieuwe culturele beweging te bevorderen.

Over Homo Faber

Homo Faber is een roman van de Zwitserse auteur Max Frisch, gepubliceerd in 1957. Het verhaal volgt de reis van Walter Faber, een Zwitserse ingenieur, door Europa en Noord-Afrika. Tijdens zijn reis ontmoet Faber verschillende mensen, waaronder een voormalige minnares, een scheikundige, een archeoloog en een jonge vrouw.

Het boek is geschreven in de vorm van een retrospectieve, waarbij Faber terugkijkt op zijn leven en zijn reizen. Het verhaal behandelt thema's als technologie, moderniteit en de zoektocht naar betekenis in het leven. Het personage Walter Faber wordt gezien als een voorbeeld van de moderne mens, die vaak gevangen zit in zijn eigen rationaliteit en niet in staat is om de diepere betekenis van het leven te begrijpen.

De titel van het boek, "Homo Faber", verwijst naar de oude Latijnse term voor "de mens als maker", en is een knipoog naar het personage van Walter Faber als ingenieur en maker van machines. Het boek is een klassieker in de Duitstalige literatuur en wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken van Max Frisch. Het is vertaald in veel talen en is een belangrijke bijdrage aan de naoorlogse Europese literatuur.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...