CELINE opent pop up voor haute parfumerie in La Samaritaine in Parijs

Het is een tafereel dat bijna zó uit een Franse film lijkt te zijn gesprongen: in de schaduw van de eeuwenoude Pont Neuf en met een zacht uitzicht op de kabbelende Seine, onthult het befaamde Parijse warenhuis La Samaritaine een geurige welkomstgroet. Niet zomaar een groet, maar een die doordrenkt is met de luxe en verfijning waar het historische gebouw om bekendstaat. Deze keer is het de beurt aan CELINE, het beroemde Franse modehuis, om er een exclusieve pop-upwinkel voor haar haute parfumerie-collectie te introduceren.

CELINE is al langer dan menigeen zich kan herinneren een naam die synoniem staat voor de Parijse elegantie. Het merk zag het levenslicht in 1945, opgericht door de gedreven Céline Vipiana, en groeide gestaag uit tot een iconisch symbool van luxueuze mode. De invloed van het huis werd nog prominenter na de overname door de LVMH-groep in 1996, een beweging die CELINE stevig positioneerde binnen de wereld van high fashion en, zoals nu blijkt, ook binnen het domein van haute parfumerie.

Tegenwoordig, met Séverine Merle als CEO en de welbekende Hedi Slimane als creatief directeur sinds begin 2018, vernieuwt en verrast CELINE de wereld voortdurend. Slimane, door velen geprezen vanwege zijn avant-garde esthetiek en obsessieve aandacht voor detail, heeft zijn kenmerkende stijl ook onmiskenbaar in deze nieuwe pop-upwinkel ingeblazen. Het resultaat? Een ruimte van 538 vierkante meter die de essentie van het merk omarmt: minimalistische klasse, strakke lijnen, en een ruimtelijke rust die de rijke collectie tot haar recht laat komen.

Zwarte stalen structuren en glazen vitrines worden accentueerd door de warme gloed van het messing en creëren samen een soort modern tuinhuisje. Hierin zijn bezoekers uitgenodigd om zich volledig onder te dompelen in de wereld van CELINE'shaute parfumerie. Elke geur, waaronder de nieuwste toevoeging Bois Dormant , is zorgvuldig gecraft en vertelt een uniek verhaal. Het zijn kunstwerken voor de neus, presentaties van persoonlijke ontdekkingen en emoties, gegoten in een flacon.

Deze geuren rusten op elegante marmeren displays en ademen luxe en exclusiviteit. Maar de ervaring houdt niet op bij het olfactorische: de pop-upwinkel herbergt ook andere zorgvuldig geselecteerde producten van CELINE. Van lifestyle-objecten tot lederwaren en accessoires, elk item weerspiegelt dezelfde kwaliteit en esthetische waarde die men van het merk verwacht. Het is een samensmelting van zintuiglijk genot en tastbare schoonheid.

De pop-up in La Samaritaine zal slechts tijdelijk de geuren van CELINE huisvesten – tot en met 28 oktober om precies te zijn. Deze periode biedt een exclusieve kans om een duik te nemen in de essentie van het modehuis en alles wat daarbij hoort. Een gelegenheid die de zintuigen prikkelt, maar ook de bezoeker verbindt met de rijke geschiedenis en cultuur van CELINE.

La Samaritaine, een locatie die al decennialang de modieuze ziel van Parijs weerspiegelt, is een plek waar het hart van de stad klopt. Het warenhuis spreekt boekdelen over Franse elegantie en stijl en biedt de perfecte achtergrond voor de presentatie van CELINE'sparfumerie. Elke transactie hier is niet alleen de start van een nieuw geurritueel, maar ook de bevestiging van een tijdloze band met het legendarische modehuis.

Het is een uitnodiging die je meevoert naar het hart van Parijs, naar het epicentrum van licht, liefde en luxe. La Samaritaine en CELINE delen een verhaal van passie, kunst en ambacht dat tot de verbeelding spreekt. Voor hen die de ware essentie van Parijs willen beleven, is dit een kans die je niet mag missen. In de geurige atmosfeer van deze pop-up, gedrapeerd in Franse finesse en Parijse chic, ligt een onuitwisbare ervaring die de allure van de stad vangt en viert. Een halte die iedere liefhebber van luxe en schoonheid zou moeten maken.

Kortom, als je de kans hebt, breng dan een bezoek aan deze unieke pop-upervaring van CELINE in La Samaritaine. Het is meer dan een ontmoetingsplek voor toegewijde parfumliefhebbers; het is een oase waar de geest van Parijs, met al zijn geschiedenis en hedendaagse charme, levend wordt gehouden. Hier, aan de oevers van de Seine, manifesteert zich een liefdesbrief aan de stad, in de vorm van geuren die het verhaal van CELINE fluisteren met elke verneveling.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...