CELINE opent pop up voor haute parfumerie in La Samaritaine in Parijs

CELINE opent pop up voor haute parfumerie in La Samaritaine in Parijs

Sinds de heropening van La Samaritaine afgelopen zomer heeft het warenhuis een groot aantal grote luxemerken aantrekkelijk gemaakt. Celine, voorheen gespeld als Céline, en gestileerd in hoofdletters, is een Frans merk van confectiekleding en luxe lederwaren dat sinds 1996 eigendom is van de LVMH-groep. Het werd in 1945 opgericht door Céline Vipiana. Sinds november 2015 is het hoofdkantoor gevestigd op 16 rue Vivienne in het 2e arrondissement van Parijs in het Hôtel Colbert de Torcy, dat is geclassificeerd als Frans historisch monument. Séverine Merle is de Chief Executive Officer sinds april 2017. Op 21 januari 2018 kondigde LVMH aan dat Hedi Slimane Celine zou overnemen als artistiek, creatief en imagodirecteur.

Die laatste Slimane, heeft een pop-up store gelanceerd die hij volledig heeft ontworpen. De tijdelijke ruimte, gelegen in het atrium van de kelder, meet 538 m² en ziet aan de rand hoge en strakke kasten van zwart staal en glas die een rasterachtig tuinhuisje omhoog houden, vastgelegd in glanzend messing en versierd met de naam van het huis.

Het visuele drama wordt versterkt door een groot Celine-logo in lichten dat recht boven de setting bungelt. In de pop-upwinkel van Celine vormt de haute parfumerie-collectie van het merk het binnenste heiligdom met een met marmer bekleed display dat ook Bois Dormant bevat, de elfde en laatste geur van de collectie. Daarnaast vind je er een samengesteld assortiment lifestyle-objecten, lederwaren en accessoires. De pop up is open tot en met 28 Oktober.