Audi's nieuwe tafelklok voor Erwin Sattler is gelimiteerd tot 100 stuks

Audi Design heeft samen met de beroemde klok- en horlogemaker Erwin Sattler een nieuwe tafelklok ontworpen met het Audi-thema. De tafelklok heeft een glazen behuizing waardoor de bewonderaar elke beweging van de mechanica kan zien en tegelijkertijd de schoonheid van Audi's technische ontwerp kan tonen. „Design is een weerspiegeling van technologie. Daarom geven we heel bewust de technische details van de klok weer”, zegt André Georgi, hoofd productontwerp bij de Audi Concept Design Studio Twee ingetogen sluitingen met rutheniumcoating houden de behuizing van de bijna 30 centimeter (11,81 inch) hoge tafelklok bij elkaar. Ze leiden het oog met hun precieze randen naar de innerlijke werking van de klok.
De uur- en minutenknop is eveneens minimalistisch, met markeringen voor het kwartier, het half uur en het hele uur. De 18.000 slagen per uur van de klok zorgen voor een soepele werking van het balanswiel, een veer die samen met de massa van het wiel als motor dient. Hoewel de tafelklok misschien geen belangrijk onderdeel is van Audi's plan voor toekomstige vooruitgang, maakt hij plaats voor het tonen van Audi's zorg en liefde voor innovatie met een beperkt beetje technische kunst.
De tafelklok is al beschikbaar op bestelling, maar prijsinformatie is niet bekendgemaakt. We weten echter wel dat de tafelklokken van Erwin Sattler verre van betaalbaar zijn, aangezien sommige zelfs €10.000 € bereiken en dit nieuwste stuk is zeker geen uitzondering. De tafeldecoratie is misschien geen grote verkoper voor grote consumenten, maar het zal zeker de komende jaren een goed verzamelobject zijn. Iedereen die iets verzamelt met de naam Audi of zelfs autoliefhebbers bij elkaar, heeft zeker zo'n voortreffelijk uurwerk nodig.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...