Walton Goggins - een veelzijdige acteur met een uniek talent

Walton Goggins is een Amerikaanse acteur die bekend staat om zijn unieke talent in het vertolken van duistere en complexe karakters. Met rollen in bekende films en series zoals Shield, SOA (Sons of Anarchy), Justified en Django Unchained, heeft hij bewezen een van de meest veelzijdige acteurs van Hollywood te zijn.

In Justified speelde Goggins de rol van een van de meest gevreesde schurken op televisie en bracht hij meerdere lagen in zijn weergave van sinistere karakterrollen. Hij staat ook bekend om zijn vertolking van transgender Venus Van Dam in de misdaadserie Sons of Anarchy. Daarnaast is hij ook geprezen voor zijn vertolking van Billy Crash in Django Unchained en Sonny Burch in de Marvel-film Ant-Man and the Wasp.

Maar naast zijn talent als acteur heeft Goggins ook een persoonlijk verhaal dat zijn fans inspireert. Zijn eerste vrouw, Leanne Kaun, stierf aan zelfmoord in 2004, slechts drie jaar na hun huwelijk. Ze hield van honden en had een hondenuitlaatservice. In 2011 hertrouwde Goggins met filmmaker Nadia Conners en samen hebben ze een zoon genaamd Augustus.

Hoewel Goggins bekend staat om zijn complexe rollen, is hij zelf een vriendelijke en gepassioneerde man die van zijn land en zijn werk houdt. Hij heeft zelfs een Academy Award op zijn naam staan als producent van de film The Accountant. Goggins is geboren in Birmingham, Alabama, op 10 november 1971 en heeft een lengte van 178 cm en weegt ongeveer 70 kg. Zijn nettowaarde wordt geschat op ongeveer €12 miljoen.

Naast zijn acteercarrière heeft Walton Goggins ook geproduceerd en geregisseerd. Hij produceerde en speelde in de film The Accountant uit 2001, en regisseerde en produceerde de documentaire That Evening Sun uit 2009. Walton Goggins is ook actief betrokken bij liefdadigheidswerk. Hij heeft samengewerkt met verschillende organisaties, waaronder de Amerikaanse stichting voor de strijd tegen multiple sclerose en het Hetrick-Martin Institute, een organisatie die zich inzet voor LGBTQ+ jongeren.

Op persoonlijk vlak heeft Walton Goggins moeilijke tijden doorgemaakt. In 2004 pleegde zijn eerste vrouw Leanne Kaun zelfmoord, wat een diepe impact op hem had. In een interview met Esquire zei hij: 'Ik heb dingen in mijn leven meegemaakt die ik geen enkele andere man zou toewensen, maar het zijn de dingen die me hebben gemaakt tot wie ik ben en waardoor ik in staat ben om personages te spelen die ik speel.'

Walton Goggins is ook een fervent fan van countrymuziek en speelt zelf gitaar. Hij heeft gezegd dat hij tijdens het filmen van Justified zijn gitaar meenam naar de set en tussen de opnames door speelde om te ontspannen.

Als acteur heeft Walton Goggins talloze lofbetuigingen ontvangen, waaronder nominaties voor Emmy Awards en Critics' Choice Television Awards. Hij is ook genomineerd voor een Screen Actors Guild Award voor zijn rol in de serie Vice Principals. Walton Goggins blijft werken aan nieuwe projecten en heeft onlangs getekend voor de hoofdrol in de aankomende televisieserie The Unicorn.

Met zijn unieke talent en inspirerend persoonlijk verhaal blijft Walton Goggins een van de meest gewaardeerde acteurs in de filmindustrie.

Enkele filmrollen van Walton Goggins :

  • The Apostle (1997) - Sam Een drama waarin Walton Goggins een bijrol speelt als de zoon van de hoofdpersoon.

  • The Accountant (2001) - Roy Egan Een actiethriller waarin Walton Goggins de hoofdrol speelt als een huurmoordenaar.

  • Shanghai Noon (2000) - Wallace Een komedie waarin Walton Goggins een kleine bijrol heeft als een cowboy.

  • The Shield (2002-2008) - Detective Shane Vendrell Een misdaaddrama waarin Walton Goggins een hoofdrol speelt als een corrupte politiedetective.

  • Django Unchained (2012) - Billy Crash Een western waarin Walton Goggins een bijrol speelt als een sadistische slavendrijver.

  • Sons of Anarchy (2012-2014) - Venus Van Dam Een misdaaddrama waarin Walton Goggins een gastrol speelt als een transgender prostituee.

  • The Hateful Eight (2015) - Chris Mannix Een western waarin Walton Goggins een hoofdrol speelt als een racistische sheriff.

  1. Tomb Raider (2018) - Mathias Vogel Een actie-avonturenfilm waarin Walton Goggins een bijrol speelt als een meedogenloze schurk.

  • Ant-Man and the Wasp (2018) - Sonny Burch Een Marvel-superheldenfilm waarin Walton Goggins een bijrol speelt als een criminele wapenhandelaar.

  • Them That Follow (2019) - Lemuel Childs Een thriller waarin Walton Goggins de hoofdrol speelt als een charismatische, maar gevaarlijke religieuze leider.

Walton Goggins staat bekend om zijn veelzijdige rollen en zijn vermogen om unieke en complexe personages tot leven te brengen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...