Melissa Fumero - van actrice tot regisseur en alles daartussenin

Melissa Fumero is niet alleen een mooie actrice, maar ook een getalenteerde komische kracht die bekend werd door haar rol als Amy Santiago in de tv-comedyserie Brooklyn Nine-Nine. Haar prestaties, samen met die van de andere hoofdrolspelers, leverden de show meerdere prijzen op en erkenning van verschillende maatschappelijke groepen.

Voordat ze beroemd werd met Brooklyn Nine-Nine, speelde Fumero de rol van Adriana Cramer in de langstlopende soapshow One Life to Live. Ze begon haar carrière in de film Tiny Dancer in 2009 en verscheen als gastster in minstens vijf afleveringen van de populaire tienerdramaserie Gossip Girl.

Fumero is niet alleen een actrice, maar ze heeft ook haar regiedebuut gemaakt in 2019 in een aflevering van Brooklyn Nine-Nine voor seizoen 6. Het is duidelijk dat ze is gegroeid als kunstenaar en als actrice en zich heeft uitgebreid naar regieactiviteiten.

Interessant genoeg is de geboortenaam van Melissa Fumero Melissa Gallo. Haar achternaam veranderde toen ze trouwde met de acteur en model David Fumero, met wie ze elkaar ontmoette tijdens het filmen van de soap One Life to Live. Fumero had toen romantische scènes met een andere acteur, wat aanvankelijk moeilijk was voor David, maar hij vertrouwde zijn vrouw en ze zijn nu gelukkig getrouwd.

Melissa Fumero werd geboren op 19 augustus 1982 in New Jersey. Ze is Amerikaans en heeft Cubaanse ouders. Naast haar carrière als actrice en regisseur is Fumero ook moeder van twee kinderen met David Fumero. Ze staat bekend als een grappige en liefhebbende persoonlijkheid, en als Leo-actrice is ze ambitieus, actief en waarheidsgetrouw.

Fumero is 1,68 m lang en weegt ongeveer 59 kg. Haar nettowaarde wordt geschat op €2 miljoen.

Melissa Fumero heeft ook gastoptredens gedaan in populaire tv-shows zoals CSI: NY en Royal Pains. In 2013 kreeg ze de rol van Zoe in de komedieserie Hollywood Game Night. Naast haar acteerwerk is Fumero ook een activist en zet ze zich in voor verschillende goede doelen, waaronder The Young Storytellers Foundation en het The Trevor Project. Ze heeft ook haar stem geleend aan verschillende animatieseries, waaronder Elena of Avalor en Muppet Babies.

Fumero heeft ook haar persoonlijke uitdagingen gekend, waaronder het vinden van haar plaats in de entertainmentindustrie als een Latina-actrice en het balanceren van haar carrière met het moederschap. Ze heeft openlijk gesproken over het moeilijke proces van het vinden van haar identiteit en acceptatie van haar lichaam en afkomst.

Als een bekende actrice en publiek figuur, heeft Fumero ook een grote aanhang op sociale media, waar ze haar fans op de hoogte houdt van haar professionele en persoonlijke leven. Ze heeft meer dan een miljoen volgers op Instagram en gebruikt haar platform om belangrijke kwesties aan te kaarten en haar steun uit te spreken voor verschillende bewegingen en campagnes.

Het grootste deel van de carrière van Melissa Fumero is op televisie geweest. Hieronder ​​enkele van haar meest opmerkelijke rollen:

  • One Life to Live (2004-2011) - Melissa Fumero speelde de rol van Adriana Cramer in deze langlopende soapserie. Adriana was een ambitieuze en onstuimige jonge vrouw met een geheimzinnig verleden.
  • Tiny Dancer (2009) - Dit was de eerste film waarin Melissa Fumero acteerde. Ze speelde de rol van Angela, een jonge vrouw die worstelt om haar droom om een ballerina te worden waar te maken.
  • Gossip Girl (2010) - In deze populaire tienerdramaserie speelde Melissa Fumero een gastrol als Zoe, een jonge vrouw die de aandacht trekt van een van de hoofdpersonages.
  • The House That Jack Built (2013) - In deze dramafilm speelde Melissa Fumero de rol van Emily, een vrouw die verstrikt raakt in een web van leugens en bedrog als ze probeert om haar huwelijk te redden.
  • Brooklyn Nine-Nine (2013-heden) - Dit is de show waarvoor Melissa Fumero het meest bekend is. Ze speelt Amy Santiago, een gedreven en nerdy politieagent die constant strijdt om de goedkeuring van haar superieuren. De show heeft meerdere prijzen gewonnen en erkenning en bijval gekregen van verschillende maatschappelijke groepen.
  • I Hope They Serve Beer in Hell (2009) - In deze komische film speelde Melissa Fumero een kleine rol als een van de ex-vriendinnen van de hoofdpersoon.
  • The Mentalist (2014) - Melissa Fumero speelde een gastrol als Annabelle, een vrouw die betrokken raakt bij een moordzaak waarbij Patrick Jane (gespeeld door Simon Baker) betrokken is.
  • All About Nina (2018) - In deze dramafilm speelde Melissa Fumero de rol van Gloria, de vriendin van de hoofdpersoon Nina (gespeeld door Mary Elizabeth Winstead).
  • Superstore (2020) - Melissa Fumero speelde een gastrol als een van de klanten in de supermarkt waarin de show zich afspeelt.
  • Hollywood Game Night (2013) - In deze Amerikaanse televisieserie nemen beroemdheden het tegen elkaar op in diverse spelletjes en quizzen. Melissa Fumero was te gast in één aflevering van het zesde seizoen in 2018.
  • Elena of Avalor (2017) - Dit is een Amerikaanse geanimeerde televisieserie die in 2016 in première ging. Het is een Disney-productie en het is de eerste Disney-televisieshow met een Latijns-Amerikaanse prinses als hoofdpersonage. Melissa Fumero leende haar stem aan de rol van Antonia in één aflevering van seizoen 2 in 2017.
  • The House with a Clock in Its Walls (2018) - Dit is een Amerikaanse horror-komediefilm uit 2018, geregisseerd door Eli Roth. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Bellairs en gaat over een jongen die bij zijn oom gaat wonen en ontdekt dat hij een tovenaar is. Melissa Fumero speelt de rol van Rose Rita Pottinger, de beste vriendin van de hoofdrolspeler.
  • Drunk History (2019) - Dit is een Amerikaanse televisieserie waarin dronken vertellers historische gebeurtenissen navertellen, terwijl acteurs deze verhalen naspelen. Melissa Fumero speelde de rol van Adelina Otero-Warren in één aflevering van seizoen 6 in 2019.
  • M.O.D.O.K. (2021) - Dit is een Amerikaanse geanimeerde televisieserie gebaseerd op het gelijknamige Marvel Comics-personage. Melissa Fumero leende haar stem aan de rol van Melissa, de vrouw van de hoofdrolspeler.
  • One Life to Live (2004-2011) - Dit is een Amerikaanse soapserie die voor het eerst werd uitgezonden in 1968 en in 2013 werd stopgezet. Melissa Fumero speelde de rol van Adriana Cramer in 81 afleveringen van 2004 tot 2011.
  • Brooklyn Nine-Nine (2013-2021) - Dit is een Amerikaanse politiekomedieserie die zich afspeelt in het 99e district van de New York City Police Department in Brooklyn. Melissa Fumero speelde de rol van detective Amy Santiago, een van de hoofdpersonages van de serie, gedurende alle acht seizoenen van 2013 tot 2021. Ze won een ALMA Award voor haar optreden in de show.


Melissa Fumero is een veelzijdige en getalenteerde artiest, activist en moeder die zich inzet voor het versterken van de stem van vrouwen en minderheden in de entertainmentindustrie en daarbuiten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...