Jeremy Scott neemt afscheid van Moschino na een kleurrijk decennium

Jeremy Scott heeft na tien jaar afscheid genomen van Moschino en blikt terug op zijn tijd als creatief directeur, waarin hij humor, speelsheid en vreugde bracht in zijn ontwerpen. In zijn periode bij Moschino werkte hij met beroemdheden als Katy Perry, Madonna en Gwen Stefani, en maakte hij opvallende collecties zoals de McDonald's-lijn, opblaasbare dierkleding en Gigi Hadid als een gigantisch boeket bloemen. Scott is trots op de erfenis die hij achterlaat bij Moschino en kijkt uit naar zijn toekomstige projecten.

Onder Scott's leiding, werd Moschino een merk dat bekend stond om zijn excentrieke en surrealistische aanpak. Dit leidde tot soms absurde collecties die zowel bewondering als kritiek ontvingen. Naast zijn werk voor Moschino, werkte Scott ook samen met H&M in 2018 en ontwierp hij de populaire Moschino Toy-parfum, verpakt in een flesje in de vorm van een teddybeer.

De toekomst van Scott is nog onduidelijk, maar hij hint naar een mogelijke terugkeer naar zijn eigen merk. Massimo Ferretti, voorzitter van Moschino's moederbedrijf Aeffe, bedankt Scott voor zijn bijdrage aan het merk en zijn toewijding gedurende de afgelopen tien jaar.

Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan over wie Scott zal opvolgen als creatief directeur bij Moschino, zijn er al enkele geruchten over mogelijke kandidaten. Ondertussen blijft de modewereld benieuwd naar wat Scott in petto heeft voor zijn volgende projecten.

Jeremy Scott heeft tijdens zijn tienjarig dienstverband bij Moschino een blijvende indruk achtergelaten op de modewereld. Zijn gedurfde en kleurrijke ontwerpen hebben de rode lopers en modeweken opgefleurd. Bovendien heeft hij een groot aantal beroemdheden weten te kleden in zijn opvallende creaties, zoals Katy Perry, Madonna en Gwen Stefani.

Het vertrek van Scott bij Moschino markeert het einde van een tijdperk, maar het zal ongetwijfeld ook nieuwe kansen bieden voor zowel het modehuis als de getalenteerde ontwerper. Met zijn kenmerkende stijl en onmiskenbare creatieve talent zal Scott zijn stempel blijven drukken op de modewereld, ongeacht waar zijn carrière hem vervolgens naartoe brengt.

Jeremy Scott & Moschino

In oktober 2013 werd Jeremy Scott creatief directeur van Moschino. Hij koos voor het Italiaanse label vanwege de gelijksoortige eigenzinnige benadering die oprichter Franco Moschino hanteerde. Scott herinterpreteerde Moschino's humoristische mode door een Amerikaanse lens, zoals te zien in zijn eerste collectie in 2014. Hij ontwierp ook een opvallende parfumfles in de vorm van een teddybeer voor Moschino Toy.

Scotts benadering van de Amerikaanse consumentencultuur komt vaak met humor en nostalgie. In een show uit 2016 bijvoorbeeld, introduceerde hij een handtas die leek op een pakje Marlboro-sigaretten met de waarschuwing "Fashion Kills". In 2015 werd hij samen met Moschino aangeklaagd wegens auteursrechtenschending, maar de zaak werd buiten de rechtbank geschikt.

De Moschino herfst/winter 2016-collectie was geïnspireerd op de Florentijnse Beeldenstorm van 1497 en omvatte technisch vernieuwende ontwerpen zoals jurken met geïntegreerde rookmachines. In dezelfde periode presenteerde Scott een eigen collectie in New York met de naam "Cowboys and Poodles", geïnspireerd op een vintage winkel in Los Angeles.

Als creatief directeur van Moschino schreef en regisseerde Scott een opvallende tv-reclame voor de Moschino Barbie-pop, die de eerste was met een jongen in de hoofdrol. Voor de lente/zomer 2017-collectie speelde hij in op de fixatie van de internetgeneratie op 2D-schermen door gebruik te maken van trompe-l'oeil technieken.

Jeremy Scott wordt geroemd voor het nieuw leven inblazen van het Moschino-merk en het vergroten van de populariteit en verkoopcijfers. Op 20 maart 2023 kondigde hij zijn vertrek aan als creatief directeur bij Moschino.

Over Jeremy Scott

Jeremy Scott is een Amerikaanse modeontwerper die vooral bekend staat om zijn uitbundige en excentrieke stijl. Hij werd geboren op 8 augustus 1975 in Kansas City, Missouri, en groeide op in een klein stadje in de buurt. Van jongs af aan was hij geïnteresseerd in mode en besloot hij zijn passie na te streven door modeontwerp te studeren.

Scott verhuisde naar New York om mode te studeren aan het Pratt Institute, maar verliet de school na twee jaar om zijn eigen collectie te lanceren. Hij verhuisde naar Parijs, waar hij zijn eerste modeshow organiseerde in 1997. Zijn unieke en gedurfde ontwerpen trokken al snel de aandacht van de internationale modewereld.

In 2008 lanceerde Jeremy Scott zijn eigen merk, Jeremy Scott, en zijn ontwerpen werden al snel populair bij beroemdheden en modebewuste individuen. Een belangrijk aspect van Scotts werk is het kleden van beroemdheden uit de showbusiness zoals Beyoncé, Rihanna, Lady Gaga en Nicki Minaj. Sommigen van hen, zoals Katy Perry, Miley Cyrus en CL, hebben zo vaak met hem samengewerkt dat ze de bijnaam "de Jezza posse" hebben gekregen. Scott beschrijft zijn werk met beroemdheden als: "Ik begrijp de taal van de popcultuur, en deze mensen zijn iconen van de popcultuur."

In januari 2015 ontwierp Scott de kostuums voor het Super Bowl XLIX Half Time show-optreden van popster Katy Perry. Perry introduceerde zijn op maat gemaakte bustier op de cover van Rolling Stone. De ontwerper en zangeres begonnen tien jaar eerder met samenwerken, nog voor Perry's eerste album uitkwam.

Rihanna droeg een denim beha-top en cirkelrok van Jeremy Scott in de videoclip "We Found Love". De retro-futuristische stewardessenjurk die Britney Spears droeg in haar "Toxic" video werd gemaakt door Scott. Hij ontwierp Lady Gaga's outfit in "Paparazzi". Voor het 2015 Metropolitan Museum of Art's Anna Wintour Costume Center gala kleedde Scott zowel Perry als Madonna, die hij beschouwt als het originele muziek-/mode-icoon. Tijdens het Met Gala van 2016 droegen Nicki Minaj en Demi Lovato zijn ontwerpen.

Scott kleedde Miss Piggy van de Muppets voor een fotoshoot met Kermit de Kikker als Andy Warhol. Hij heeft Piggy vaker gekleed, onder andere tijdens haar front row verschijning op zijn modeshow en voor de wereldpremière van The Muppets. Als creatief directeur voor de MTV Video Music Awards 2015 herontwierp hij het Moonman beeldje.

Scott wordt gezien als de Andy Warhol van de mode. De Britse tentoonstelling The Vulgar: Fashion Redefined, met als thema verschillende concepten van vulgariteit, toonde Scott's snoeppapier-geïnspireerde jurken naast Warhols Souper Dress in de op popart gerichte sectie "Too Popular".

Hij staat bekend om zijn speelse en kleurrijke ontwerpen die vaak geïnspireerd zijn door popcultuur, zoals stripboeken, fastfood en speelgoed.

In 2013 werd Scott aangesteld als creatief directeur van het Italiaanse modehuis Moschino. Gedurende zijn tijd bij Moschino injecteerde hij zijn kenmerkende stijl in de collecties van het merk, waardoor Moschino weer in de schijnwerpers kwam te staan. Onder zijn leiding heeft het merk succesvolle samenwerkingen gehad met onder andere H&M, Barbie en MAC Cosmetics.

Naast zijn werk in de mode-industrie heeft Jeremy Scott ook samengewerkt met verschillende merken op het gebied van sportkleding en accessoires, waaronder Adidas en Swatch. Hij heeft een trouwe aanhang opgebouwd onder beroemdheden en modefans, die zijn gedurfde en opvallende ontwerpen omarmen als een uiting van hun eigen persoonlijkheid en stijl.

Bezoek Website
Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Al 75 jaar is de panter een signatuur van het Huis van Cartier. La Panthère, zoals het legendarische merk het noemt, staat symbool voor kracht, el...