Beyoncé's Renaissance breekt Spotify records

Beyoncé's zevende studioalbum RENAISSANCE heeft een nieuw Spotify-record gevestigd. De streamingdienst kondigde aan dat het album op 29 juli, de releasedag van de plaat, het album tot nu toe in 2022 het meest gestreamde album van Spotify op één dag werd door een vrouwelijke artiest.

Hoewel Spotify de officiële cijfers van hun kant niet deelde, stellen rapporten dat RENAISSANCE in totaal 43,25 miljoen streams verdiende om het record te breken. Bovendien debuteerden alle nummers op het album in de top 25 van US Spotify, waarvan zeven in de top 10 kwamen. RENAISSANCE is Beyonce's eerste solo-full-length release sinds Lemonade uit 2016 en dient ook als de eerste inzending in een trilogie van albums, die nog moeten worden aangekondigd.

Dit project met drie bedrijven werd gedurende drie jaar opgenomen tijdens de pandemie. Een tijd om stil te zijn, maar ook een tijd die ik het meest creatief vond, schreef ze in een brief aan haar fans. Mijn bedoeling was om een veilige plek te creëren, een plek zonder oordeel. Een plek om vrij te zijn van perfectionisme en overdenken, aldus Beyonce.

Meer over Beyonce

Beyoncé, geboren op 4 september 1981 in Houston, Texas, is een geprezen Amerikaanse zangeres, songwriter, actrice, producent en activist. In de late jaren 90 brak ze door als lid van de meidengroep Destiny's Child, die hits scoorde als "Say My Name", "Survivor" en "Bootylicious". Na het uiteenvallen van de groep in 2006 startte Beyoncé een succesvolle solocarrière en bracht ze diverse albums uit, waaronder "Dangerously in Love", "B'Day", "I Am... Sasha Fierce", "4", "Beyoncé", "Lemonade" en "Everything is Love". Haar krachtige vocale bereik, dynamische optredens en maatschappelijk bewuste teksten leverden haar 28 Grammy Awards op en maken haar de meest bekroonde vrouwelijke artiest in de geschiedenis van de Grammy's.

Beyoncé heeft naast haar muziekcarrière ook succesvolle rollen gehad in films als "Dreamgirls" en "The Lion King". Ze is betrokken bij verschillende filantropische initiatieven, waaronder het BeyGOOD-initiatief, en heeft zich uitgesproken over diverse politieke en sociale kwesties, waaronder feminisme, Black Lives Matter, LHBTQ+-rechten en humanitaire kwesties. Samen met andere sterren is ze medeoprichter van het "Chime for Change"-initiatief, dat zich inzet voor het verbeteren van de rechten en kansen van meisjes en vrouwen over de hele wereld.

Naast haar muziek- en acteercarrière heeft Beyoncé ook een grote invloed gehad op de mode-industrie. Ze staat bekend om haar unieke en iconische stijl en heeft samengewerkt met diverse mode-ontwerpers en merken. Beyoncé wordt gezien als een van de grootste en meest invloedrijke artiesten aller tijden en is een inspiratiebron en rolmodel voor velen over de hele wereld. Haar invloed op de popcultuur en muziekindustrie is enorm en ze blijft zich inzetten voor sociale rechtvaardigheid en positieve veranderingen in de wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Het prestigieuze Huis van Cartier heeft al decennialang een onmiskenbaar symbool in zijn collectie: de panter. Al sinds 1948, toen Louis Cartier zi...