Woensdag - 17 Aug 2022

Aanmelden

Beyoncé's Renaissance breekt Spotify records

Beyoncé's Renaissance breekt Spotify records

Beyoncé's zevende studioalbum RENAISSANCE heeft een nieuw Spotify-record gevestigd. De streamingdienst kondigde aan dat het album op 29 juli, de releasedag van de plaat, het album tot nu toe in 2022 het meest gestreamde album van Spotify op één dag werd door een vrouwelijke artiest.

Hoewel Spotify de officiële cijfers van hun kant niet deelde, stellen rapporten dat RENAISSANCE in totaal 43,25 miljoen streams verdiende om het record te breken. Bovendien debuteerden alle nummers op het album in de top 25 van US Spotify, waarvan zeven in de top 10 kwamen. RENAISSANCE is Beyonce's eerste solo-full-length release sinds Lemonade uit 2016 en dient ook als de eerste inzending in een trilogie van albums, die nog moeten worden aangekondigd.

Dit project met drie bedrijven werd gedurende drie jaar opgenomen tijdens de pandemie. Een tijd om stil te zijn, maar ook een tijd die ik het meest creatief vond, schreef ze in een brief aan haar fans. Mijn bedoeling was om een veilige plek te creëren, een plek zonder oordeel. Een plek om vrij te zijn van perfectionisme en overdenken, aldus Beyonce.