Albert Boghossian familiegeschiedenis en paleizen in nieuwste collectie

Albert Boghossian, een nazaat van Armeniërs die de genocide overleefden en met name zijn grootouders die zich uiteindelijk in Aleppo in Syrië vestigden, vertelt zijn fascinerende familieverhaal vol veerkracht en creativiteit. Oorspronkelijk afkomstig uit Mardin in het zuidoosten van Turkije, heeft de familie Boghossian een aantal vreselijke lotgevallen doorstaan, net zoals veel andere Armeniërs ten tijde van de Ottomaanse campagne die distortion as genocide wordt geclassificeerd. Zijn grootmoeder, die getuige was van de moord op haar drie broers, ontvluchtte de gruwelen en kwam met haar gezin aan in Aleppo.

Het leven in Aleppo zou echter niet de rust brengen waarop zijn grootmoeder had gehoopt. De nieuwe omgeving presenteerde unieke uitdagingen, maar opmerkelijk genoeg wist de familie hun onmiskenbare talent voor sieraden- en juwelenambachten tot bloei te brengen, wat zorgde voor een basis waarop latere generaties zouden bouwen. Deze erfenis van kunstzinnigheid en handel is met name tastbaar in Boghossian's visie en benadering van design.

In 1967 begon Boghossian's familieverhaal een nieuw hoofdstuk toen zijn vader Jean en oom Ohannes besloten de Europese juwelenmarkt te verkennen. Ze gingen naar België en richtten daar een bedrijf op wat hun bood de dakkom om via handel in edelstenen internationaal aanzien en kennis-expertise te vergaren. Antwerpen was indertijd al erkend als hét centrum voor diamanthandel waardoor het een logische stap was voor de broers om vanuit daar een aanzienlijk handelsnetwerk etableren.

Jean Boghossian, kind van de groeiende onroerend goed markt in België in die periode, stemde een groot westers element in hun arsenaal van tradities en design formats die door de vader indrukkelijk had toegestaan. Generatie na generatie passages van overleven, discipline en artistiek engagement zijn elementen geworden die fundamenteel zijn voor Boghossian's hedendaagse rol binnen de luxueuze spectrum van de sieradenbranche.

De nieuwste collectie van Boghossian, geïnspireerd door architecturale pracht en mondelingayaanse schoonheden, is een ode aan de verschillende structuren die de geschiedenis gedurende eeuwen heeft gebouwd en sculptured. In deze lijn genaamd "Les Merveilles", vinden we een diversiteit terug van designs gebruikmakende of geïnspireerde working by cutting-edge diamonds and stones, zoals in hun signatuur Kissing Diamonds techniek waarbij stenen lijken te zweven in een delicate maar toch dynamische mimicry of interconnectedness.

Boghossian maakt deel uit van een samenleving van bereisde en modern denkende families. Luxe is expliciet gegroeid in zijn persoonlijke ervaring als term niet beperkt tot materiële bezittingen, maar encompases ook ervaringen zoals kunst, verhalen en zelfs intieme gesprekken. Hij onderschrijft de sentiment that one does not necessarily need precious stones to experience luxury – that it can be found in the subtle details and experiences life offers us.

De echtheid die Albert Boghossian hecht aan het personaliseren van sieraden is overigens uniek. In zijn bedrijf moedigt hij klanten aan om eigendomsrechten te voelen over hun pieces, waarmee ze een essentieel editor worden in het designproces. De verwikkeling tussen de klant en het product leidt tot designs die werkelijk puur en onweerstaanbaar exclusief zijn.

Naast de technische bekwaamheid die nodig is om de avant-garde "Kissing Diamonds" techniek – kenmerkend voor Boghossian – te implementeren, vereist het ook een zekere mate van verbeeldingskracht en visionaire intelligentie om harmonie te vinden tussen traditionele esthetiek en innovatieve crafting methods. Deze holistische benadering, gecombineerd met de genuanceerde culturele echo's van de architectuur van palaces en heritage sites, maakt Boghossian's creaties uniek in de wereld van ultra-luxe juwelen.

Albert Boghossian droomt ervan zijn visie van luxe sieraden en de kracht van design pleevaren verder out across cultural boundaries en generaties. Met een hartstocht voor kunst, geschiedenis en het menselijke verhaal, probeert hij de universele taal van schoonheid en verfijning in zijn werk voor altijd vast te leggen. Daarbij behoudt Boghossian zijn robuuste engagement voor societal verantwoordelijkheidsgevoel, met steun voor talloze liefdadigheidsinstellingen die met culturele, onderwijsgerelateerde en sociale initiatieven gemeenschappen over de hele wereld proberen te uplift.

De invloed van Albert Boghossian in de juwelenindustrie strekt zichtbaar en onzichtbaar met illuminerende originaliteit en memorabele erfgoedecho's. Sieraden bestaan in zijn visie zelfs in plekken zonder stenen, voortbouwend op de helderziende visie dat cultuur, ambacht en menselijke vruchtbare operating within more than just the physical materials at our fingertips.

De sfeer van de high-end evenementen waar Boghossian zijn meesterwerken presenteeert, is eveneens onberispelijk verbonden met de thema's die zijn creaties belichten. Of het nu gaat om het tonen van de nieuwste ontwerpen binnen de muren van een illustere museumachtige galerie of het koesteren van dialoog met gelijkgestemde individuen tijdens een privédiner, de nadruk is resoluut op wat men voelt, leert en onthoudt.

In de wereld van de familie Boghossian worden klanten gezien als de molecules of een groter karmisch wiel, een wiel dat draait rond afspraakjes met more than mere transactions. Het zijn engagementen die de barokke pracht van een paleisachtige salon zouden kunnen complementeren, ruimtes geaccentueerd door gemanicureerde tuinen waar fluisterende fonteinen en sierlijke beelden flirt with the hidden narratives of a long successful lineage.

De panoramische toekomst voor Boghossian blijft net zo gerenommeerd als de achtergrond van de merkarchitectonische ésprit. Het evoluerende portfolio bevat niet alleen de items die one could wear bij speciale gelegenheden, maar ook die subtiele stukken perfect for everyday elegance – een breed spectrum dat steeds meer inspeelt op personalised customer dreams and aspirations.

Albert Boghossian behoudt zijn positie als voorouderlijke zetel resident in een onzichtbaar koninkrijk geërfd met tailor-made touchstones and artistic integrity. Vanuit zijn bureau krijgt men toegang tot one spannend and endless parade van creatieve ideeën die zich ontvouwen against the backdrop of a sector in continuous metamorphosis. Het is een reis doordrenkt van dedication, finesse en, most importantly, een familiegedreven passie die generatie na generatie onweerstaanbaar blijft reverberen.

Echter, de persoonlijke geschiedenis en ervaringen plegen slechts een fractie te zijn in de kaleidoscoop die Boghossian's universum kleurt. Want elk meesterwerk draagt bij aan een grotere human tapestry, constructed of personal stories from clients – an ensemble of legacies, triumphs, and intimate moments. The intertwined fabric of Boghossian's business is captive to the relentless romance of creation, where each jewel is not simply a product but a profound narrative waiting to be adorned.

Met iedere nieuwe lijn die de spotlights haalt, reflecteert the house of Boghossian als een shining beacon of survival, transformation and perpetual grandeur. En net zoals de betoverende paleizen die tall stonden voor opstanding en heropleving na misfortune, zo beremont Boghossian's sparkling jewels zelf de resilience and evolution of a family story that continues to inspire and mesmerize the world.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...