Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept ziet er ongelooflijk goed uit

De wereld van luxe SUV's heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen, daarom is Mercedes-Maybach ook van plan om deze markt te betreden met het Vision Mercedes-Maybach Luxury Concept.

Dit concept werd slechts een paar dagen geleden onthuld op Auto China 2018 en is een verbluffende kruising tussen een high-end saloon en een SUV. Ontworpen om het beste van twee werelden te bieden, belooft dit voertuig de verhoogde zitpositie van een SUV en de sensuele stijl van een luxe sedan te bieden.

Aangezien de toekomst misschien helemaal elektrisch is, hebben we hier te maken met een elektrisch voertuig, aangedreven door compacte synchrone motoren met permanente magneet die volledig variabele vierwielaandrijving en precies 750 elektrische pony's bieden. Ik vraag me af hoe ze klinken.. Kortom, het is allemaal stil en dankzij een batterijpakket van 80 kWh heeft de Vision Mercedes-Maybach Luxury Concept een actieradius van 500 km.

De topsnelheid is elektronisch begrensd tot 250 km/u, dat zou voor iedereen meer dan genoeg moeten zijn, maar we zijn benieuwd hoe snel deze schoonheid vanuit stilstand kan gaan. We hebben nog geen cijfers, maar we zijn er vrij zeker van dat het razendsnel gaat.

Esthetisch voelt dit aan als een imposant voertuig; een verchroomd radiatorrooster, slanke koplampen aan de voorkant en vele andere details blijven in lijn met de bekende stijlkeuzes en vloeiende lijnen van het merk. Aan de binnenkant weet het concept zich ook te onderscheiden van elke massa. Passagiers zullen zich zeker op hun gemak voelen, met de verhoogde daklijn en zitpositie voor een evenwichtige en mooie sfeer.

Het interieur is ontworpen met een combinatie van moderne technologie en traditionele luxe details. De stoelen zijn bijvoorbeeld bekleed met hoogwaardig leer en er zijn tal van houten afwerkingen en chroomdetails te vinden. Het dashboard is voorzien van een breed scherm dat de volledige breedte van het voertuig beslaat, waardoor de bestuurder en passagiers kunnen genieten van een naadloze, meeslepende ervaring.

Er is ook veel aandacht besteed aan de technologie aan boord van de Vision Mercedes-Maybach Luxury Concept. Het voertuig beschikt over een geavanceerd infotainmentsysteem dat wordt bediend via een groot aanraakscherm op het dashboard. Daarnaast zijn er ook verschillende assistentiesystemen, waaronder autonome rijfuncties en rijstrookassistentie, die de veiligheid en het comfort van de passagiers verhogen.

Al met al lijkt de Vision Mercedes-Maybach Luxury Concept een indrukwekkend en veelbelovend voertuig te zijn. Het biedt een combinatie van stijl, comfort en technologie die bijna ongeëvenaard is in de autowereld van vandaag. We kunnen niet wachten om te zien hoe deze luxe SUV-sedan-hybride zich zal gedragen op de weg en wat voor reacties hij zal oproepen van degenen die erin rijden.

Het is duidelijk dat Mercedes-Maybach veel aandacht heeft besteed aan het ontwerp en de technologie van de Vision Mercedes-Maybach Luxury Concept, maar wat kunnen we nog meer verwachten van dit voertuig?

Een van de opvallende kenmerken van dit concept is de vierwielaandrijving die wordt aangedreven door compacte synchrone motoren met permanente magneet. Deze technologie biedt niet alleen een hoog vermogen van 750 pk, maar ook een soepele en stille rijervaring. Bovendien belooft het batterijpakket van 80 kWh een actieradius van 500 km, wat indrukwekkend is voor een voertuig van deze omvang en vermogen.

Het is ook vermeldenswaard dat de Vision Mercedes-Maybach Luxury Concept is ontworpen om te passen bij de levensstijl van de rijkste en meest veeleisende consumenten. Dit betekent dat het voertuig niet alleen luxueus en comfortabel is, maar ook veilig en gemakkelijk te bedienen dankzij de geavanceerde technologieën aan boord. Zo kan het voertuig autonoom rijden in bepaalde situaties, waardoor de bestuurder meer ontspannen kan zijn en passagiers van het comfort kunnen genieten.

Bovendien kan de Vision Mercedes-Maybach Luxury Concept worden aangepast aan de smaak en voorkeuren van de klant. Dit betekent dat de kleuren, materialen en afwerkingen van het interieur en exterieur kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen van de koper, waardoor een uniek en gepersonaliseerd voertuig ontstaat.

De Vision Mercedes-Maybach Luxury Concept:

Motor:

 • 4 compacte synchrone motoren met permanente magneet
 • Totaal vermogen: 750 pk (550 kW)
 • Volledig variabele vierwielaandrijving


Batterij:

 • Capaciteit: 80 kWh
 • Actieradius: 500 km (volgens NEDC)
 • Snellaadtijd: 5 minuten voor 100 km extra actieradius (bij gebruik van snellaadstation met maximaal vermogen van 350 kW)


Prestaties:

 • Elektronisch begrensde topsnelheid: 250 km/u
 • Acceleratie (0-100 km/u): Nog niet bekend


Afmetingen:

 • Lengte: 5.330 mm
 • Breedte: 2.110 mm
 • Hoogte: 1.760 mm
 • Wielbasis: 3.365 mm


Interieur:

 • Zitplaatsen: 4
 • Hoogwaardige lederen bekleding en houten afwerkingen
 • Breed scherm dat de volledige breedte van het dashboard beslaat
 • Autonome rijfuncties en rijstrookassistentie

 

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...