Triumph Speed Twin concept van Roy Norton en Tom Kasher

Triumph Speed Twin concept van Roy Norton en Tom Kasher

De droom van ontwerpers Roy Norton en Tom Kasher was om hun eigen Triumph Motorcycle concept te creëren. Na hun afstuderen zijn ze erin geslaagd om werkplekken te vinden binnen de Xenophya Design Studio, waarmee ze voldoen aan de wensen die ze hadden tijdens de universiteit en het Triumph Speed Twin concept creëerden. Het concept heeft een retro-thema gecombineerd met moderne prestaties.

Ze hebben het project voorgesteld aan Triumph's Product Engineer Simon Warburton en wisten zo zijn aandacht te trekken. Hij stemde in met hun opgeschreven concept en stelde hen zo voor een uitdaging - om „een fiets te bouwen op basis van onze 865cc luchtgekoelde parallelle twin, vormgegeven om jongere rijders aan te spreken”. De jongens volgden het idee en zo werd het Triumph Speed Twin Concept geboren, gebaseerd op een Triumph Bonneville. Ze hebben zich geïnspireerd op bobbers, caféracers en eerdere Triumph-modellen, hebben de Bonneville aangepast en liggervorken toegevoegd voor een retro-touch.

De stoelen en handgrepen van dit concept zijn bedekt met Barbour-stof voor meer stijl, terwijl ook de filterdop en instrumenten werden gereviseerd. De foto's tonen de resulterende motorfiets, gemaakt van schuim, karton en autostylingklei. Hier houdt dit echter niet op, de fiets wordt ingebouwd in een volledig model met Firestone-banden, Thruxton-remmen en omgekeerde hendels. Op deze manier werden de dromen van Rox en Tom werkelijkheid, slechts een stap verwijderd van het in productie nemen van dit prachtige stuk techniek. We kunnen niet wachten om de komende maanden meer van hun creatie te zien.