Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maat gemaakte auto combineert luxe en prestaties en is geïnspireerd op het historische Thunderbolt-landsnelheidsrecord uit 1938. De Black Arrow heeft een complexe verftechniek met een donker kleurverloop van zilver tot zwart en geelkleurige accenten aan zowel de binnen- als buitenkant.

Als eerbetoon aan Captain George Eyston's Thunderbolt, die in 1938 een nieuw wereldsnelheidsrecord van 575 km/u vestigde, is de Black Badge Wraith Black Arrow voorzien van een aantal unieke ontwerpelementen. Het exterieur wordt benadrukt door het gele kleurthema, dat te vinden is op de luchtinlaten op de bumper en op de V-balk achter het radiatorrooster. De contrasterende kleurencombinatie geeft de auto een opvallende uitstraling.

Het interieur is net zo indrukwekkend en getuigt van Rolls Royce's aandacht voor detail en vakmanschap. Het stuurwiel, de stoelen en andere elementen zijn bekleed met geel "clubleder", terwijl het dashboard een laser-geëtst motor-monogram bevat als eerbetoon aan de V12-motor onder de motorkap van de Wraith. Het unieke openporige zwarte houtfineer en gepolijst aluminium dragen bij aan het exclusieve karakter van dit model.

De Black Arrow is een passend afscheid van de V12 Wraith en een overgang naar een nieuw tijdperk van elektrische voertuigen voor Rolls Royce. De 12 geproduceerde exemplaren van deze bijzondere uitvoering zijn reeds uitverkocht, wat aantoont hoe gewild deze unieke auto is bij verzamelaars en liefhebbers van het merk. Hoewel de prijs niet officieel is bekendgemaakt, is het duidelijk dat de Black Badge Wraith Black Arrow een prijskaartje heeft dat past bij zijn exclusiviteit en vakmanschap.

Met de introductie van de volledig elektrische Spectre later dit jaar, zet Rolls Royce een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst. Hoewel de V12-aangedreven coupés zullen worden gemist, biedt de komst van elektrische voertuigen nieuwe mogelijkheden en innovaties voor het legendarische Britse automerk.

De overgang naar elektrische voertuigen betekent voor Rolls Royce een kans om zijn kenmerkende luxe en verfijning te combineren met duurzame technologie. Hoewel de V12-motor altijd een iconisch onderdeel van de Rolls Royce-ervaring is geweest, zullen elektrische aandrijflijnen het merk in staat stellen om stilte, soepel rijgedrag en krachtige prestaties te bieden zonder de milieu-impact van traditionele verbrandingsmotoren.

De Spectre, het eerste volledig elektrische model van Rolls Royce, zal naar verwachting nieuwe maatstaven stellen op het gebied van luxe, comfort en duurzaamheid. Het model zal waarschijnlijk baanbrekende technologieën en geavanceerde materialen bevatten, terwijl het trouw blijft aan het erfgoed van het merk en de kwaliteit waar Rolls Royce om bekend staat.

De toekomst van Rolls Royce zal waarschijnlijk meer modellen met elektrische aandrijflijnen en geavanceerde technologieën bevatten, die niet alleen de milieueffecten van autorijden verminderen, maar ook de algehele rijervaring en het comfort voor de inzittenden verbeteren. Denk hierbij aan geavanceerde rijhulpsystemen, verbeterde connectiviteit en intelligente systemen die het interieur nog stiller en comfortabeler maken.

Terwijl het tijdperk van de V12-aangedreven coupés ten einde loopt, opent zich een nieuwe wereld van mogelijkheden voor Rolls Royce. Door de toewijding aan vakmanschap, luxe en innovatie te behouden, zal het merk zijn positie als toonaangevend luxemerk versterken en de verwachtingen van zijn veeleisende klanten blijven overtreffen in het elektrische tijdperk.

In het elektrische tijdperk zal Rolls Royce zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid waarschijnlijk verder uitbreiden. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van nieuwe productiemethoden en het gebruik van gerecyclede en duurzame materialen in hun voertuigen. Hiermee kan het merk zijn ecologische voetafdruk verkleinen en tegelijkertijd de luxe en kwaliteit behouden waar het om bekend staat.

Naast de focus op elektrische aandrijflijnen kan Rolls Royce ook investeren in alternatieve energiebronnen, zoals waterstof-brandstofceltechnologie. Hoewel het merk zich momenteel richt op batterij-elektrische voertuigen, zou het onderzoek naar en de ontwikkeling van waterstoftechnologie een aanvulling kunnen zijn op het elektrische portfolio, vooral voor klanten die op zoek zijn naar snellere tanktijden en een groter bereik.

Het is ook mogelijk dat Rolls Royce zich richt op het creëren van slimme en geconnecteerde voertuigen, die in staat zijn om met elkaar en met infrastructuur te communiceren. Dit kan de veiligheid en het comfort van de inzittenden verbeteren en een nieuwe reeks gepersonaliseerde diensten en ervaringen bieden. Denk aan autonoom rijden, infotainmentopties en voertuig-naar-grid-technologie, waardoor eigenaars hun auto als een energiebron kunnen gebruiken.

Ten slotte zou Rolls Royce zijn aanbod aan mobiliteitsdiensten en -oplossingen kunnen uitbreiden om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van zijn klanten. Dit kan variëren van exclusieve autodeelprogramma's tot gepersonaliseerde conciërgediensten en ervaringen die verder gaan dan het bezit van een auto. Hierdoor kunnen klanten genieten van de luxe en verfijning van Rolls Royce op een meer flexibele en duurzame manier.

Samenvattend zal de toekomst van Rolls Royce worden gekenmerkt door elektrificatie, duurzaamheid, connectiviteit en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Met deze benadering zal het merk zijn leidende positie in de luxe automarkt behouden en tegelijkertijd inspelen op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke en geavanceerde voertuigen.

Rolls Royce V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow

De Rolls Royce V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow is een zeer exclusief en gelimiteerd model van slechts 12 eenheden. Dit model markeert het einde van een tijdperk voor Rolls Royce V12-aangedreven coupés en is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het merk.

Exterieur:

 • De carrosserie heeft een donker verloop met tinten zilver en zwart diamant.
 • Een glas-geïnfundeerde 'Crystal'-laag zorgt voor een bewegingsonscherpteffect.
 • Opvallende details in kanariegeel zijn te vinden op het exterieur en interieur, zoals de stoelen, het dashboard, het stuurwiel en meer.
 • De auto heeft ook een unieke Black Wood-deurafwerking, Thunderbolt Speedform-stoelen en een Starlight Headliner met 2.117 glasvezel 'sterren'.
 • Unieke Black Wood-deurafwerking
 • Thunderbolt Speedform-stoelen.


Motor en prestaties:

 • De auto wordt aangedreven door een bi-turbo 6.6-liter V12-motor, die indrukwekkende prestaties levert.
 • Deze motor is afkomstig uit de Wraith Black Badge en levert 465 kW (624 pk) vermogen en 870 Nm koppel.
 • De aandrijving gaat naar de achterwielen via een ZF-geleverde achttraps automatische transmissie.


Interieurdetails:

 • Het interieur is voorzien van opvallende gele 'Club Leather'-stoelen en een geel lederen stuurwiel.
 • De 2.117 glasvezelsterren in de Starlight Headliner zijn gerangschikt om het sterrenbeeld weer te geven zoals het was boven de Bonneville Salt Flats in Utah in 1938, toen Captain George Eyston zijn snelheidsrecord vestigde.
 • Een uniek open-pore zwart houtfineer en gepolijst aluminium sieren het interieur.
 • Exclusieve interieurdetails zoals Black Wood deurbekleding en Thunderbolt Speedform-stoelen
 • Het dashboard is voorzien van een laser-geëtst motormonogram dat hulde brengt aan de V12 onder de motorkap van de Wraith.
 • Gepolijst aluminium details
 • Laser-geëtst motormonogram op het dashboard


Afmetingen en gewicht:

 • Lengte: 5.268 mm
 • Breedte: 1.947 mm
 • Hoogte: 1.507 mm
 • Wielbasis: 3.112 mm


Als een passend afscheid voor de V12-aangedreven coupés van Rolls Royce, is de Black Badge Wraith Black Arrow een toonbeeld van luxe, vakmanschap en prestaties. Hoewel deze auto het einde van een tijdperk markeert, opent het ook nieuwe mogelijkheden voor Rolls Royce om zich te concentreren op elektrische voertuigen en duurzame technologieën voor toekomstige modellen. Er worden slechts 12 eenheden van deze auto zijn gemaakt. Rolls Royce staat bekend om zijn maatwerkopties en het is zeer waarschijnlijk dat elke auto enkele unieke kenmerken heeft, afhankelijk van de wensen van de eigenaar. 

Bezoek Website
De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...