Rolls-Royce pakt uit met Ghost Firnas Motif

Onlangs heeft Rolls-Royce interessant nieuws onthuld in verband met de gloednieuwe limited edition Ghost Firnas Motif. De auto is gebaseerd op inspiratie van de beroemde uitvinder Abbas Ibn Firnas, wiens poging om te vliegen met gevederde vleugels alom beroemd is geworden. Het brein achter het Rolls-Royce Ghost Firnas Motif is Khadim Al Helli, van Abu Dhabi Motors. Het project is ontworpen om „de Arabische Andalusische cultuur samen te vatten” door middel van een tweekleurige verfbeurt met het vluchtmotief aanwezig op de coachline. Hetzelfde patroon is prachtig afgedrukt op het dashboard, de dorpelplaten en de hoofdsteunen.
De Rolls-Royce Ghost Firnas Motif krijgt, net als de standaardversie, vermogen van een 6,6-liter V12-motor met turbocompressor die 563 pk (420 kW) en 780 Nm (575 lb-ft) koppel genereert. De motor communiceert met de wielen via een automatische transmissie met 8 versnellingen, waardoor de auto de 0-60 mph sprint in slechts 4,7 seconden kan doen en een elektronisch beperkte maximumsnelheid van 250 km/u (155 mph) kan bereiken. Hoewel de prijs niet bekend is gebleven, zal de Rolls-Royce Ghost Firnas Motif worden geproduceerd als een speciale, limited edition-serie van slechts 5 stuks.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...