Polestar Synergy Elektrische Supercar van de toekomst!

Polestar, een merk dat bekend staat om zijn innovatieve benadering van autodesign, heeft onlangs de Synergy onthuld, een elektrische supercar die de verbeeldingskracht tart. Deze onthulling vond plaats tijdens de IAA Mobility 2023 in München en heeft de autowereld in beroering gebracht.

De Synergy is niet zomaar een andere supercar die snelheden breekt. Het is een unieke combinatie van drie opmerkelijke ontwerpen die voortkwamen uit de recente Polestar Design Contest. Meer dan 600 ontwerpers namen deel aan deze wedstrijd met de uitdaging om een Polestar-voertuig te creëren dat niet alleen de nadruk legt op prestaties, maar ook een technisch verhaal vertelt dat geworteld is in duurzaamheid.

De jury stond voor de moeilijke taak om uit deze diverse inzendingen drie winnaars te kiezen: twee voor het exterieur en één voor het interieur. Devashish Deshmukh en Swapnil Desai uit Parijs waren de gelukkige winnaars die hun visie voor het exterieur van de auto mochten realiseren. Deshmukh haalde zijn inspiratie uit de onderwaterwereld, met een ontwerp dat doet denken aan de hamerhaai. Desai koos voor een thema van blijvende emotionele impact, waarbij hij technische verbeteringen en materialen gebruikte die niet alleen lang meegaan, maar ook met gratie verouderen.

Voor het interieur introduceerde Yingxiang Li uit China een concept waarbij de bestuurder niet zomaar zit, maar lijkt te zweven. De zitplaats is speciaal ontworpen voor prestaties en biedt een combinatie van ontspanning en controle.

Qua esthetiek is de Synergy een waar kunstwerk. Met een lengte van 4.559,3 mm en een hoogte van 1.069,3 mm heeft het proporties die de aandacht trekken en details die innovatie uitstralen. Hoewel Polestar altijd al bekend heeft gestaan om zijn sterke design, lijkt de Synergy in een eigen klasse te spelen.

Na zijn Europese debuut zal de Synergy zijn weg vinden naar de Hot Wheels Legends Tour in El Segundo, Californië, die op 7 oktober 2023 van start gaat. Later zal het model te zien zijn op verschillende Polestar-locaties in heel de VS.

Maximillian Missoni, het brein achter de ontwerpen bij Polestar, benadrukte hoe zeldzaam deze situatie is. Het is niet gebruikelijk dat jonge ontwerpers, vooral studenten, zo vroeg in hun carrière zoveel aandacht krijgen. De Instagram-community van het merk, die gedijt op design dialogen, heeft deze unieke samenwerking naar een hoger niveau getild.

Maar Polestar heeft nog een troef in handen. In een verrassende wending gaat het merk samenwerken met Mattel's iconische speelgoedlijn, Hot Wheels. Deze samenwerking gaat niet alleen over het nabootsen van auto's in miniatuurvorm. De komende Polestar Design Contest zal draaien rond de rijke 55-jarige geschiedenis van Hot Wheels. De synergie tussen deze merken kan wel eens het volgende grote ontwerp opleveren.

In een wereld waar elektrische voertuigen steeds meer de norm worden, blijft Polestar de grenzen verleggen en inspireren. De Synergy is een bewijs van hun toewijding aan innovatie, duurzaamheid en design. Het wachten is nu op wat dit opwindende merk ons vervolgens zal brengen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...