Polestar laat je toe de volgende conceptauto te ontwerpen

Polestar, het Zweedse automerk dat zich richt op elektrische performance-voertuigen, heeft als onderdeel van zijn inzet voor innovatie en design een nieuw, spannend initiatief aangekondigd. Het merk biedt autoliefhebbers de kans om mee te doen aan het ontwerpen van hun volgende conceptauto. Deze unieke mogelijkheid nodigt creatievelingen van over de hele wereld uit om samen met Polestar's eigen ontwerpteam te werken aan het voertuig van de toekomst.

Het project, genaamd "Co-create with Polestar", is niet alleen bedoeld om frisse, buiten-de-box ideeën te verzamelen, maar ook om een brug te slaan tussen de merkliefhebbers en de interne processen van de autofabrikant. Door fans deel te laten nemen aan het ontwerpproces, wil Polestar een auto creëren die zowel de loyaliteit van bestaande klanten versterkt als de creativiteit en het innovatieve denken binnen de industrie stimuleert.

Deelname aan het project

Het project staat open voor deelnemers met uiteenlopende achtergronden: van professionele autobouwers tot studenten design en zelfs enthousiaste autoliefhebbers zonder formele ontwerpachtergrond. Polestar is op zoek naar concepten die niet alleen aesthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook innovatie en functionaliteit tonen in lijn met de merkwaarden van het bedrijf: duurzaamheid, elektrische prestaties en modern Scandinavisch design.

Om deel te nemen aan "Co-create with Polestar", kunnen geïnteresseerden zich inschrijven via de officiële website van Polestar. Daar vinden ze alle benodigde informatie over de projectvereisten, deadlines en het indienen van ontwerpen. Deelnemers wordt gevraagd schetsen, 3D-modellen of andere visuele representaties van hun ideeën op te sturen, evenals een beschrijving van hoe hun ontwerp bijdraagt aan de toekomst van duurzame mobiliteit.

Het Selectieproces

Na de inzendperiode zal een panel van experts uit de industrie, bestaande uit ontwerpers en ingenieurs van Polestar, samen met gastjuryleden, de inzendingen beoordelen. Criteria zoals originaliteit, haalbaarheid en de mate waarin het ontwerp de waarden van Polestar belichaamt, zullen een rol spelen bij de selectie van de meest veelbelovende ontwerpen.

De geselecteerde deelnemers krijgen vervolgens de mogelijkheid om hun ideeën verder te ontwikkelen in samenwerking met Polestar's designteam. Dit proces zal plaatsvinden in de vorm van workshops en mentoring-sessies, waar de deelnemers toegang krijgen tot de expertise en resources van Polestar.

Het Eindresultaat

Het einddoel van "Co-create with Polestar" is om een prototype van het winnende ontwerp te bouwen dat potentieel kan worden getoond op internationale autoshows en evenementen. Dit geeft de ontwerper niet alleen de kans om hun werk op een wereldpodium te presenteren, maar biedt ook een uniek inzicht in hoe een concept van idee tot realisatie wordt gebracht in de automotive industrie.

Op Langere Termijn

Polestar hoopt dat dit initiatief de tand des tijds zal doorstaan en een jaarlijks terugkerend event wordt. Hierdoor kan Polestar een constante stroom van vernieuwende ideeën blijven integreren in hun voertuigen, terwijl ze tegelijkertijd een relatie opbouwen met de ontwerpcommunity.

Het "Co-create with Polestar"-project illustreert de filosofie van het bedrijf om anders te durven denken en omarmt het potentieel van samenwerking in de snel evoluerende wereld van elektrische voertuigen. Door gebruikers en fans direct te betrekken bij het ontwerpproces, positioneert Polestar zichzelf als een merk dat waarde hecht aan de inbreng van haar gemeenschap en zich inzet voor duurzame innovatie.

Met deze oproep tot samenwerking streeft Polestar naar een toekomst waarbij de grenzen van design, technologie en duurzaamheid voortdurend worden verlegd, met als doel de ultieme elektrische rijervaring te kunnen bieden. Voor meer informatie en om deel te nemen aan dit grensverleggende project, bezoek de website van Polestar.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...