Peugeot's Inception Concept is de toekomstvisie van een 100% elektrisch merk

Bij de Europese première konden we het belangrijke Peugeot Inception Concept van dichtbij bekijken. Geïnteresseerd in een korte rondleiding van dit model?

In januari werd de Inception-conceptauto onthuld, die de toekomst van Peugeot illustreert. Het imposante model is een 5 meter lange en 1,34 meter hoge sedan, gebaseerd op Stellantis' volledig elektrische modulaire STLA-architectuur. Deze architectuur zal beschikbaar zijn in verschillende formaten: Medium (voor de toekomstige elektrische 3008), Large (zoals hier), Frame (voor de elektrische RAM pick-up), enz.

Onder de hoekige en dynamische uitstraling bevinden zich 2 elektromotoren die samen een vermogen van 500 kW (680 pk) leveren. Hiermee bereikt Peugeot een 0-100 km/u sprint in minder dan 3 seconden. Met een 100 kWh-batterij wordt een theoretische actieradius van 800 km beloofd. Dankzij de 800V-architectuur kan hij tot 30 km per minuut opladen.

De Inception-conceptauto zal niet in serieproductie gaan, althans niet in deze vorm. Maar vanaf 2025 zullen kenmerken zoals de grille, het verlichte logo en het 'Hypersquare'-stuur, de volgende generatie i-Cockpit, te zien zijn op toekomstige modellen. Het is niet moeilijk om in dit concept een opvolger van de 508 te zien, of zelfs een terugkeer van Peugeot naar het E-segment met een opvolger van de 607.

Het futuristische interieur van de Peugeot Inception Concept geeft een voorproefje van de nieuwe generatie i-Cockpit, met een belangrijke rol voor Hypersquare. Dit besturingssysteem bestaat uit een scherm met ronde cellen in de vier hoeken, die verschillende functies hebben, zoals bediening met de duim. In de overgang naar autonoom rijden Level 4 (STLA AutoDrive) komt er een groot panoramisch scherm tevoorschijn, dat een nieuwe passagiersruimte-ervaring biedt.

Dankzij steer-by-wire is de fysieke stuurkolom verdwenen, wat resulteert in meer interieurruimte. Het opvallende glazen dak, met een oppervlak van 7,25 vierkante meter, is gemaakt van Narima-glas, dat normaal in architectuur wordt gebruikt. Het heeft thermische eigenschappen en profiteert van een multichroombehandeling (behandeling met metaaloxiden), een proces dat oorspronkelijk door NASA werd gebruikt voor de vizieren van astronautenhelmen.

De Inception is deels gemaakt van gerecyclede materialen, zoals stofresten en hergebruikt polyester. Peugeot streeft ernaar om in 2038 volledig CO2-neutraal te zijn.

Het Peugeot-logo is verlicht en de grille heeft een uniek ontwerp dat de toekomstige modellen van het merk zou kunnen kenmerken. De achterlichten zijn ook voorzien van drie verlichte klauwen, wat zorgt voor een onderscheidend en herkenbaar uiterlijk.

De carrosserie van de Inception Concept heeft een aerodynamische vorm en is gemaakt van lichtgewicht materialen, waaronder gerecycleerde stoffen en hergebruikt polyester. Dit draagt bij aan de milieuvriendelijkheid van de auto en is in lijn met Peugeots doelstelling om tegen 2038 volledig CO2-neutraal te zijn.

Het interieur van de Inception Concept is even futuristisch als het exterieur, met een nieuw ontwerp voor de i-Cockpit en een Hypersquare-bedieningssysteem. Er is veel aandacht besteed aan het creëren van een comfortabele en luxueuze rijervaring voor zowel de bestuurder als de passagiers. Het glazen dak, gemaakt van architecturaal Narima-glas met thermische eigenschappen en een multichroombehandeling, biedt een ruimtelijk gevoel en een unieke lichtinval.

De Inception Concept is weliswaar een studiemodel en zal niet in deze exacte vorm in productie gaan, maar het geeft wel een goed beeld van de richting die Peugeot opgaat met hun toekomstige elektrische modellen. We kunnen verwachten dat elementen van dit concept, zoals de grille, het verlichte logo en het Hypersquare-stuur, in 2025 op de toekomstige modellen van het merk zullen verschijnen. Het is niet moeilijk om in dit concept een opvolger van de Peugeot 508 te zien, of zelfs een terugkeer van Peugeot naar het E-segment met een opvolger van de 607.

De Peugeot Inception Concept biedt een opwindend en optimistisch beeld van de toekomst van het merk, waarbij innovatieve technologie en duurzaamheid centraal staan. Met de introductie van nieuwe elektrische platforms en voertuigen zoals de Inception Concept, is het duidelijk dat Peugeot toegewijd is aan het creëren van een duurzame, CO2-neutrale toekomst voor zowel hun modellen als het bedrijf zelf.

Het is belangrijk op te merken dat de Peugeot Inception Concept een studiemodel is en niet alle technische en mechanische details beschikbaar zijn. Desalniettemin is hier een overzicht van de bekende kenmerken:

Elektrische aandrijving:

 • Volledig elektrische aandrijflijn
 • Geavanceerde batterijtechnologie voor verbeterde energiedichtheid en laadtijden


Exterieur:

 • Futuristisch ontwerp, geïnspireerd door de klassieke Peugeot-modellen zoals de 504 coupé
 • Aerodynamische vormgeving voor maximale efficiëntie
 • Unieke grille met verlicht Peugeot-logo
 • Achterlichten met drie verlichte klauwen
 • Carrosserie gemaakt van lichtgewicht materialen, waaronder gerecycleerde stoffen en hergebruikt polyester


Interieur:

 • Nieuw ontwerp voor de i-Cockpit
 • Hypersquare-bedieningssysteem voor eenvoudige en intuïtieve bediening
 • Comfortabele en luxueuze rijervaring voor bestuurder en passagiers
 • Glazen dak van architecturaal Narima-glas met thermische eigenschappen en multichroombehandeling


Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid:

 • Gemaakt van gerecycleerde en hergebruikte materialen
 • CO2-neutraal doel voor het merk Peugeot tegen 2038


Connectiviteit en technologie:

 • Geavanceerde infotainment- en navigatiesystemen
 • Spraakbesturing en gebarenbediening
 • Draadloos opladen en smartphone-integratie


Veiligheid en rijassistentie:

 • Adaptieve cruise control
 • Dodehoekdetectie
 • Rijstrookassistentie
 • Parkeerassistentie
 • Automatisch noodremsysteem


Hoewel de exacte specificaties van de Inception Concept momenteel niet beschikbaar zijn, kunnen we verwachten dat Peugeot toekomstige modellen op dit concept zal baseren, met elementen zoals de grille, het verlichte logo en het Hypersquare-stuur dat mogelijk in productiemodellen terechtkomt.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...