Dit is de Pagani exclusieve Huayra Dinamica Evo Roadster

Pagani onthult een zeer speciale Huayra Roadster: de Huayra Dinamica Evo. Deze unieke creatie is gebouwd door de Grandi Complicazioni-divisie voor een buitengewone, anonieme klant. Eerder heeft deze divisie ook de Codalunga gerealiseerd.

De Dinamica Evo is een toonbeeld van innovatie, technologie en prestaties, zoals Pagani zelf beschrijft. De hypercar heeft een bordeauxrode kleurstelling met subtiele gouden en Italiaanse driekleur details. Het interieur wordt gedomineerd door de rode kleur, afgewisseld met Italiaanse vlaggetjes en andere tinten.

Qua prestaties lijkt de motor van de Dinamica Evo gebaseerd te zijn op die van de Huayra BC Roadster, wat betekent dat de auto wordt aangedreven door een 6,0-liter V12-motor van AMG, voorzien van twee turbo s. Deze motor levert een indrukwekkend vermogen van 800 pk en 1.050 Nm koppel, dat naar de achterwielen wordt gestuurd. De lichtgewicht BC Roadster weegt slechts 1.250 kg en is zeker geen auto om rustig mee over de boulevard te cruisen.

Het creëren van op maat gemaakte en zeer gepersonaliseerde auto's volgens de onberispelijke bouwnormen van Pagani is geen eenvoudige taak. Het werk gaat dan ook onverminderd door in Pagani'shoofdkantoor in San Cesario sul Panaro, nabij Bologna, Italië. De Huayra Dinamica Evo is tot stand gekomen in samenwerking met de klant en Pagani'spersonalisatiestudio om de droom van de klant te verwezenlijken.

Hoewel Pagani niet officieel heeft bevestigd dat de Dinamica Evo is gebaseerd op de Huayra Roadster BC, lijkt dit de meest logische basis. In dat geval gaat het hier om een open-top supercar met een 6,0-liter AMG twin-turbo V12-motor die 802 pk bij 5.900 tpm en 774 lb-ft (1.050 Nm) koppel levert tussen 2.000 en 5.500 tpm. Deze op het circuit gerichte machine weegt 1.250 kg, wat het iets zwaarder maakt dan de coupéversie en iets lichter dan de reguliere Huayra Roadster.

De Pagani Huayra Dinamica Evo is een uniek exemplaar op basis van de Huayra Roadsters. De bruine kleur van het exterieur wordt aangevuld met goudkleurige accenten en zichtbare koolstofvezel in het midden. De onmiskenbare Italiaanse vlag is te zien op de nieuwe horizontale vleugels die aan de zijkanten van de voorbumper zijn bevestigd. Het interieur kenmerkt zich door het gebruik van leer, koolstofvezel en aluminium, met kleuren die overeenkomen met de carrosserie. Dit zorgt voor een warme en rijke omgeving.

De Huayra Dinamica Evo is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een visueel kunstwerk. De combinatie van hoogwaardige materialen en het vakmanschap waarmee de auto is gebouwd, maakt het tot een unieke en uiterst begeerlijke hypercar. Het is een perfect voorbeeld van de passie en toewijding waarmee het team van Pagani Automobili elke auto ontwerpt en bouwt.

Hoewel er momenteel weinig details bekend zijn over de technische specificaties van de Huayra Dinamica Evo, kunnen we ervan uitgaan dat deze auto ongeëvenaarde prestaties zal leveren. Met de krachtige V12-motor en het lichte gewicht is de Dinamica Evo in staat om indrukwekkende acceleratie- en topsnelheidscijfers te behalen, wat het tot een waar racemonster maakt.

De Huayra Dinamica Evo is een zeldzaam en exclusief juweel in de wereld van hypercars. Geproduceerd in zeer beperkte oplage en op maat gemaakt voor een anonieme verzamelaar, zal deze auto ongetwijfeld de aandacht trekken van autoliefhebbers en -verzamelaars wereldwijd. Met zijn unieke ontwerp, geavanceerde technologie en verbluffende prestaties is de Huayra Dinamica Evo een perfecte vertegenwoordiging van de filosofie en het vakmanschap van Pagani Automobili.

Over Pagani Automobili

Pagani Automobili is een Italiaanse fabrikant van exclusieve, op maat gemaakte hypercars, opgericht door Horacio Pagani in 1992. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Modena, Italië, en staat bekend om zijn compromisloze aandacht voor detail, innovatieve technologieën en adembenemende ontwerpen.

Horacio Pagani, geboren in Argentinië, heeft altijd een passie gehad voor auto's en werkte voor Lamborghini voordat hij zijn eigen bedrijf oprichtte. Zijn achtergrond in lucht- en ruimtevaarttechniek heeft een grote invloed gehad op de ontwerpen van Pagani, met name op het gebruik van geavanceerde composietmaterialen zoals koolstofvezel.

Pagani bracht zijn eerste productiemodel, de Zonda, op de markt in 1999. De Zonda was een instant succes en vestigde het merk Pagani als een belangrijke speler in de wereld van hypercars. De Zonda werd in diverse varianten geproduceerd tot 2011 en stond bekend om zijn krachtige Mercedes-AMG motoren, innovatieve aerodynamica en indrukwekkende prestaties.

In 2011 introduceerde Pagani de Huayra, de opvolger van de Zonda. De Huayra is vernoemd naar de Inca-god van de wind en is eveneens voorzien van een Mercedes-AMG motor, maar met geavanceerdere technologieën zoals actieve aerodynamica. Net als bij de Zonda zijn er verschillende versies van de Huayra geproduceerd, waaronder de BC, Roadster en verschillende one-offs zoals de Dinamica Evo.

Pagani'sauto's staan bekend om hun hoge prijskaartjes, beperkte productieaantallen en uitzonderlijke kwaliteit. Elke Pagani wordt met de hand gebouwd volgens de specificaties van de klant, wat leidt tot unieke en zeer gewilde auto's. Het merk wordt wereldwijd geprezen om zijn vakmanschap, innovatie en de compromisloze passie die wordt geïnvesteerd in elk detail van de productie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...