Nissan onthuld langetermijnvisie met 20 nieuwe EV concepten en 4 hybride modellen

Nissan onthult ambitieus plan om een ​​duurzamer bedrijf te worden en elektrische voertuigen te elektrificeren tegen 2030.

Nissan heeft vandaag zijn nieuwe langetermijnvisie, genaamd Nissan Ambition 2030, onthuld. De visie is gericht op het versterken van mobiliteit en het reageren op kritieke milieu-, maatschappelijke en klantbehoeften om een ​​schonere, veiligere en meer inclusieve wereld te creëren. Nissan streeft naar strategische waarde door het mogelijk maken van reizen die klanten zelfverzekerde, opwindende en meer geïntegreerde ervaringen bieden, en door samenwerkingen de samenleving in staat te stellen een slim ecosysteem met geïntegreerde mobiliteit op te bouwen.

Als onderdeel van het Nissan Ambition 2030-programma zal Nissan enorme bedragen investeren in zijn opkomende elektrische voertuigen. Het doel is om de helft van de omzet in minder dan een decennium te elektrificeren en in de komende vijf jaar 20 nieuwe EV- en 4 hybride modellen te introduceren. Enkele opwindende elektrische modellen die gepland staan zijn de Nissan De Chill-Out, een soepele cross-over, De Max-Out, een roadster met twee zitplaatsen met een veegcarrosserie en een open dak, de Surf-Out, een off-road gerichte pick-up met een transparante grille aan de voorkant en een fastback-stijl bedhoes en de Hang-Out, een klein crossover-type met vier schuifdeuren en stoelen die naar elkaar kunnen draaien over de volledig vlakke binnenvloer.

Nissan streeft ernaar om in de komende tien jaar spannende, geëlektrificeerde voertuigen en technologische innovaties te leveren en tegelijkertijd wereldwijd uit te breiden. De visie ondersteunt Nissans doel om tegen het fiscale jaar 2050 CO2-neutraal te zijn gedurende de hele levenscyclus van zijn producten. Nissan zal zijn unieke EV Hub-concept, EV36Zero, dat in het VK werd gelanceerd, uitbreiden naar kernmarkten zoals Japan, China en de VS. EV36Zero is een volledig geïntegreerd productie- en service-ecosysteem dat mobiliteit en energiebeheer verbindt met als doel koolstofneutraliteit te realiseren.

Nissan CEO Makoto Uchida verklaarde: "De rol van bedrijven om in te spelen op maatschappelijke behoeften wordt steeds groter. Met Nissan Ambition 2030 zullen we het nieuwe tijdperk van elektrificatie stimuleren, technologieën vooruithelpen om de ecologische voetafdruk te verkleinen en nieuwe zakelijke kansen nastreven. We willen Nissan transformeren tot een duurzaam bedrijf dat echt nodig is voor klanten en de samenleving."

Naast het investeren in elektrische voertuigen, zal Nissan ook zijn activiteiten wereldwijd uitbreiden. Het bedrijf zal zijn wereldwijde aanwezigheid vergroten door nieuwe markten te betreden en door te investeren in opkomende technologieën zoals autonome voertuigen en connected car-systemen.

Een belangrijk onderdeel van Nissans langetermijnstrategie is het EV36Zero-concept. Dit concept is in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd en zal nu ook worden uitgebreid naar kernmarkten zoals Japan, China en de VS. Het doel van EV36Zero is om een volledig geïntegreerd productie- en service-ecosysteem te creëren dat mobiliteit en energiebeheer met elkaar verbindt. Op deze manier wil Nissan koolstofneutraliteit bereiken en de overgang naar elektrische mobiliteit versnellen.

Naast het ontwikkelen van nieuwe elektrische voertuigen en uitbreiden van activiteiten in nieuwe markten, heeft Nissan ook het doel om de efficiëntie van zijn bestaande productieprocessen te verbeteren. Het bedrijf wil inzetten op duurzame productie en het verminderen van afval. Dit moet bijdragen aan het behalen van Nissans doel om CO2-neutraal te zijn tegen 2050.

Met Nissan Ambition 2030 zet Nissan zichzelf een ambitieus doel om een duurzaam bedrijf te worden en elektrische mobiliteit te stimuleren. Het bedrijf wil niet alleen elektrische voertuigen produceren, maar ook bijdragen aan het creëren van een geïntegreerd ecosysteem van mobiliteit en energiebeheer. Door te investeren in nieuwe technologieën en processen, hoopt Nissan een toonaangevende rol te spelen in de overgang naar duurzame mobiliteit.

Nissan Electrische modellen:

 • Nissan Ariya: De Ariya is een compacte SUV die volledig elektrisch is. Het heeft een geschat rijbereik van maximaal 500 kilometer en biedt ruimte voor vijf passagiers. De auto heeft twee batterij-opties: een 63 kWh batterij die 160 kW levert en een 87 kWh batterij die 290 kW levert. Het voertuig heeft ook een krachtige motor die maximaal 290 pk kan leveren. De Ariya beschikt over een reeks rijhulpsystemen, waaronder ProPILOT 2.0, waarmee het voertuig autonoom kan rijden op de snelweg.

 • Nissan Leaf: De Leaf is Nissans populaire elektrische auto die al op de markt is. Het biedt een geschat rijbereik van maximaal 385 kilometer en heeft ruimte voor vijf passagiers. De auto heeft een 40 kWh batterij die 110 pk levert en een 62 kWh batterij die 214 pk levert. Het voertuig heeft ook een aantal rijhulpsystemen, waaronder ProPILOT Assist, waarmee het voertuig semi-autonoom kan rijden.

 • Nissan e-NV200: De e-NV200 is een volledig elektrische bestelwagen die gebruikt kan worden voor verschillende zakelijke doeleinden. Het heeft een rijbereik van maximaal 301 kilometer en biedt voldoende laadruimte. De auto heeft een 40 kWh batterij en een motor die 109 pk levert. Het voertuig beschikt over een aantal veiligheidsvoorzieningen, waaronder Forward Emergency Braking en Vehicle Dynamic Control.

 • Nissan De Chill-Out: De Chill-Out is een elektrische crossover die is ontworpen voor ontspannen rijden. Het heeft een stijlvol en minimalistisch ontwerp en biedt plaats aan vijf passagiers. Er zijn nog geen verdere technische en mechanische specificaties vrijgegeven voor dit voertuig.

 • Nissan De Max-Out: De Max-Out is een elektrische roadster met twee zitplaatsen. Het heeft een veegcarrosserie en een open dak, wat zorgt voor een opwindende rijervaring. Er zijn nog geen verdere technische en mechanische specificaties vrijgegeven voor dit voertuig.

 • Nissan Surf-Out: De Surf-Out is een elektrische off-road pick-up met een transparante grille aan de voorkant en een fastback-stijl bedhoes. Het is ontworpen voor avontuurlijke ritten en biedt voldoende laadruimte. Er zijn nog geen verdere technische en mechanische specificaties vrijgegeven voor dit voertuig.

 • Nissan Hang-Out: De Hang-Out is een kleine crossover met vier schuifdeuren en stoelen die naar elkaar kunnen draaien over de volledig vlakke binnenvloer. Het is ontworpen voor comfortabel reizen met een groep mensen. Er zijn nog geen verdere technische en mechanische specificaties vrijgegeven voor dit voertuig.

 • Nissan Teatro for Dayz: De Teatro for Dayz is een elektrische auto die is ontworpen als een mobiel theater. Het heeft een futuristisch interieur dat is ontworpen om entertainment te bieden tijdens lange ritten. Er zijn nog geen verdere technische en mechanische specificaties vrijgegeven voor dit voertuig.

 • Nissan BladeGlider: De BladeGlider is een elektrische sportwagen met een uniek ontwerp met een smalle voorkant en brede achterkant. Het heeft een rijbereik van maximaal 372 kilometer en biedt plaats aan drie passagiers. De auto heeft twee elektromotoren die in totaal 268 pk kunnen leveren. Het voertuig heeft een topsnelheid van 190 km/u en kan van 0 naar 100 km/u in minder dan 5 seconden.

 • Nissan IDX: De IDX is een conceptauto die is ontworpen om een moderne interpretatie te geven van de klassieke Datsun 510. Het heeft een retro-ontwerp en is volledig elektrisch. Er zijn nog geen verdere technische en mechanische specificaties vrijgegeven voor dit voertuig.

 • Nissan GT-R: De GT-R is Nissans high-performance sportwagen die al op de markt is. Er wordt gewerkt aan een volledig elektrische variant van dit voertuig. Er zijn nog geen verdere technische en mechanische specificaties vrijgegeven voor dit voertuig.

Het is belangrijk om op te merken dat sommige van deze modellen nog in ontwikkeling zijn en dat de specificaties nog kunnen veranderen voordat ze op de markt worden gebracht.

Nissan heeft aangekondigd dat het in de komende vijf jaar 20 nieuwe elektrische conceptmodellen en 4 hybride modellen zal introduceren. Helaas zijn niet alle modellen bekendgemaakt, maar hieronder staan enkele concepten die zijn aangekondigd: Nissan Ariya: een volledig elektrische SUV met een rijbereik van maximaal 500 kilometer en de Nissan IMx: een volledig elektrische SUV met een rijbereik van maximaal 600 kilometer.

Nissan zal ook 4 hybride modellen introduceren, maar verdere informatie over deze modellen is nog niet vrijgegeven. Het is belangrijk om op te merken dat sommige van deze modellen nog in ontwikkeling zijn en dat de specificaties nog kunnen veranderen voordat ze op de markt worden gebracht.

 • Nissan Leaf: een populaire volledig elektrische auto met een rijbereik van maximaal 385 kilometer.
 • Nissan BladeGlider: een elektrische sportwagen met een uniek ontwerp en een rijbereik van maximaal 372 kilometer.
 • Nissan IDX: een conceptauto die is ontworpen om een moderne interpretatie te geven van de klassieke Datsun 510.
 • Nissan De Chill-Out: een elektrische crossover die is ontworpen voor ontspannen rijden.
 • Nissan De Max-Out: een elektrische roadster met twee zitplaatsen.
 • Nissan Surf-Out: een elektrische off-road pick-up met een transparante grille aan de voorkant.
 • Nissan Hang-Out: een kleine crossover met vier schuifdeuren en draaibare stoelen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...