BMW s M-divisie onthult hybride V8 SUV Concept XM

BMW'slegendarische M-divisie heeft de eerste SUV in zijn assortiment onthuld, de BMW Concept XM. De hybride V8 SUV combineert brute kracht met elektrificatie, wat resulteert in 740 BHP en 737 lb-ft koppel. Het voertuig kan ongeveer 60 kilometer in de elektrische modus rijden en biedt dus een milieuvriendelijk alternatief voor stadsvervoer.

De kenmerkende nierroosters van BMW zijn vergroot en een XM-badge siert de linkerhoek van de voorkant. De koplampen en achterlichten vormen vierkante lijnen rond de auto, terwijl de wijd uitlopende wielkasten worden aangevuld met 23' velgen. Het schuine dak van de SUV geeft het voertuig een gestroomlijnde uitstraling en leidt het oog naar het opvallendste deel van de auto - de achterkant.

Met BMW'stop-specifieke vierwielaandrijving zal de XM waarschijnlijk een 0-62 MPH tijd van ongeveer vier seconden bereiken, wat vergelijkbaar is met de Rolls-Royce Cullinan of Bentley Bentayga. Hoewel de specificaties nog niet officieel zijn onthuld, belooft de XM een indrukwekkende rijervaring.

Aan de achterkant van de auto heeft BMW een groot XM-logo geplaatst bovenop de kofferbakspoiler, die een aanvulling is op de LED-strip achterlichten. Het is ook vermeldenswaard dat de uitlaatpijpen van de auto niet langer zijn opgesteld in paren, in plaats daarvan is er een uitlaatpijp aan weerszijden van de achterkant van de auto.

Het interieur van de BMW Concept XM is net zo indrukwekkend als het exterieur, met hoogwaardige materialen zoals wit leer en carbonfiber. Het dashboard heeft een futuristisch design met een groot scherm voor de bestuurder en een ander scherm voor de infotainment en klimaatregeling. Een opvallend kenmerk is de combinatie van blauw en wit verlichting, wat de hybride-aard van de auto benadrukt.

  • Aandrijving: hybride V8
  • Vermogen: 740 BHP
  • Koppel: 737 lb-ft
  • Acceleratie (0-62 MPH): ongeveer 4 seconden
  • Actieradius in elektrische modus: 60 km
  • Vierwielaandrijving: BMW'stop-specifieke vierwielaandrijving


Daarnaast zijn er nog geen officiële cijfers vrijgegeven over het vermogen en het brandstofverbruik van het voertuig. Het is echter bekend dat de auto een plug-in hybride is en dus kan worden opgeladen via een stopcontact. Dit maakt het voertuig geschikt voor woon-werkverkeer in stedelijke gebieden en draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen.

Het voertuig maakt gebruik van de nieuwste technologieën en innovaties om een ​​soepele en efficiënte rijervaring te bieden. BMW'stop-specifieke vierwielaandrijvingssysteem zorgt voor optimale grip en tractie op alle ondergronden, terwijl het hybride V8-motorontwerp zorgt voor een hoog vermogen en koppel bij een lager brandstofverbruik.

De BMW Concept XM is een combinatie van stijlvolle en opvallende looks met geavanceerde technologieën en betrouwbare prestaties. Het is een auto die geschikt is voor een breed scala aan rijomstandigheden en rijstijlen en biedt een combinatie van efficiëntie en kracht die zelden wordt gezien in het SUV-segment.

Er is nog geen officiële informatie over de prijs van de BMW Concept XM, maar gezien de luxe specificaties en prestaties van de auto, kan worden verwacht dat deze aanzienlijk zal zijn. BMW heeft echter bevestigd dat het voornemens is om de auto in productie te nemen, met een geschatte release datum in 2022 of 2023. Dit zal de eerste keer zijn dat BMW een M-model heeft geproduceerd dat een SUV is, en het zal zeker interessant zijn om te zien hoe het op de markt zal worden ontvangen.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...