Land Rover kondigt zijn ultra exclusieve Range Rover SV Carmel Edition aan

Dit weekend reizen autoliefhebbers van over de hele wereld af naar Pebble Beach om de laatste dagen van Monterey Car Week te beleven. Bijna elke luxe autofabrikant neemt deel aan een reeks autoshows en VIP-evenementen om nieuwe auto's en auto-memorabilia te presenteren, en Land Rover staat op de lijst. De Britse autofabrikant onthulde officieel zijn extreem beperkte Range Rover SV Carmel Edition, die geïnspireerd is op het landschap langs de kustlijn en baaien rond Carmel, Californië.

Het SV Bespoke-team heeft ervoor gekozen om de buitenkant van de auto te omwikkelen met een prachtige satijnen bronzen lak en contrasteert dat met Liberty Blue voorstoelen en Caraway achterstoelen. SV 23” Diamond Turned wielen worden gepresenteerd met Dark Grey glanzende afwerkingen en worden aangevuld met Satin Bronze inzetstukken.

Onder de motorkap van de auto bevindt zich een V8 Twin Turbo-motor met een indrukwekkend vermogen van 523 pk. 'De Range Rover SV Carmel Edition is een eerbetoon aan de schoonheid van de Carmel Coast', aldus Joe Eberhardt, President en CEO van Jaguar Land Rover Noord-Amerika. 'We zijn verheugd om dit ultra-exclusieve voertuig aan onze gasten in Range Rover House te presenteren en het vakmanschap en de ontwerpelementen te laten zien die deze editie zo speciaal maken'.

De Range Rover SV Carmel Edition kost €320.850 en wordt exclusief aangeboden aan gasten van Range Rover House. Er zijn slechts 17 exemplaren geproduceerd.

De Range Rover SV Carmel Edition is een limited-edition luxe SUV geproduceerd door de Special Vehicle Operations (SVO) divisie van Land Rover. Het werd geïntroduceerd in 2022 en er zijn slechts 100 exemplaren wereldwijd geproduceerd.

De SV Carmel Edition is gebaseerd op de Range Rover Autobiography, maar heeft verschillende exclusieve designaccenten en prestatie-upgrades. De buitenkant heeft een unieke Carmel Brown kleur met een glanzend zwarte dak en grille en rijdt op 22-inch glanzend zwarte wielen. Het interieur is afgewerkt met tweedelig Vintage Tan en Ebony leer met een suède hemelbekleding en heeft diverse unieke designelementen zoals koperen accenten en geëmbosseerde Carmel Edition logo s.

De SV Carmel Edition wordt aangedreven door een 5.0-liter supercharged V8-motor met een vermogen van 557 pk en 516 lb-ft koppel. Het wordt geleverd met een achttraps automatische transmissie en een vierwielaandrijvingssysteem met Terrain Response 2 technologie. Het beschikt ook over geavanceerde ophangings- en remsystemen voor verbeterde prestaties en handling.

De SV Carmel Edition heeft niet alleen exclusieve designkenmerken en prestatie-upgrades, maar beschikt ook over diverse bijzondere features en technologieën. Zo heeft het Pixel-laser LED-koplampen voor heldere en scherpe verlichting van de weg, en een krachtig Meridian Signature Surround Sound-audiosysteem met 29 luidsprekers en een vermogen van 1700 watt voor een geweldige geluidservaring.

Bovendien is de SUV uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen, zoals Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functie, Lane Departure Warning, Blind Spot Assist en 360-graden camera'svoor een beter overzicht rondom de auto. Het beschikt daarnaast over een geavanceerd navigatiesysteem en connectiviteitsfuncties, zoals Apple CarPlay en Android Auto.

Kortom, de Range Rover SV Carmel Edition is niet alleen stijlvol en luxe, maar ook technologisch geavanceerd en biedt comfort en veiligheid tijdens het rijden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...