De Aston Martin DBS Superleggera een perfect samenspel van elegantie en kracht

De Aston Martin DBS Superleggera is indrukwekkende model is het perfecte samenspel van kracht en elegantie, waarbij geen enkel detail over het hoofd wordt gezien.

Als we kijken naar de prijs, is het duidelijk dat dit geen auto is voor iedereen. Met een basisprijs van meer dan 300.000 euro is de DBS Superleggera een echte supercar, ontworpen voor de autoliefhebber die bereid is te betalen voor de beste kwaliteit en prestaties.

Het woord 'superleggera', dat 'superlicht' betekent in het Italiaans, is een eerbetoon aan het Italiaanse ontwerphuis Carrozzeria Touring Superleggera, dat in de jaren '60 en '70 samenwerkte met Aston Martin. De Superleggera-badge signaleert ook een belangrijk kenmerk van de auto: zijn gewicht. Ondanks zijn kolossale uitstraling en krachtige motor, weegt de DBS Superleggera verrassend weinig dankzij het uitgebreide gebruik van koolstofvezel.

De prachtige vormgeving van de DBS Superleggera is een toonbeeld van Aston Martin's toewijding aan vakmanschap. Elk aspect van het ontwerp, van de gestroomlijnde carrosserie tot het luxueus afgewerkte interieur, ademt kwaliteit en raffinement. De auto is bijzonder aantrekkelijk door zijn combinatie van robuuste kracht en vloeiende elegantie, waarbij elk detail bijdraagt aan de algehele luxe ervaring.

Onder de motorkap van de DBS Superleggera vinden we een 5,2-liter V12 biturbo motor die maar liefst 725 pk levert. Dit zorgt voor adembenemende prestaties: de auto accelereert in slechts 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 340 km/u. Deze cijfers maken de DBS Superleggera een van de snelste productievoertuigen van Aston Martin tot nu toe.

Hoewel deze prestaties al indrukwekkend zijn, is het niet alleen de snelheid die de DBS Superleggera onderscheidt. De auto biedt ook een uitzonderlijk soepele en responsieve rijervaring, dankzij de geavanceerde ophanging en het slimme differentieel. Deze technische snufjes stellen de bestuurder in staat om zelfs bij hoge snelheden volledige controle over de auto te behouden.

Als het gaat om service en garantie, biedt Aston Martin een uitgebreid pakket. Alle nieuwe Aston Martins worden geleverd met drie jaar garantie zonder kilometerbeperking, en eigenaren hebben de optie om deze te verlengen. Daarnaast biedt het merk een reeks after-sales diensten, waaronder onderhoud, reparaties en assistentie bij pech onderweg.

De Aston Martin DBS Superleggera is niet alleen een auto, maar een ervaring op zich. Dit is een voertuig dat nieuwe normen stelt op het gebied van luxe, kracht en prestaties, terwijl tegelijkertijd eer wordt gedaan aan de rijke geschiedenis van Aston Martin. Voor de gelukkige eigenaren die zoveel waarde hechten aan exclusiviteit, biedt de DBS Superleggera een unieke combinatie van stijl, opwinding en voldoening.

 

- De Aston Martin DBS Superleggera: een perfect samenspel van elegantie en kracht
- Ontdek de Aston Martin DBS Superleggera – een supercar die de perfecte balans tussen kracht, elegantie en verfijnd vakmanschap belichaamt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...