KTM presenteert het 1290 SUPER DUKE R Prototype

Het nieuw afgewerkte KTM 1290 Super Duke R-prototype is onlangs onthuld op de EICMA en Intermot en werd al snel een van de best bekeken voertuigen.
In feite is het een extreem lichtgewicht naked bike met hekjes, aangedreven door een 1.290cc-versie van de RC8R V-twin-motor, uitgerust met een hele reeks uitschakelbare elektronische rijhulp, drive-by-wire, nieuw prototype WP-ophanging aan zowel de voor- als achterkant en allerlei soorten koolstofvezelonderdelen.
Volgens KTM zal deze fiets over minder dan een jaar op de markt komen. De leuke kant van deze tweewieler is echter niet wat we ervan weten, maar eerder op basis daarvan - de RC8 R-motor, die 173 pk (129 kW) en 120 Nm (88,5 lb-ft) koppel levert in de 1.190cc-versie, zal zich naar verluidt ergens tussen de 180 en 200 pk ontwikkelen totdat de fiets showrooms bereikt.
Bovendien heeft de fabrikant vrijwel alles verwijderd dat niet nodig was en heeft hij koolstofvezel en een chroom-molybdeen-trellis-frame gebruikt - tot slot wordt verwacht dat de weegschaal op 200 kg volledig gesmeerd en met gevulde gastank wordt gekanteld.
Daarom zal de „built ready to race” KTM 1290 Superduke R dezelfde categorie delen in termen van vermogen-gewichtsverhouding met enkele gerenommeerde eersteklas tegenhangers zoals de BMW S1000RR, de Ducati Panigale 1199 en de Kawasaki Ninja ZX-10R. En zal ook uiterst comfortabel zijn om te rijden! KTM presenteert het 1290 SUPER DUKE R Prototype.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...