Harley-Davidson serie 1 Elektrische fiets - heiligschennis of niet?

Harley-Davidson, de gerenommeerde motorfietsfabrikant, heeft zijn eerste elektrische fiets onthuld onder de nieuwe submerknaam Serial 1 Cycle. Dit is een duidelijke stap in de richting van een toekomst waarin het merk zich richt op jongere fans en een meer duurzame benadering van transport. De elektrische fiets heeft een retro-ontwerp en is geïnspireerd op het prototype van de fiets dat William S. Harley en Arthur Davidson in 1903 ontwikkelden. De e-bike heeft een middengemonteerde elektromotor en een batterijpakket dat op het frame is gemonteerd. Het heeft geïntegreerde koplampen en achterlichten, een hydraulisch remsysteem met dubbele zuigers en 203 mm geboorde rotoren, en witte banden en gepolijste veren.

Harley-Davidson heeft de prijzen nog niet bekendgemaakt, maar de serie 1-lijn retro-elektrische fietsen worden in het voorjaar van 2021 verwacht. De fiets is een knipoog naar de geschiedenis van het bedrijf en zal naar verwachting jongere fans aanspreken. De Series 1-cyclus bevat een middengemonteerde elektromotor en een op het frame gemonteerd batterijpakket. De technische specificaties en bereikinformatie zijn op dit moment nog niet openbaar.

Deze elektrische fietsen zien eruit als klassiekers uit het verleden en zijn voorzien van hoogwaardige componenten zoals geïntegreerde koplampen en achterlichten, wielnaven met een steekasontwerp en hydraulische remmen met dubbele zuigers en 203 mm geboorde rotoren, dankzij Tektro. Het is niet bekend of deze e-bike klaar is voor massaproductie. Grote namen achter het klassieke motormerk zijn betrokken bij dit project en benadrukken dat de visie van het bedrijf voor de toekomst is veranderd.

Deze stap van Harley-Davidson naar de productie van e-bikes is een duidelijke aanwijzing dat het bedrijf zich aanpast aan de veranderende tijden en zich richt op een duurzamere toekomst. Het bedrijf heeft met de Livewire al ervaring opgedaan in het produceren van elektrische voertuigen en lijkt met deze nieuwe e-bike een nieuwe doelgroep te willen aanspreken.

Hoewel er nog geen details zijn over de technische specificaties en het bereik van de fiets, zal de introductie van deze e-bike naar verwachting positieve reacties krijgen van fans van het merk en fietsliefhebbers in het algemeen. De Harley-Davidson Serial 1 Cycle is een opvallende verschijning en laat zien dat de traditionele motorfietsfabrikanten ook een rol kunnen spelen in de opkomende markt van elektrische fietsen.

Over Harley-Davidson

Harley-Davidson is een Amerikaanse motorfietsfabrikant die werd opgericht in 1903. Het bedrijf staat bekend om zijn iconische motoren met een luidruchtige V-twin motor en een stoer uiterlijk.

Het merk is wereldwijd bekend en heeft een loyale fanbase opgebouwd. Naast motorfietsen produceert Harley-Davidson ook kleding, accessoires en merchandise voor fans van het merk.

In 2019 bracht Harley-Davidson zijn eerste elektrische motorfiets, de Livewire, op de markt. Dit was een grote stap voor het bedrijf, dat bekend staat om zijn traditionele benzinemotoren. Met de Livewire wilde Harley-Davidson een nieuw publiek aanspreken en zich aanpassen aan de veranderende markt van elektrische voertuigen.

Naast de Livewire heeft Harley-Davidson ook plannen om meer elektrische motorfietsen te produceren in de toekomst. In 2020 kondigde het bedrijf ook de oprichting aan van een nieuwe submerk genaamd Serial 1 Cycle, dat zich richt op de productie van elektrische fietsen.

Met de introductie van de Serial 1 e-bike laat Harley-Davidson zien dat het bedrijf zich aanpast aan de veranderende tijden en zich richt op een duurzamere toekomst. Het is nog niet duidelijk hoeveel modellen er in de toekomst zullen worden uitgebracht onder het Serial 1 Cycle submerk, maar het is wel duidelijk dat Harley-Davidson zich blijft ontwikkelen en innoveren.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...