Gloednieuwe Mercedes-Benz CLA45 AMG werd zonet gepresenteerd

De gloednieuwe Mercedes-Benz CLA45 AMG werd gepresenteerd op de New York Auto Show 2013 en blijkt een verbluffend stukje auto-industrie te zijn. Je hebt waarschijnlijk al geraden dat dit de krachtige versie is van de CLA-klasse Mercs, en hoewel het een kleine motor heeft, heeft hij een behoorlijke klap. In feite is de 2,0-liter 4-cilinder benzinemotor met turbocompressor onder de motorkap in staat om een stevige 360 pk te leveren bij 6.000 tpm en 450 Nm koppel tussen 2.250-5.000 tpm - behoorlijk respectabel van een motor die evenveel vloeistof kan bevatten als een fles cokes.
Daarom, nadat hij is uitgerust met dergelijke eersteklas onderdelen, komen er meer cijfers door het steegje - de CLA45 AMG kan in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten en verder naar een elektronisch beperkte topsnelheid van 250 km/u. Het brandstofverbruik is verbluffend laag, wat een ander pluspunt is voor deze prachtige auto, de CLA45 AMG gemiddeld ongeveer 6,9 - 7,1 l/100 km (40,9 Britse mpg) gecombineerd en een CO2-uitstoot van net tussen 161 - 165 g/km. Volgens Mercedes-Benz-functionarissen is de 2,0-liter motor onder de motorkap van de CLA45 AMG de krachtigste 4-cilindermotor in serieproductie ter wereld. Eerlijk gezegd hebben ze niet helemaal gelijk - er is de Mitsubishi Evo FQ400, die van een vergelijkbare motor een enorme 400 pk trekt. Welnu, er zijn nog meer overeenkomsten tussen de twee, zoals het 4MATIC-vierwielaandrijfsysteem. We hebben de CLA45 AMG eerst gezien als een auto die klaar was om deel te nemen aan de rallywereld, maar toen we de transmissie zagen, raakten onze hoofden volledig verbijsterd - deze auto zal niet beschikbaar zijn met een handgeschakelde versnellingsbak. Schandalig idee inderdaad, omdat het alleen zal worden uitgerust met een AMG SPEEDSHIFT DCT 7-speed sporttransmissie.
Daar hebben we antwoorden voor nodig! De motor van deze prachtige auto beschikt over sproeigeleide directe benzine-injectie via piëzo-injectoren, gewichtsgeoptimaliseerd krukasstel met gesmede stalen krukas en gesmede zuigers met wrijvingsgeoptimaliseerde zuigerveren, NANOSLIDE-cilinderwandtechnologie, turbocompressor die maximale druk van 1,8 bar genereert, lucht-waterverversing, generatorbeheer en ECO start/stop-functie en een gezandgegoten volledig aluminium carter met zwaartekracht. De Mercedes-Benz CLA45 AMG wordt momenteel geleverd met verschillende rijmodi zoals C, S en M. Als je ze afzonderlijk neemt, staat de S voor sport, C staat voor Controlled Efficiency, terwijl M staat voor handmatige modus. Bovendien verdeelt het 4MATIC-systeem het koppel tussen de twee assen in een verhouding van 50:50. Het wordt zelfs geleverd met een 3-traps ESP en de ESP Curve Dynamic Assist, beide werken samen om de bestuurder de mogelijkheid te bieden om te kiezen tussen verschillende instellingen voor het rijgedrag van de auto.
Bovendien was deze Merc uitgerust met onafhankelijke sportvering, snelheidsgevoelige besturing en eersteklas remsysteem met 330 x 22 mm schijven aan de achterkant en 350 x 32 mm schijven aan de voorkant. Qua uiterlijk was het versierd met een prachtig ogende bodykit bestaande uit een radiatorrooster met twee bladen, gloednieuwe achterbumper met geïntegreerde diffuser, grotere zijskirts en een gloednieuw voorschort. Aan de achterzijde zien we twee verchroomde dubbele uitlaatpijpen met uitlaatklep. De lijst met optionele dingen is ook vrij lang. De Mercedes-Benz CLA45 AMG zal naar verluidt in juli in de verkoop gaan, terwijl de eerste leveringen in september zullen plaatsvinden. Mysterieus genoeg is de standaardprijs nog niet bekendgemaakt. 

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...