Ferrari onthult de langverwachte Purosangue

Nu heeft het bedrijf echter de langverwachte Purosangue onthuld - de eerste vierdeurs, vierzitter ooit in de 75-jarige geschiedenis van Ferrari.

Als het eruit ziet als een SUV, rijdt als een SUV en klinkt als een SUV, is het misschien gewoon een SUV, toch? Mis. Volgens Ferrari heeft de glimmende nieuwe Purosangue een "compleet andere lay-out en innovatieve proporties in vergelijking met moderne GT-archetypes (zogenaamde cross-overs en SUV's)".

In plaats daarvan prijst de fabrikant van luxe auto's de Purosangue aan als een sportwagen. “We noemen het geen SUV. We hebben het niet eens over SUV's", benadrukte Benedetto Vigna, CEO van Ferrari. Ondanks deze beweringen is het moeilijk te ontkennen dat het voertuig – op het eerste gezicht – verdacht veel lijkt op een SUV, zij het aanzienlijk lager bij de grond dan zijn rivalen. Toegegeven, hij heeft indrukwekkende specificaties die meer op een sportwagen lijken; de Purosangue kan in 3,3 seconden 100 km/u bereiken.

Om dingen in perspectief te plaatsen, dat is hetzelfde als de Aston Martin DBX 707. Maar misschien wel het meest indrukwekkend is de motor van de Purosangue. De auto is uitgerust met een vers geslagen 6,5 liter V-12 met een maximumkoppel van 716 Nm bij 6250 tpm. Bovendien kan hij 80% koppel leveren, zelfs bij lage toerentallen van slechts 2.100 tpm, en beschikt hij over onafhankelijke achterwielbesturing zoals de 812 Competizione.

Je zult hier ook geen gerecyclede carrosserie vinden. In plaats daarvan heeft Ferrari alles vanaf het begin ontworpen en een gloednieuw chassis gecreëerd dat is gemaakt van een zeer sterke aluminiumlegering en is bekroond met een lichtgewicht koolstofvezeldak. Dit heeft de fabrikant van luxe auto's in staat gesteld om de Purosangue uit te rusten met geheel nieuwe, achteraan scharnierende elektrische achterdeuren en een ruime koffer van 473 liter.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...