Een revolutionaire soft-top cabriolet voor de nieuwe Ferrari Roma Spider

Ferrari Roma Spider

Ferrari introduceert de Roma Spider, de eerste soft-top cabriolet in meer dan vijf decennia. Deze convertible versie van de V-8 grand tourer is het eerste model met een intrekbaar stoffen dak sinds de 365GTS/4 uit 1969. De auto heeft een chic uiterlijk, met behoud van de lange neus en vloeiende lijnen van het standaardmodel. Het stoffen dak kan in slechts 13,5 seconden worden opgezet bij snelheden tot 60 km/u, handig bij een onverwachte regenbui.

De aanpassingen die nodig waren voor het verwijderen van het dak en het installeren van het intrekbare stoffen dak omvatten onder meer het versterken van het achterste deel van het chassis om het extra gewicht van 84 kg te dragen. De actieve achtervleugel is opnieuw ontworpen om te rijden met het dak omlaag en heeft drie standen die zorgen voor meer neerwaartse druk bij hogere snelheden.

Het interieur is subtiel aangepast, met een winddeflector geïntegreerd in de rugleuningen van de achterstoelen, die met een druk op de knop kan worden ingezet. Ferrari zegt dat het meerlaagse stoffen materiaal dezelfde "akoestische comfort" biedt als de afneembare en intrekbare hardtops die het bedrijf normaal gesproken gebruikt.

De Roma Spider behoudt de ongewijzigde turbocharged 3.9-liter V-8 motor, gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Het levert 612 pk en 760 Nm koppel aan de achterwielen. Hoewel geen prestatiecijfers zijn vermeld, kan de coupé in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren met een topsnelheid van 320 km/u. De cabriolet zal waarschijnlijk iets langzamer zijn, maar toch vergelijkbaar.

Ferrari heeft de prijs van de Roma Spider nog niet bekendgemaakt, maar deze zal naar verwachting hoger liggen dan de huidige startprijs van €230.000 voor de standaard grand tourer. Een releasedatum is ook nog niet aangekondigd, maar de productie zal naar verwachting dit jaar beginnen, met leveringen mogelijk terwijl het nog warm weer is.

De Roma Spider vervangt de Portofino M in het aanbod van het merk. Ondanks de extra 84 kg aan gewicht ten opzichte van de coupé, levert de twin-turbocharged 3.9-liter V8 motor nog steeds indrukwekkende prestaties. Het dak is verkrijgbaar in twee varianten, met een elegant of sportief uiterlijk, en kan worden aangepast met een tweekleurig patroon in vier kleuren en contrasterend stiksel.

Aanpassingen aan het carrosserieontwerp, zoals een aërodynamisch element op de bovenrand van de voorruit en een in hoogte verstelbare winddeflector op de hoofdsteunen van de achterstoelen, zorgen voor meer comfort voor de inzittenden. De uitschuifbare achtervleugel past zich aan in drie standen om downforce te bieden, vergelijkbaar met die van de coupé, ongeacht of het dak van de Spider omhoog of omlaag is.

Ergonomische, cosmetische en prestatiegerichte aanpassingen zijn ook doorgevoerd. De knoppen op het stuurwiel zijn gebruiksvriendelijker, de startknop gloeit nu rood, de oliepomp is aangepast om de tijd te verkorten die nodig is om de bedrijfsdruk te bereiken en de achttraps automatische transmissie met dubbele koppeling is aangepast voor een beter brandstofverbruik.

De introductie van de Ferrari Roma Spider markeert een keerpunt in de geschiedenis van het merk, met een knipoog naar het verleden en een moderne interpretatie van de klassieke stijl. Als opvolger van de legendarische Daytona uit 1969, belichaamt de Roma Spider de elegantie en het vakmanschap waar Ferrari om bekend staat, terwijl het toch voldoet aan de verwachtingen van hedendaagse autoliefhebbers.

Met zijn krachtige motor, verfijnde esthetiek en aandacht voor detail, is de Roma Spider een passend eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Ferrari. Het is een auto die zowel opvalt op de weg als een comfortabele en luxueuze rijervaring biedt. De introductie van deze indrukwekkende cabriolet zet de traditie van innovatie en uitmuntendheid voort waar het Italiaanse merk om bekend staat en laat zien dat het nog steeds toonaangevend is in de wereld van high-performance auto's.

Bezoek Website