Novitec Rosso krachtige aanpassingen voor Ferrari 458 Speciale

De in Duitsland gevestigde tuner Novitec Rosso heeft zojuist hun nieuwste aanpassingen voor de Ferrari 458 Speciale onthuld. Met een krachtige powerkit en een op maat gemaakte bodykit tilt Novitec Rosso deze al indrukwekkende sportauto naar een hoger niveau. De powerkit bestaat uit een uitlaatsysteem, spruitstukken, sportkatalysatoren, een achterdemper en een aangepaste ECU. Hierdoor wordt het vermogen van de 4,5-liter V8-motor verhoogd tot 636 pk bij 9.250 tpm, met een koppel van 572 Nm bij 5.500 tpm. De Novitec Ferrari 458 Speciale bereikt nu een topsnelheid van 330 km/u.

Een opvallend kenmerk van de nieuwe uitlaat is het gebruik van INCONEL, hetzelfde materiaal dat in de Formule 1 wordt gebruikt. De uitlaat is voorzien van twee matzwart gecoate uitlaatpijpen met een diameter van 100 mm. De op maat gemaakte koolstofvezel bodykit omvat een voorspoiler, splitter, zijspiegelbehuizingen, tuimelpanelen, roosters, een achtervleugel, een diffuser en luchtdeflectoren voor de luchtinlaten.

Naast deze aanpassingen heeft de Novitec Ferrari 458 Speciale ook andere exterieurstylingonderdelen en staat hij op 21-inch lichtmetalen velgen. Het voertuig is uitgerust met een hydraulisch veersysteem waarmee de rijhoogte met 30 mm kan worden verlaagd of tot 40 mm kan worden verhoogd. Het interieur kan worden verfraaid met diverse koolstofvezel onderdelen.

Novitec Rosso heeft geen prijsinformatie vrijgegeven voor deze aangepaste Ferrari 458 Speciale. De combinatie van koolstofvezel, kracht, geluid en geavanceerde gesmede velgen vormt de kern van het exclusieve verfijningprogramma van NOVITEC voor de nieuwe Ferrari 458 Speciale. De op maat gemaakte koolstofvezel bodycomponenten werden ontwikkeld in de windtunnel om de sportauto met lichtgewichtconstructie een nog opwindender uiterlijk te geven. Met een vermogensverhoging tot 636 pk stuwt NOVITEC de tweezitter naar een nieuwe topsnelheid van meer dan 330 km/u. Het high-performance uitlaatsysteem, gemaakt van INCONEL, een materiaal dat wordt gebruikt in de Formule 1, optimaliseert niet alleen het vermogen en het geluid, maar bespaart ook gewicht in vergelijking met het standaardmodel. Op maat gemaakte 21-inch NOVITEC gesmede velgen, een aangepaste ophanging met een liftfunctie aan de voorkant en exclusieve interieur-opties maken de upgrade voor deze Italiaanse sportauto compleet.

Over NOVITEC

Novitec is een gerenommeerd tuningbedrijf dat gespecialiseerd is in het aanpassen van high-performance auto's, met name voertuigen van het merk Ferrari. Het bedrijf, dat gevestigd is in Duitsland, staat bekend onder de naam Novitec Rosso voor hun specifieke aanpassingen aan Ferrari-modellen. Ze streven ernaar om de prestaties, het uiterlijk en de rijdynamiek van deze auto's te verbeteren.

Novitec Rosso biedt een breed scala aan upgrades en modificaties voor Ferrari-modellen, waaronder motoroptimalisaties, aerodynamische aanpassingen, uitlaatsystemen, veringstechnologieën, interieurverbeteringen en speciale velgen. Het bedrijf streeft ernaar om de originele elegantie en stijl van Ferrari te behouden, terwijl ze tegelijkertijd unieke en opvallende aanpassingen bieden om de individuele smaak en voorkeuren van eigenaren te weerspiegelen.

Het ontwikkelingsproces van Novitec omvat uitgebreid onderzoek en ontwikkeling, waarbij ze gebruikmaken van geavanceerde technologieën zoals windtunneltests en geoptimaliseerde software. Hierdoor kunnen ze prestatieverbeteringen en aerodynamische efficiëntie bereiken, wat resulteert in een verbeterde acceleratie, snelheid en stabiliteit.

Naast Ferrari-modellen biedt Novitec ook aanpassingen voor andere merken, zoals Lamborghini, McLaren, Maserati en Rolls-Royce. Het bedrijf heeft een solide reputatie opgebouwd binnen de tuninggemeenschap en heeft vele prijzen en erkenningen ontvangen voor hun technische expertise en vakmanschap.

Het doel van Novitec is om auto-enthousiastelingen de mogelijkheid te bieden om hun voertuigen te transformeren tot unieke en op maat gemaakte machines, met verhoogde prestaties en een persoonlijk karakter. Door hun nauwe samenwerking met automakers en voortdurende innovatie blijft Novitec Rosso een toonaangevende speler in de wereld van autotuning.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...