Dit is het prachtige Alfa Romeo Gloria Concept

Alfa Romeo heeft het weer gedaan - ze lieten me een hele jaarvoorraad servetten kopen, allemaal dankzij enkele foto's die ze onlangs hebben onthuld. Dit is het Alfa Romeo Gloria concept, ontwikkeld door het European Design Institute (IED) in Turijn, in nauwe samenwerking met de autofabrikant uit Italië. Dus wat we hier hebben is een prachtig sexy 4-deurs coupé ontworpen om de Aziatische en Amerikaanse automarkten op zijn kop te zetten.
De auto zal naar verluidt worden geleverd met veel binnenruimte, zowel vooraan als achterin, vooral vanwege de respectabele lengte. Hij is 4700 mm lang, 1320 mm hoog en 1920 mm breed, terwijl de wielbasis maar liefst 2900 mm meet. Laten we echter niet overhaast op dingen ingaan, want dit is slechts een weergave. Interessant genoeg werkt Alfa Romeo er al aan een motor voor, althans theoretisch. Hij wordt aangedreven door een gewone V6-motor of door een stevige biturbo V8. En het vermelden waard is het feit dat de Gloria een beetje doet denken aan de vorige Alfa Romeos, die vroeger leren riemen in de bagageruimtes had. Daarnaast zal Alfa Romeo ook werken aan het maken van een iPad-configurator-app voor deze auto, waarmee de bestuurder kan kiezen tussen modellen met vijf velgen. De wielen zijn verder ontworpen naast OZ Racing - het merk past in het Gloria-concept met legeringen met een diameter van 20 inch.
Het enige dat we nu nog moeten doen, is wachten op de Autosalon van Genève 2013, waar het echte concept zal worden onthuld.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...