Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Deze Ferrari SF90 heeft een prachtige carbon facelift en produceert 769 pk

Deze Ferrari SF90 heeft een prachtige carbon facelift en produceert 769 pk

De standaard Ferrari SF90 Stradale produceert 769 pk en dat is veel, maar Novitec, een Duits tuningbedrijf, is nog een stap verder gegaan. De geavanceerde vierliter, twin-turbo hybride V8 die de SF90 aandrijft, levert nu 1.109 pk. Dit betekent dat de Novitec Ferrari nu een topsnelheid van 211 km/u bereikt en in slechts 2,4 seconden van 0-60 km/u gaat. Novitec stopte daar niet, ze legden ook hun eigen accenten op de carrosserie en het interieur. Dit is een knappe auto, misschien wel een van de mooiste moderne Ferrari's, en het lijkt erop dat ze dat weten omdat ze geen extreme veranderingen hebben aangebracht. Als het niet kapot is, repareer het dan niet zoals ze zeggen.

Het lijkt dus erg op het origineel, afgezien van een paar carbon extra's hier en daar. Er is een nieuwe aero-kit, met een nieuwe voorlipspoiler, nieuwe carbon voorkleppen en nieuwe spatborden. Daarnaast hebben ze ook nieuwe koolstofcomponenten aan de achterkant gemonteerd, waaronder een carbon diffuser en een nieuwe dakspoiler. Ze hebben ook nieuwe 21-inch gesmede velgen gemonteerd, vervaardigd in samenwerking met Vossen, een in de VS gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in wielen voor luxe auto's.

De auto is nu lager dan het originele model, waardoor hij iets sneller is, en waarschijnlijk nog moeilijker om door de stad te parkeren en te rijden. Maar de gemiddelde eigenaar zal daar waarschijnlijk niets om geven, en ze hoeven zich eigenlijk geen zorgen te maken, want er is ook een slim liftsysteem, waardoor de bestuurder de voorkant 40 mm omhoog kan brengen.

Het interieur is bekleed met een combinatie van leer en alcantara, maar het is ook zeer aanpasbaar. De eigenaar kan kiezen welke onderdelen van welk materiaal zijn gemaakt, en dan mag hij natuurlijk ook de kleur kiezen. Dus voor hoeveel gaat het? Welnu, de fabriek Ferrari SF90 kost ongeveer €500.000 en de Novitec-behandeling is in feite op maat gemaakt, wat betekent dat de uiteindelijke prijs dramatisch zal variëren, afhankelijk van hoe u deze specificeert.