De prachtige Maserati Ghibli onthuld

We doen nu zaken met een verbluffend nieuws van Maserati - het Italiaanse merk heeft onlangs de nieuwe Maserati Ghibli 4-deurs sedan onthuld, die naar verluidt tegen het einde van deze maand in Shanghai zal debuteren. Het is nogal raar hun beslissing om de auto in Azië te lanceren, maar wees niet bang - hij zal over een paar maanden wereldwijd beschikbaar zijn. Volgens Maserati-functionarissen hoopt het merk dat deze zogenaamde 4-deurs sports executive saloon in ongeveer 50.000 eenheden per jaar zal verkopen. Bovendien zeggen ze dat het een stuk sportiever is dan zijn grotere broer, de Quattroporte, en naar verluidt beschikbaar zal zijn in twee keuzes 3,0-liter V6-motoren met turbocompressor gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie, naast twee aandrijfsystemen, versies met achterwielaandrijving en een vierwielaandrijving een, die ze de Q4 hebben genoemd.
Ze hebben helaas geen informatie onthuld over de HP's en koppels van de motoren. Wat we hier echter hebben, is ook een première - de Ghibli is de allereerste Maserati die een 3,0-liter V6-dieselmotor met turbocompressor omvat. Dit kan ofwel een soort poging tot uitbreiding van de markt zijn, voor Maserati-enthousiastelingen met mindere zakken die zich tot nu toe alleen posters hadden kunnen veroorloven, of een marketingtechniek die ze voorlopig overwegen. Hoe dan ook, deze auto ziet er fantastisch uit! In de galerij die ze ons hebben gestuurd, kunnen we niet anders dan de geventileerde remmen, schijven, LED-achterlichten, gloednieuw uitlaatsysteem met 4 uitlaattips en LED-dagrijlichten opmerken, terwijl de cabine dezelfde luxe- en exquisititeitsprincipes volgt waar Maserati ons mee in de watten legt sinds het merk opgericht. Wat de constructie en het trimmen van de auto betreft, hebben ze naar verluidt leer, chroom, aluminium en koolstofvezel gebruikt.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...