Toroidion 1MW - een verbluffend elektrisch supercar-concept uit Finland

Op de Top Marques Monaco van 2015 werd de Toroidion 1MW onthuld, een adembenemend elektrisch supercar-concept uit Finland dat klaar is om de wereld te veroveren met zijn indrukwekkende aantal pk's! Met een naam die verwijst naar het vermogen van maar liefst 1.341 pk (of 1.000 kW) belooft deze supercar sensationele prestaties te leveren, dankzij vier elektromotoren die rechtstreeks aan elk wiel zijn gekoppeld.

Deze met de hand gebouwde supercar is volledig legaal voor gebruik op de weg en is volledig in eigen huis ontwikkeld. Op de vooras bevinden zich twee motoren die elk 268 pk (200 kW) kunnen leveren, terwijl de achteras wordt aangedreven door nog twee motoren die elk 402 pk (300 kW) kunnen produceren. De Toroidion 1MW combineert een retro-ontwerp met moderne functies en technologie, en is uitgerust met vleugeldeuren en een geheel nieuwe elektrische aandrijflijn die verschillende vermogensniveaus biedt voor diverse toepassingen.

De motoren van de auto worden gevoed door hoogwaardige lichtgewicht batterijen, die snel kunnen worden gewisseld in de pitstraat of in uw eigen garage. Het Finse merk Toroidion werd opgericht in 2011 door Pasi Pannanen, met als doel een volledig elektrische supercar te ontwikkelen die zelfs kon deelnemen aan de 24-uurs endurance race in Le Mans.

Hoewel we nog niet weten of de Toroidion 1MW aan die race kan deelnemen, is het zeker een grote sprong voorwaarts in de elektrische autowereld. Meer details over deze opwindende elektrische supercar zullen in de komende maanden worden onthuld, en we kijken er allemaal naar uit om zo snel mogelijk de prestatiecijfers van de 1MW te vernemen! Monaco: 1 MEGAWATT volledig elektrische Toroidion-supercar maakt zijn debuut op de Top Marques.

 • Toroidion 1MW:
  • Elektrisch supercar-concept met een vermogen van 1.341 pk (1.000 kW).
  • Vier elektromotoren, elk rechtstreeks gekoppeld aan een wiel.
  • Vooras:
   • Twee motoren met elk 268 pk (200 kW) vermogen.
  • Achteras:
   • Twee motoren met elk 402 pk (300 kW) vermogen.
  • Retro-ontwerp met moderne functies en technologie.
  • Vleugeldeuren voor een opvallende uitstraling.
  • Nieuwe elektrische aandrijflijn met verschillende vermogensniveaus.
  • Hoogwaardige lichtgewicht batterijen met snelle wisselmogelijkheden.
  • Legaal voor gebruik op de weg.
  • Handgemaakte constructie met aandacht voor detail en kwaliteit.
  • Fabrikant: Toroidion, een Finse specialistisch merk opgericht in 2011.
  • Prijs en verdere technische specificaties zijn niet beschikbaar.


De Toroidion 1MW is een indrukwekkend elektrisch supercar-concept met een verbluffend vermogen van 1.341 pk (1.000 kW). Het hart van deze auto wordt gevormd door vier krachtige elektromotoren, elk direct gekoppeld aan een wiel, waardoor een uitstekende tractie en prestaties mogelijk zijn.

De vooras van de Toroidion 1MW herbergt twee motoren, die elk 268 pk (200 kW) vermogen leveren. Dit zorgt voor een gebalanceerde vermogensverdeling en verbeterde wendbaarheid. Aan de achteras bevinden zich nog twee motoren, die elk een krachtige output van 402 pk (300 kW) genereren. Dit maakt de auto in staat om adembenemende acceleratie en opwindende topsnelheden te bereiken.

Naast zijn opvallende prestatievermogen heeft de Toroidion 1MW een uniek design dat een retro-uitstraling combineert met moderne functies en technologie. De vleugeldeuren trekken ongetwijfeld de aandacht en voegen een vleugje opvallend karakter toe aan het geheel.

Een van de opmerkelijke kenmerken van de Toroidion 1MW is de nieuwe elektrische aandrijflijn, die verschillende vermogensniveaus kan bieden afhankelijk van de toepassing. Dit maakt de auto veelzijdig en geschikt voor diverse rijomstandigheden.

Om de benodigde energie te leveren, is de Toroidion 1MW uitgerust met hoogwaardige lichtgewicht batterijen. Deze batterijen kunnen snel worden gewisseld, waardoor snelle pitstops of thuisladingen mogelijk zijn.

Het voertuig is volledig legaal voor gebruik op de openbare weg, waardoor eigenaren kunnen genieten van de opwindende prestaties en het unieke ontwerp in verschillende omgevingen.

De Toroidion 1MW wordt met de hand gebouwd met nauwgezette aandacht voor detail en kwaliteit. Als een specialistisch merk uit Finland, opgericht in 2011, heeft Toroidion

Over Toroidion

Toroidion is een specialistisch automerk uit Finland dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve elektrische voertuigen. Het merk werd opgericht in 2011 door Pasi Pannanen, met als doel een volledig elektrische supercar te creëren die indrukwekkende prestaties levert en tegelijkertijd duurzaam en milieuvriendelijk is.

De visie van Toroidion is om de grenzen van elektrische mobiliteit te verleggen en technologische vooruitgang te stimuleren. Ze streven naar het creëren van auto's die zowel opwinding als duurzaamheid combineren, waarbij ze streven naar optimale prestaties zonder concessies te doen aan de milieuvriendelijkheid.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...