Ford Mustang Shelby GT500 2019 - krachtiger dan ooit tevoren

Ford heeft op de Detroit Motor Show 2019 de krachtigste versie van de Mustang onthuld die ze ooit hebben gemaakt, de Ford Mustang Shelby GT500. Deze Amerikaanse muscle car heeft 700 pk en is een echte kwijlinducerende machine. De nieuwe Shelby GT500 is vernoemd naar een van de meest legendarische auto-persoonlijkheden aller tijden en is uitgerust met dezelfde 5,2-liter V8-motor als de Mustang GT350, maar hij is gekoppeld aan een 2,65-liter supercharger en een lucht-naar-vloeistof intercooler. De exacte vermogenscijfers zijn nog niet bekend, maar de auto zou naar verwachting rond de 700 pk moeten leveren.

Deze muscle car wordt automatisch geleverd, met een speciale Tremec zevenversnellingsbak met dubbele koppeling, aandrijfas van koolstofvezel en op maat gemaakte halve assen. Ford beweert dat deze auto 60 km/u zou moeten kunnen bereiken in slechts 3,5 seconden en de kwart mijl zou moeten kunnen afleggen in minder dan 11 seconden, waardoor dit de snelste straatlegale Mustang ooit zou kunnen maken.

De motor van deze nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 is voorzien van gewichtsbesparende draadboogcilindervoeringen, grotere gesmede drijfstangen, verbeterde koeldoorgangen en smering, aluminium cilinderkoppen met hoog debiet en een structurele oliecarter die trillingen zou moeten verminderen en nog meer kracht zou moeten toevoegen aan deze massieve motor.

Ford heeft ook een nieuwe stuurbekrachtiging, het complexe MagneRide-ophangingssysteem en lichtgewicht schroefveren toegevoegd, terwijl de enorme Brembo-remmen en hoogwaardige Michelin-banden ervoor zorgen dat u al het vermogen van deze auto aankunt. Er zijn twee verschillende handlingpakketten beschikbaar voor de Shelby GT500: het Handling Package wordt geleverd met verstelbare veerpootsteunen en een spoiler met Gurney-klep, terwijl het meer geavanceerde Carbon Fiber Track Package 20" koolstofvezelwielen bevat in twee maten, op maat gemaakte Sport Cup 2-banden van Michelin, een enorme GT4-baanvleugel gemaakt van koolstofvezel en splitterwickers die de aerodynamica van deze auto tot in de perfectie moeten brengen. Bij dit pakket wordt ook de achterbank verwijderd om het gewicht van de auto te verminderen.

Afgezien van al deze upgrades, zal de nieuwe Shelby GT500 worden geleverd met een groter voorrooster dat de koeling met 50 procent zou moeten verbeteren, plus zes warmtewisselaars en een enorme ventilatieopening op de kap. In de cockpit ziet de Ford Mustang Shelby GT500 eruit alsof hij klaar is om de baan op te gaan. Het is een prachtige mix van zichtbare koolstofvezel en suède, met Recaro-racestoelen en harnassen.

Bovendien heeft Ford veel aandacht besteed aan de aerodynamica van deze auto. De nieuwe Shelby GT500 heeft een agressievere voorkant met een unieke splitter die een grote luchtstroom genereert, waardoor de downforce toeneemt en de koeling van de remmen en motor wordt verbeterd. De enorme achtervleugel zorgt voor nog meer downforce en stabiliteit bij hoge snelheden.

Naast de prestaties is ook het geluid van de nieuwe Shelby GT500 indrukwekkend. Het uitlaatsysteem is volledig opnieuw ontworpen en heeft een actieve klep waarmee de bestuurder de uitlaatgassen kan regelen en het geluid kan aanpassen aan de rijomstandigheden.

Ford biedt ook een aantal opties om de Shelby GT500 aan te passen aan de wensen van de klant. Zo is er een Carbon Fiber Track Package, dat de prestaties van de auto nog verder verbetert door de toevoeging van lichtgewicht koolstofvezel onderdelen en Michelin Sport Cup 2-banden. Ook is er een Technology Package, dat onder andere een Bang & Olufsen-geluidssysteem en een 12-inch touchscreen omvat.

Kortom, de nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 is een indrukwekkende muscle car die prestaties combineert met stijl en comfort. Met zijn krachtige motor, geavanceerde ophanging en aerodynamische ontwerp is deze auto de perfecte keuze voor liefhebbers van snelle auto's en autoliefhebbers in het algemeen.

Ford Mustang Shelby GT500

 • Motor: 5,2-liter V8-motor met 2,65-liter supercharger en lucht-naar-vloeistof intercooler.
 • Vermogen: geschatte 700 pk.
 • Transmissie: Tremec zevenversnellingsbak met dubbele koppeling.
 • Acceleratie: van 0 tot 60 km/u in 3,5 seconden.
 • Topsnelheid: onbekend.
 • Remmen: Brembo-remmen.
 • Ophanging: MagneRide-ophangingssysteem en lichtgewicht schroefveren.
 • Banden: Michelin-banden.
 • Stuurinrichting: nieuwe stuurbekrachtiging.
 • Koeling: groter voorrooster dat de koeling met 50% verbetert, zes warmtewisselaars en een enorme ventilatieopening op de motorkap.
 • Handlingpakketten: Handling Package met verstelbare veerpootsteunen en spoiler met Gurney-klep; Carbon Fiber Track Package met 20" koolstofvezelwielen, op maat gemaakte Michelin Sport Cup 2-banden, GT4-baanvleugel van koolstofvezel en splitterwickers.
 • Interieur: zichtbare koolstofvezel en suède, Recaro-racestoelen en harnassen, nieuw 12 inch LCD-instrumentenpaneel met 8 inch SYNC 3-display.
 • Kleuren: Red Hot, Iconic Silver en Twister Orange.
 • Stuurbekrachtiging: de Shelby GT500 beschikt over een elektromechanische stuurbekrachtiging die het sturen gemakkelijker en nauwkeuriger maakt.
 • Remmen: de Shelby GT500 is uitgerust met Brembo-remmen, met 16,5-inch rotoren aan de voorkant en 14,9-inch rotoren aan de achterkant. Deze remmen bieden een uitstekende remkracht en zijn bestand tegen fading.
 • Ophanging: de Shelby GT500 beschikt over het MagneRide-ophangingssysteem van Ford, dat elektronisch gestuurde schokdempers gebruikt om de rijervaring te verbeteren. Het Handling Package en Carbon Fiber Track Package voegen verstelbare veerpootsteunen en splitterwickers toe, terwijl het laatstgenoemde pakket ook een GT4-baanvleugel bevat.
 • Banden: de Shelby GT500 is voorzien van Michelin Pilot Sport 4S-banden, in de maat 305/30R20 aan de voorkant en 315/30R20 aan de achterkant. Het Carbon Fiber Track Package voegt op maat gemaakte Sport Cup 2-banden van Michelin toe, voor betere grip op het circuit.
 • Gewichtsvermindering: de Shelby GT500 beschikt over een aantal functies om het gewicht te verminderen, waaronder een aandrijfas van koolstofvezel, op maat gemaakte halve assen en een structurele oliecarter die trillingen vermindert. Het Carbon Fiber Track Package verwijdert ook de achterbank.
 • Interieur: het interieur van de Shelby GT500 is voorzien van Recaro-racestoelen en harnassen, suède en zichtbare koolstofvezelaccenten, en een 12 inch LCD-instrumentenpaneel met een kleiner 8 inch SYNC 3-display.


De Ford Mustang Shelby GT500 is een technisch indrukwekkende auto, ontworpen voor snelheid en prestaties op het circuit en op de weg. Van de krachtige motor tot de geavanceerde ophanging en remmen, elk onderdeel van deze auto is ontworpen om de rijervaring te optimaliseren en de bestuurder te voorzien van ongeëvenaarde prestaties en controle. Met zijn indrukwekkende technische specificaties en zijn legendarische naam, is de Shelby GT500 een van de meest begeerde Amerikaanse muscle cars ooit gemaakt.

Bezoek Website
De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...