De Mercedes-Benz CLA 2014 werd onthuld in Detroit

Een van de auto's waar we angstig op hebben gewacht, de Mercedes-Benz CLA 2014 is zojuist officieel onthuld, tijdens de afgelopen week, op de North American International Auto Show in Detroit. We kregen de kans om een kijkje te nemen in het uiterlijk van deze prachtige auto toen de Concept Style Coupé werd aangekondigd. Deze elegante sedan heeft een prominente grille, een sportieve achterkant met dubbel uitlaatsysteem en een schuine daklijn.
De CLA meet 80 inch breed, 56,6 inch hoog en 182,3 inch lang. Bovendien is de totale luchtweerstandscoëfficiënt geoptimaliseerd tot 0,23 dankzij de aerodynamisch geoptimaliseerde uitlaatdemper, bodembekleding en swoopy styling. Volgens de specialisten achter Mercedes-Benz zullen deze functies zeker ook voor andere fabrikanten als benchmark in de toekomst dienen. Als we binnen komen, is het aantal aanwezige A-klasse-functies verbazingwekkend. De cabine is afgewerkt met pianozwarte bekleding, zilveren accenten en uitgerust met een 5,8-inch display. Daarnaast is de cabine uitgerust met het mbrace2-connectiviteitssysteem waardoor de inzittenden toegang hebben tot een uitgebreid scala aan online conciërgediensten en allerlei apps. Het merk is ook verheugd om de CLA uit te rusten met een optioneel panoramaschuifdak naast een multimediapakket met GPS-navigatie en het COMMAND infotainmentsysteem. Er is ook een Premium-pakket dat verder verwarmde voorstoelen, Harman/Kardon-audiosysteem en klimaatregeling met twee zones toevoegt.
De motorisatie voor de VS draait op een 2,0-liter 4-cilinder benzinemotor die 208 pk (155 kW) en 349 Nm (258 lb-ft) koppel levert, gekoppeld aan een 7-traps transmissie met dubbele koppeling waaraan een optioneel vierwielaandrijfsysteem kan worden toegevoegd. Een van de meest zekere feiten voordat de CLA werd gepresenteerd, was dat de auto op het MFA-platform zal rijden, met een onafhankelijke multilink achterwielophanging en een McPherson-veerpootvoorwielophanging. De CLA beschikt ook over een elektromechanisch stuurbekrachtigingssysteem en, volgens de specialisten, een „flexibele ontkoppeling van het subframe van de achteras voor verbeterde rijeigenschappen”.
Het model zal naar verluidt in september op de markt worden gebracht, terwijl de prijzen nog niet zijn aangekondigd.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...