De Holland & Holland Range Rover luxe SUV wordt geleverd met een wapenrek aan de achterkant

Iets "de meest luxueuze SUV ooit" noemen is een gewaagde claim, maar niet een zonder verdienste in het geval van het nieuwe voertuig van Land Rover, gemaakt in samenwerking met de prestigieuze Britse wapenmaker Holland & Holland.

Dit prachtige voertuig is eigenlijk het werk van de Special Vehicle Operations-divisie van de Britse autofabrikant, die pas deze zomer begon te rijden, en is gebaseerd op de toch al indrukwekkende Range Rover Autobiography Black.

Aangezien dit een zeer exclusieve speciale editie is, zijn er veel wijzigingen aangebracht aan het standaardvoertuig. Hoogwaardige materialen zoals op maat gemaakt leer (geborduurd met het Holland & Holland-logo) en walnootfineer vervangen de standaard fittingen, terwijl het interieur is aangepast om een extra niveau van comfort te bieden aan degenen aan boord. Ook vermeldenswaard is het feit dat kopers een van de meerdere aandrijflijnopties kunnen kiezen, van de V6-diesel tot de supercharged V8-benzine. Het meest opvallende element van de auto, echter, waar de volledige omvang van de samenwerking tussen de twee merken te zien is, is het wapenrek aan de achterkant.

De kastachtige functie heeft een met leer beklede buitenkant en een met Alcantara bekleed interieur, en kan zelfs worden verwijderd om meer ruimte te creëren als je niet van plan bent je wapen mee te nemen op reis. De luxe SUV Holland & Holland Range Rover zal worden uitgebracht als een limited edition van 120 eenheden tegen een tarief van 40 per jaar.
Elke auto kost ongeveer £180.000 (het equivalent van ongeveer €287.000.

Wat is de Holland & Holland Range Rover en hoe verschilt deze van de standaard Range Rover Autobiography Black?

Het is duidelijk dat de samenwerking tussen Land Rover en Holland & Holland heeft geleid tot een zeer indrukwekkende en exclusieve SUV. Het gebruik van hoogwaardige materialen en aanpassingen aan het interieur voor extra comfort dragen bij aan de al luxe uitstraling van de Range Rover Autobiography Black. De mogelijkheid om uit meerdere aandrijflijnopties te kiezen en het wapenrek aan de achterkant voegen een extra niveau van personalisatie en functionaliteit toe aan de auto.

De limited edition van 120 eenheden en het hoge prijskaartje van ongeveer £180.000 benadrukken de exclusiviteit van deze auto en zorgen ervoor dat het alleen voor een zeer selecte groep kopers beschikbaar is. Voor degenen die het zich kunnen veroorloven, biedt de luxe SUV Holland & Holland Range Rover een unieke combinatie van vakmanschap en functionaliteit.

Het is interessant om te zien hoe automerken samenwerken met andere prestigieuze merken om unieke en exclusieve auto's te creëren die buiten het bereik van de gemiddelde consument vallen. Door de samenwerking met Holland & Holland heeft Land Rover niet alleen een hoogwaardige SUV geproduceerd, maar ook een voertuig dat een beroep zal doen op degenen die geïnteresseerd zijn in jacht en schieten.

De limited edition van 120 eenheden zorgt ervoor dat de Holland & Holland Range Rover niet alleen exclusief is in termen van het ontwerp en de materialen, maar ook in termen van de beschikbaarheid. Dit versterkt de exclusiviteit en het gevoel van luxe van het voertuig.

Het prijskaartje van ongeveer £180.000 kan voor sommige mensen buitensporig lijken, maar het is belangrijk op te merken dat de Holland & Holland Range Rover niet bedoeld is voor de gemiddelde autokoper. Het is een zeer exclusieve en op maat gemaakte SUV die een beroep zal doen op een zeer selecte groep van kopers die op zoek zijn naar iets unieks en luxe.

De Holland & Holland Range Rover is gebaseerd op de al indrukwekkende Range Rover Autobiography Black, maar heeft tal van wijzigingen ondergaan om het exclusieve en op maat gemaakte karakter van de auto te benadrukken. De meest opvallende kenmerken van de Holland & Holland Range Rover zijn:

  • Exclusieve materialen: De auto is voorzien van hoogwaardige materialen, zoals op maat gemaakt leer en walnootfineer, die de standaard fittingen vervangen. Het leer is geborduurd met het Holland & Holland-logo.
  • Aangepast interieur: Het interieur is aangepast om een extra niveau van comfort te bieden aan degenen aan boord. De stoelen zijn bijvoorbeeld voorzien van verwarming, koeling en massagefuncties.
  • Aandrijflijnopties: Kopers kunnen kiezen uit meerdere aandrijflijnopties, van de V6-diesel tot de supercharged V8-benzine, wat een extra niveau van personalisatie en functionaliteit toevoegt aan de auto.
  • Wapenrek: Het meest opvallende element van de auto is het wapenrek aan de achterkant. De kastachtige functie heeft een met leer beklede buitenkant en een met Alcantara bekleed interieur en kan worden verwijderd om meer ruimte te creëren als je niet van plan bent je wapen mee te nemen op reis.
  • Exclusieve lakkleuren: De Holland & Holland Range Rover is verkrijgbaar in drie unieke lakkleuren, waaronder "Holland & Holland Green", dat speciaal is ontworpen voor deze auto.
  • Holland & Holland-logo's: Het Holland & Holland-logo is te vinden op verschillende plaatsen in de auto, waaronder op de dorpellijsten, het dashboard en de stoelen.
  • Speciale bagageruimte: Naast het wapenrek aan de achterkant heeft de Holland & Holland Range Rover ook een speciale bagageruimte waarin de Holland & Holland-tas kan worden opgeborgen. Deze tas is op maat gemaakt en bevat een reeks speciale compartimenten voor het opbergen van jachtbenodigdheden.
  • Holland & Holland schietervaring: Als onderdeel van de aankoop van de Holland & Holland Range Rover krijgen kopers ook een Holland & Holland schietervaring. Dit omvat een privé schietervaring met begeleiding van een professionele instructeur en gebruik van een reeks Holland & Holland geweren.


Kortom, de Holland & Holland Range Rover is een indrukwekkende en unieke SUV die de samenwerking tussen twee prestigieuze Britse merken laat zien. Het biedt niet alleen hoogwaardige materialen en aanpassingen aan het interieur, maar ook functionaliteit zoals het wapenrek aan de achterkant. Het beperkte aantal en het hoge prijskaartje benadrukken de exclusiviteit van de auto en maken het een gewilde keuze voor degenen die op zoek zijn naar iets unieks en bijzonders.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...