De Corvette Stingray C7 2014 werd officieel onthuld

Er waren tal van lekken en teasers die onthulden dat Chevrolet zich concentreerde op een gloednieuwe generatie van de Corvette, maar we hebben eindelijk groen licht gekregen om de officiële onthulling van de Chevrolet Corvette Stingray 2014 aan te kondigen. In feite is dit de zevende generatie Corvette, een van de belangrijkste attracties op de North American International Auto Show van dit jaar, en de puur Amerikaanse manier om een „perfecte balans tussen technologie, design en prestaties” te bieden. De Corvette 2014 heeft een evolutionair ontwerp, met een verlengde geventileerde kap gemaakt van koolstofvezel, ventilatieopeningen voor het voorspatbord, HID-koplampen met geïntegreerde LED's en een verwijderbaar dak met „dubbele bellen”.
De achterkant van de auto is uitgerust met een duizelingwekkend uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen, achterlichten die doen denken aan Camaro's en een prominente achterspoiler. Als we richting de cabine komen, stuiten we op een drastisch aangepast interieur, met materialen van veel hogere kwaliteit. Het interieur is gegarneerd met premium lederen bekleding, aluminium bekleding, gemakkelijk aanpasbare dubbele 8-inch displays en allerlei soorten koolstofvezelstukken. Degenen die het zich kunnen veroorloven om er een te kopen, kunnen kiezen tussen twee gloednieuwe stoelen met een lichtgewicht magnesiumframe, dat uniek comfort en ondersteuning biedt.
Het frame van de Corvette is volledig gemaakt van aluminium en levert 50%/50% gewichtsverdeling voor uitzonderlijke handling. Daarnaast was het ook uitgerust met carbon-nano-composiet bodempanelen naast composiet achterzijpanelen, spatborden en deuren. Het optionele Z51 Performance Package voegt verder een elektronisch sperdifferentieel, een verbeterd differentieel- of transmissiekoelsysteem en een droogcarteroliesysteem toe. De versie is verder vergezeld van een uitstekende aerodynamische kit die de stabiliteit verbetert tijdens het rijden met hogere snelheden.
Ons favoriete onderdeel, Corvette's lijst met prestatiecijfers, is echt verbazingwekkend! De auto wordt aangedreven door een 6,2-liter LT1 V8-motor met directe injectie, continu variabele kleptiming en compressiesnelheid van 11, 5:1. Op deze manier kan de Chevy 450 pk (336 kW) en 609 Nm (450 lb-ft) koppel leveren. Dankzij deze en het extreem verminderde gewicht van de auto kan de Corvette in minder dan 4 seconden van niets naar 60 km/u accelereren, terwijl hij een uitzonderlijk verbruik van 26+ mpg in de VS op de snelweg levert. De uiteindelijke aankoopprijs van de Chevrolet Corvette Stingray 2014 zal naar verluidt worden aangekondigd op het moment van de officiële lancering op de markt, in het derde kwartaal van 2013. Chevrolet Corvette Stingray 2014

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...