De ATS SPORT 1000-sportwagen wordt gedetailleerd

We zijn verheugd de comeback aan te kondigen van een van de Italiaanse high performance motormerken aller tijden, ATS. Ze hebben onlangs een paar details vrijgegeven van hun huidige project, de ATS Sport 1000.
Het model richt zich op het nieuw leven inblazen van de racewagenstijlen van de jaren zestig, pronkt met een roestvrijstalen chassis met aluminium panelen en een gewicht van ongeveer 55 kg (121 lbs). De carrosserie, gemaakt van GRP, is volledig afneembaar en weegt slechts 57 kg (125 lbs). De lichtgewicht constructie van deze vierwieler maakt het mogelijk om de weegschaal te kantelen met slechts 400 kg (882 lbs).
Volgens ATS kan dit voertuig worden aangedreven door elke motormotor van Suzuki, Yamaha of Honda, of zelfs in-line 4-cilinder motoren. De Sport 1000 maakt gebruik van een kettingaandrijving om de spieren naar de wielen te verdelen, evenals een Quaife ATB limited slip differentieel.
Daarnaast heeft ATS een dubbele wishbone-ophanging met volledig instelbare schokdempers gemonteerd, naast de achterste en voorste stabilisatorstangen.
De autofabrikant heeft ook aan de veiligheid van de bestuurder gedacht door de Sport 1000 te voorzien van een inklapbare stuurkolom, een Honeycomb-crashbox aan de voorkant, een 50 mm rollbar, aluminium tank met "explosafe" en 6-punts Sparco veiligheidsgordels. Gelukkig voor liefhebbers is de ATS Sport 1000 momenteel te koop voor €25.000.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...