Aston Martin Vulcan - de ultieme Track-Only Supercar

Aston Martin heeft vandaag de langverwachte onthulling gedaan van hun krachtigste en meest opwindende supercar tot nu toe: de Aston Martin Vulcan. Deze beestachtige wagen is speciaal ontworpen voor het circuit en klaar om los te barsten. De Vulcan belooft een nieuwe standaard te zetten in de high luxury supercar-klasse, volgens CEO Andy Palmer van Aston Martin.

Deze nieuwe supercar is uitgerust met een indrukwekkende 800 pk afkomstig van een natuurlijk geambieerde 7.0L V12-motor. Met een ultralichte carrosserie volledig gemaakt van koolstofvezel en een adembenemend ontwerp, biedt de Vulcan een op maat gemaakte rijervaring en werkelijk extreme prestaties. Helaas zal de productie beperkt zijn tot slechts 24 exemplaren wereldwijd, waardoor elke auto nog exclusiever wordt dan de geliefde One-77.

Het betoverende ontwerp van de Aston Martin Vulcan is volledig in eigen huis ontwikkeld en geeft ons een glimp van de toekomstige ontwerptaal van deze Britse supercar-fabrikant. De krachtige 7.0L-motor is ontwikkeld in samenwerking met Aston Martin Racing en is de krachtigste motor die ooit door het bedrijf is geproduceerd.

Deze middenmotor, achterwielaangedreven sportwagen biedt een extreme vermogen/gewichtsverhouding, waardoor adrenaline door het lichaam van elke bestuurder zal stromen. Om die reden zullen toekomstige eigenaren deel moeten nemen aan een intensief trainingsprogramma voor circuitrijders, onder begeleiding van Le-Mans winnende coureur Darren Turner, voordat ze de sleutels van hun auto's in handen krijgen.

De gelukkige eigenaren zullen geleidelijk race-ervaring opdoen achter het stuur van een Aston Martin V12 Vantage S, One-77 en een Vantage GT4 raceauto voordat ze zichzelf kunnen meten met dit meesterwerk op vier wielen.

De Aston Martin Vulcan is uitgerust met een geïntegreerd sperdifferentieel, massieve Brembo-race-remklauwen met koolstofkeramische schijfremmen, en een op het circuit geïnspireerde pushrod-ophanging, aangevuld met dynamische ophanging, verstelbare dempers en stabilisatorstangen van Multimatic (hetzelfde bedrijf dat ook de koolstofvezel monocoque en carrosserie produceert).

De ruim 800 pk wordt overgebracht naar de lichtgewicht gesmede wielen, die zijn voorzien van hoogwaardige 345/30/19 Michelin-banden, via een race-geïnspireerde Xtrac sequentiële zesversnellingsbak.

Natuurlijk voldoet de auto ook aan alle veiligheidsvoorschriften van de FIA. Hoewel we nog geen prestatiegegevens hebben, kijken we reikhalzend uit naar meer details over deze ultra-exclusieve track only Aston Martin Vulcan. Op 3 maart zal de Vulcan zijn wereldpremière beleven op de Autosalon van Genève, waar we meer informatie en specificaties kunnen verwachten.

De Aston Martin Vulcan is niet alleen een krachtige en opwindende supercar, maar ook een waar kunstwerk op wielen. Met zijn gelimiteerde oplage van slechts 24 exemplaren, belooft deze exclusieve wagen een verzamelaarsitem te worden. Elke Vulcan wordt met de hand gebouwd en aangepast aan de wensen van de eigenaar, wat bijdraagt aan de unieke charme van deze bijzondere supercar.

Naast zijn indrukwekkende prestaties en op maat gemaakte ontwerp biedt de Vulcan ook een uitzonderlijke rijervaring. De eigenaren krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan exclusieve trackdays en evenementen, waar ze de volledige potentie van de Vulcan kunnen ervaren onder begeleiding van ervaren coureurs.

Met zijn adembenemende looks, compromisloze techniek en exclusiviteit vertegenwoordigt de Aston Martin Vulcan het toppunt van luxe en sportiviteit. Het is een wagen die de harten van autoliefhebbers sneller doet kloppen en de Aston Martin-legende voortzet.

De prijs van de Aston Martin Vulcan bedraagt een aanzienlijke €2,3 miljoen, wat recht doet aan zijn status als een van de meest exclusieve en begerenswaardige auto's ter wereld. Met zijn beperkte beschikbaarheid en uitmuntende prestaties zal de Vulcan ongetwijfeld een verzamelobject worden dat alleen maar in waarde zal stijgen.

Of je nu een enthousiaste autoliefhebber bent of een liefhebber van exclusieve luxewagens, de Aston Martin Vulcan zal je verbeelding prikkelen en je hart sneller doen kloppen. Het is een meesterwerk op het gebied van design en techniek, dat de grenzen van wat mogelijk is in de autowereld verlegt. De Vulcan belichaamt de passie, het vakmanschap en de innovatie waar Aston Martin bekend om staat en zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een van de meest legendarische auto's ooit geproduceerd.

  • De Aston Martin Vulcan is uitgerust met een 7.0L natuurlijk geambieerde V12-motor die meer dan 800 pk levert, waardoor het de krachtigste motor is die ooit door het bedrijf is geproduceerd.

  • Het chassis van de Vulcan bestaat uit een ultralichte koolstofvezelconstructie, wat bijdraagt aan de prestaties en wendbaarheid van de auto.

  • De Vulcan heeft een extreme vermogen/gewichtsverhouding, waardoor hij ongelooflijk snel en responsief is op het circuit.

  • Het aerodynamische ontwerp van de Vulcan is geoptimaliseerd voor maximale downforce en stabiliteit bij hoge snelheden.

  • De Vulcan beschikt over een geavanceerd remsysteem met Brembo-race-remklauwen en koolstofkeramische schijfremmen, waardoor hij snel kan vertragen en nauwkeurige remprestaties levert.

  • De auto is voorzien van een Xtrac sequentiële zesversnellingsbak, ontworpen voor snelle en vloeiende schakelmomenten.

  • De Vulcan is uitgerust met een geïntegreerd sperdifferentieel dat zorgt voor optimale tractie en controle in bochten.

  • Het ophangingssysteem van de Vulcan is geïnspireerd op racewagentechnologie, met pushrod-ophanging, verstelbare dempers en stabilisatorstangen van Multimatic.

  • De Vulcan wordt geleverd met hoogwaardige Michelin-banden (maat 345/30/19) die zorgen voor optimale grip en tractie op het circuit.

  • Voor de veiligheid voldoet de Vulcan aan alle voorschriften van de FIA, inclusief de vereiste veiligheidsuitrusting voor raceauto's.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...