Curtiss verandert Zeus in een futuristische elektrische motor

Curtiss verandert Zeus in een futuristische elektrische motor

Het is geen geheim dat we hier bij Luxatic dol zijn op alles wat uit Curtiss Motorcycles komt, een exotische fietsbouwer uit de VS, voorheen bekend als Confederate Motorcycles, die besloot om helemaal elektrisch te gaan om de manier waarop we naar motorfietsen kijken voor altijd te veranderen. Vers van hun „Hera” -release, een retro-futuristische fiets als geen ander, is het briljante team van Curtiss weer onder onze aandacht met een nieuwe kijk op zijn ongelooflijke Zeus-motorfiets. Dit modulair ogende beest, Bobber genaamd, heeft een lichtgewicht aluminium frame, met kwijlende rondingen, een prachtige glanzende zwarte of witte afwerking en stevige carbon wielen.

Deze verbluffende elektrische motorfiets weegt slechts 475 pond en dankzij een krachtige elektromotor die 190 pk en 145 lb-ft koppel genereert, kon de Zeus Bobber in slechts 2,1 seconden van 0 naar 100 km/u (0-62 mph) sprinten. De fiets bevat ook een lithium-ionbatterij waarmee je tot 280 mijl kunt rijden en een volledig instelbaar veersysteem dat perfect is voor elke rijstijl, zowel racen als casual woon-werkverkeer. De voorkant van de fiets is voorzien van een liggertype ophanging die geweldig is voor compressie bij hoge en lage snelheid en rebound-demping, terwijl de achterkant wordt geleverd met een gefreesde aluminium swingarm gekoppeld aan een gecentreerde cantilever monoshock die hetzelfde doet. De remmen op dit ding zijn even indrukwekkend, met gietijzeren schijven en radiaal gemonteerde 4D-remklauwen met vier zuigers.

Als je deze gekke motorfiets net zo leuk vindt als wij, moet je weten dat de Curtiss Zeus Bobber al te bestellen is, met een cool prijskaartje van €60.000. De productie start naar verwachting in de eerste maanden van 2020 en de eerste leveringen zullen kort daarna komen. We kunnen niet wachten om het in actie te zien en natuurlijk, testen!