Caterham onthulde hun nieuwe Supersport R

Onlangs is een nieuwe opwindende auto onthuld door de Britse autofabrikant Caterham, de Supersport R. De basis van deze prachtige 4-wieler is de Caterham Supersport, maar de R is veel beter in zowel prestaties als uiterlijk.
De Caterham Supersport R heeft een sperdifferentieel, een ophanging speciaal afgestemd op de baan, met sportdempers en raceveren, en Avon CR500-rubbers. Daarnaast hebben Caterham-specialisten een schakelindicator, samengestelde racestoelen met 4-punts harnassen en een ultramodern stuurwiel gemonteerd. Wat vermogen betreft, wordt de Supersport R aangedreven door een 2,0-liter Ford Duratec-motor die 180 pk (134 kW) en 194 Nm koppel levert. Dit is in feite een toename van 40 pk (30 kW) en 31 Nm (23 lb-ft) in vergelijking met het Supersport-model.
De energiecentrale is via een handgeschakelde vijfversnellingsbak aan de wielen vastgemaakt, waardoor de sportwagen in 4,8 seconden van niets naar 100 km/u kan accelereren, tot een maximumsnelheid van 209 km/u (130 mph).
Het vermelden waard is dat het voertuig een verbluffende 535 kg (1.179 lbs) weegt. Graham McDonald, de CEO van Caterham, legt uit: "De formule van de Supersport heeft een snaar geraakt bij autoliefhebbers en we zijn ervan overtuigd dat we, door het assortiment uit te breiden met een R-model, kunnen voortbouwen op het succes van het origineel." De volledig gebouwde versie van Caterham Supersport R is te koop voor £27.995, terwijl de kit een lagere £24.995 kost.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...