BMW viert 50 jaar M-divisie met speciale behandelingen voor M-auto s

BMW M GmbH heeft aangekondigd dat klanten vanaf januari 2022 hun BMW M-auto's (en M Sport modellen) kunnen voorzien van speciale behandelingen ter ere van de 50e verjaardag van de M-divisie. Het hoogtepunt van deze speciale behandeling is het klassieke 'BMW Motorsport' -logo dat op de motorkap, achterzijde en wielnaven kan worden geplaatst. Dit halve cirkellogo, dat teruggrijpt naar 1973 en vaak werd gebruikt op BMW'sraceauto's, verscheen alleen op de motorsportwagens en op de beperkte productie van de M1 in 1978. Het feit dat dit logo nu beschikbaar is voor auto's zoals de M3, M4 en de binnenkort uitkomende BMW M3 Touring, is dus een bijzondere gelegenheid.

Maar dat is niet alles: BMW biedt ook zeldzame kleuren uit de geschiedenis van M, waaronder 'Dakar Yellow', 'Fire Orange', 'Daytona Violet', 'Macao Blue', 'Imola Red' en 'Frozen Marina Bay Blue'. Deze kleuren kunnen worden aangebracht op M- of M Sport-auto's en maken deel uit van de vieringen ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de M-divisie. De speciale behandelingen kunnen vanaf januari 2022 worden besteld en zijn beschikbaar vanaf maart 2022.

Het is vermeldenswaardig dat BMW'sM-divisie opgericht is in 1972 en sindsdien het paradepaardje is van het merk op het gebied van prestaties en techniek. De M-divisie ontwikkelde de eerste M-auto, de BMW M1, die uitkwam in 1978, en heeft sindsdien een reeks baanbrekende M-auto's geproduceerd, waaronder de legendarische BMW M3. In de afgelopen 50 jaar heeft de M-divisie van BMW de lat hoog gelegd voor andere autofabrikanten en blijft het merk streven naar innovatie en prestaties.

Om de 50e verjaardag van de M-divisie te vieren, heeft BMW ook een reeks evenementen en activiteiten georganiseerd. Zo organiseerde BMW M GmbH in juli 2021 bijvoorbeeld een speciale parade van 50 BMW M-auto's op de legendarische Nürburgring, waarbij enkele van de meest iconische M-auto's uit de afgelopen 50 jaar werden tentoongesteld. Ook is er een BMW M50i ontworpen, die als prijs werd weggegeven aan een gelukkige winnaar.

Het is opmerkelijk dat BMW niet alleen deze vieringen organiseert, maar ook toonaangevend is in de overstap naar elektrische mobiliteit, zoals te zien is in de BMW i4 en de BMW iX3, beide voorzien van M Sport pakketten en M Performance-onderdelen. Dit laat zien dat BMW blijft innoveren en investeren in de toekomst van de auto-industrie.

Over het algemeen zijn BMW M-auto's echter ontworpen voor uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en rijervaring. Ze hebben krachtige motoren en zijn voorzien van geavanceerde technologieën, zoals dubbele koppeling en adaptieve ophanging. Bovendien zijn M-auto's voorzien van verschillende M Performance-onderdelen, zoals M Sport-remmen, sportuitlaten, aerodynamische carrosseriekits en lichtmetalen velgen.

Er zijn verschillende modellen van BMW M-auto's, waaronder de BMW M2, M3, M4, M5, M8, X3 M, X4 M, X5 M en X6 M. Elk model heeft zijn eigen unieke specificaties en kenmerken, zoals verschillende motoren en transmissies, rijmodi, veiligheidsvoorzieningen en infotainmentsystemen.

  1. BMW M2: De BMW M2 is een compacte sportcoupé met een krachtige 3,0-liter zescilindermotor met turbo. Het levert een vermogen van 410 pk en een koppel van 550 Nm. Het is voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps M DCT-automaat. Het heeft een sportief en aerodynamisch ontwerp en een aangepast onderstel en remmen voor uitstekende prestaties.

  2. BMW M3: De BMW M3 is een sportieve sedan met een krachtige 3,0-liter zescilindermotor met turbo. Het levert een vermogen van 480 pk en een koppel van 550 Nm. Het is voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttraps M Steptronic-automaat. Het heeft een strak en aerodynamisch ontwerp en geavanceerde technologieën, zoals M xDrive, waarmee het rijgedrag van de auto aan verschillende omstandigheden kan worden aangepast.

  3. BMW M4: De BMW M4 is een sportieve coupé met een krachtige 3,0-liter zescilindermotor met turbo. Het levert een vermogen van 480 pk en een koppel van 550 Nm. Het is voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttraps M Steptronic-automaat. Het heeft een aerodynamisch en agressief ontwerp en verschillende M Performance-onderdelen, zoals sportuitlaten, lichtmetalen velgen en sportremmen.

  4. BMW M5: De BMW M5 is een sportieve sedan met een krachtige 4,4-liter V8-motor met turbo. Het levert een vermogen van 600 pk en een koppel van 750 Nm. Het is voorzien van een achttraps M Steptronic-automaat en M xDrive-technologie voor uitstekende prestaties op de weg. Het heeft een elegante en strakke uitstraling en een interieur van hoge kwaliteit.

  5. BMW M8: De BMW M8 is een luxe sportauto met een krachtige 4,4-liter V8-motor met turbo. Het levert een vermogen van 625 pk en een koppel van 750 Nm. Het is voorzien van een achttraps M Steptronic-automaat en M xDrive-technologie. Het heeft een luxueus en modern interieur en geavanceerde technologieën, zoals een head-up display en BMW Live Cockpit Professional.

  6. BMW X3 M: De BMW X3 M is een sportieve SUV met een krachtige 3,0-liter zescilindermotor met turbo. Het levert een vermogen van 480 pk en een koppel van 600 Nm. Het is voorzien van een achttraps M Steptronic-automaat en M xDrive-technologie. Het heeft een stoer en robuust ontwerp en een ruim en comfortabel interieur.

  7. BMW X4 M: De BMW X4 M is een sportieve SUV-coupé met een krachtige 3,0-liter zescilindermotor met turbo. Het levert een vermogen van 480 pk en een koppel van 600 Nm. Het is voorzien van een achttraps M Steptronic-automaat en M xDrive-technologie. Het heeft een opvallend en gestroomlijnd ontwerp en een ruim en luxueus interieur.

  8. BMW X5 M: De BMW X5 M is een sportieve SUV met een krachtige 4,4-liter V8-motor met turbo. Het levert een vermogen van 625 pk en een koppel van 750 Nm. Het is voorzien van een achttraps M Steptronic-automaat en M xDrive-technologie. Het heeft een robuust en indrukwekkend ontwerp en een hoogwaardig en comfortabel interieur.

  9. BMW X6 M: De BMW X6 M is een sportieve SUV-coupé met een krachtige 4,4-liter V8-motor met turbo. Het levert een vermogen van 625 pk en een koppel van 750 Nm. Het is voorzien van een achttraps M Steptronic-automaat en M xDrive-technologie. Het heeft een gestroomlijnd en agressief ontwerp en een luxueus en ruim interieur.

  10. Alle BMW M-auto's hebben verschillende specificaties en kenmerken die hen uniek maken, zoals verschillende motoren, transmissies, rijmodi, veiligheidsvoorzieningen en infotainmentsystemen. Ze zijn ontworpen om uitstekende prestaties te leveren, met geavanceerde technologieën en M Performance-onderdelen om de rijervaring te verbeteren. De M-divisie van BMW blijft een belangrijk onderdeel van het merk en blijft streven naar innovatie en prestaties op het hoogste niveau.

BMW heeft een sterke aanwezigheid in België en heeft verschillende showrooms en servicecentra verspreid over het hele land. Klanten kunnen terecht bij deze locaties om BMW-auto's en -diensten te bekijken en kopen. De M-divisie van BMW blijft een belangrijk onderdeel van het merk en blijft streven naar innovatie en prestaties op het hoogste niveau.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...