Bentley neemt afscheid van de Mulsanne met de 6.75 Edition by Mulliner

Bentley, een merk dat synoniem staat voor luxe en hoge prestaties, brengt een passend eerbetoon aan zijn iconische model, de Mulsanne. Met de aankondiging van de exclusieve '6.75 Edition by Mulliner', markeert Bentley het einde van een tijdperk dat meer dan een decennium heeft geduurd. Het langstlopende model van Bentley, de Mulsanne, heeft de weg vrijgemaakt voor meerdere opvolgers en zal zeker worden gemist door autoliefhebbers en verzamelaars wereldwijd.

De '6.75 Edition by Mulliner' wordt gekenmerkt door een indrukwekkende reeks verbeteringen en wijzigingen die zijn ontworpen om het model een unieke uitstraling te geven. Mulliner, Bentleys eigenzinnige maatwerkafdeling, heeft de taak op zich genomen om deze speciale editie te creëren. Met slechts 30 exemplaren beschikbaar, belooft deze edition ongeëvenaarde exclusiviteit.

De moderne interpretatie van de Mulsanne is versierd met diverse esthetische accenten die doen denken aan de rijke historie van het merk. De karakteristieke details van de Mulsanne, zoals de glanzend verchroomde matrixgrille en de iconische vliegende 'B' mascotte, blijven aanwezig. Daarnaast verrast de 6.75 Edition met subtiele maar significante details zoals de donkere getinte 'Flying B' koplampinzetstukken en de handgeschilderde '6.75 Edition' badge.

Als eerbetoon aan het krachtige hart van deze luxe wagen, de 6.75-liter V8 motor, is de editie ook voorzien van speciale motoraanduidingen op het motorblok en de olievuldop. Het interieur is verder opgesmukt met illustraties van de motor en andere unieke accenten zoals een premium audiosysteem, venstercassette-aansluitingen en voetsteunen in de achterkant van de auto.

Het is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan het maken van deze speciale editie auto, van de hoogwaardige materialen tot de minutieuze afwerking. De fascinerende details en de hoge mate van personalisatie benadrukken de toewijding van Bentley aan vakmanschap en luxe.

Naarmate deze gelimiteerde editie het einde van de productie van de Mulsanne markeert, zal Bentley zijn focus naar nieuwe horizonten verleggen. Met de nieuwe Flying Spur, die nu het vlaggenschipmodel van het merk is, zet Bentley zijn nalatenschap voort in de wereld van luxe auto's.

Echter, de Mulsanne zal altijd worden herinnerd als een monnikenwerk van Brits vakmanschap, luxe en elegantie. Als symbool van traditie en innovatie, zullen zowel het merk Bentley als zijn toegewijde volgelingen de Mulsanne zeker missen. Ondanks dat het tijdperk van de Mulsanne ten einde is gekomen, blijft de invloed ervan voortleven in de voortdurende nalatenschap van Bentley.

Het is ongetwijfeld een nostalgisch moment wanneer men afscheid neemt van dergelijke iconische modellen. Toch is er altijd een zilveren voering; in dit geval de geboorte van nieuwe modellen en innovaties. Terwijl we uitkijken naar wat de toekomst brengt, kunnen we blijven genieten van de vakkundig gemaakte auto's die Bentley op de weg zet, waaronder de bijzondere '6.75 Edition by Mulliner'.

 

- Welk model neemt Bentley afscheid van? Bentley neemt afscheid van het Mulsanne model.
- Wat is het kenmerkende aan de '6.75 Edition by Mulliner'? Het kenmerkende aan de '6.75 Edition by Mulliner' zijn de esthetische wijzigingen en unieke accenten zoals de donker getinte 'Flying B' koplampinzetstukken en de handgeschilderde '6.75 Edition' badge, toegepast door Mulliner, Bentleys eigen maatwerkafdeling.
- Hoeveel exemplaren van de '6.75 Edition by Mulliner' zijn er geproduceerd? Er zijn slechts 30 exemplaren van de '6.75 Edition by Mulliner' geproduceerd.
- Wat volgt er na de Mulsanne in Bentleys lineup? De nieuwe Flying Spur is het model dat de Mulsanne opvolgt als het vlaggenschipmodel van Bentley.
- Wat wordt er bedoeld met 'motoraanduidingen' in de context van deze speciale editie? Met 'motoraanduidingen' worden speciale markeringen op het motorblok en de olievuldop bedoeld ter ere van de 6.75-liter V8 motor in de auto.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...