Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Ariel onthult de 500 pk Atom V8

Ariel onthult de 500 pk Atom V8

Na meer dan twee jaar ontwikkeling heeft Ariel vandaag de Ariel Atom V8 uitgebracht,'s werelds krachtigste, duurste, exclusieve en absoluut de meest ongelooflijke hypertracker. Deze auto is ontworpen om spanning op vier wielen te bieden, maar slechts een paar gelukkigen zullen voelen hoe het is. De Ariel Atom V8 wordt aangedreven door een 3.0L V8-motor, maar dit is geen normale motor van gewone auto's, het is een motor die is ontstaan door twee krachtige motoren van Suzuki-fietsen aan elkaar te schroeven.

De Atom komt zelfs met twee verschillende versies: een wegmodel en een baangeoriënteerde versie. Het model voor dagelijks gebruik heeft 475 pk om mee te spelen, terwijl de V8 van de op het circuit georiënteerde auto een verbluffend vermogen van 500 pk levert! De trackversie wordt ook geleverd met agressieve mapping die al het andere in gevaar brengt voor extreme prestaties. Je zou kunnen denken dat 500 pk niet zoveel is als het vermogen van andere supercars, maar de Atom V8 is een ultralichte auto en met al dit vermogen heeft hij een adembenemende vermogen/gewichtsverhouding van 900 pk/ton!!!

De Bugatti Veyron heeft iets meer dan 500 pk/ton en ja, de Atom V8 kan sneller accelereren dan de Veyron. Het kan de topsnelheid van de Veyron niet evenaren, maar toch is de sensatiefactor zeker op een heel ander niveau als je in deze kleine hypertracker zit. De Ariel Atom V8 kan in slechts 2,3 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren en bereikt een topsnelheid van 170 km/u voor de versie voor dagelijks gebruik en zelfs een verbazingwekkende 200 km/u voor de baangeoriënteerde auto. Deze geweldige kleine auto wordt geproduceerd in een beperkte oplage van slechts 25 eenheden, waarbij elke eenheid EUR 182.500 of €231.700 kost.