2014 Nissan GT R Details en foto's onthuld

Het is ons ter ore gekomen dat Nissan op het punt staat de gloednieuwe, verbeterde versie van de befaamde GT-R te onthullen, de editie van 2014 om precies te zijn.
Vanwege de ontmoetingsmarkt ergens in het voorjaar, zal deze nieuwere versie naar verluidt iets sneller en gemakkelijker te hanteren zijn.
Volgens de Japanse autofabrikant wordt de acceleratietijd van 0 tot 62 mph (100 km/u) teruggebracht tot maar liefst 2,7 seconden, 0,1 seconden sneller dan de huidige GT-R. Bovendien heeft Nissan gezegd dat de 2014-versie een stuk stabieler zal zijn op de weg, omdat hij in mei vorig jaar de beroemde Nürburgring in slechts 7 minuten en 19,1 seconden heeft weten te omzeilen.
Het model was op dat moment naar verluidt in ontwikkeling. Het eindproduct zal naar verwachting een veel betere tijd van 7 minuten en 18,6 seconden bereiken, dankzij dezelfde oude, maar verbeterde 3,8-liter V6-motor met dubbele turbocompressor die 550 pk levert.
De 2014 wordt echter geleverd met een verscheidenheid aan aanpassingen, waaronder een scherpere brandstofinjectieregeling voor een verbeterde respons in het middenbereik en hoog toerental, nieuwe overdrukklep voor de bypass van de turbocompressor, die de snelle afname van de geforceerde injectiedruk onderdrukt, en een gloednieuw oliecarterschot. De specialisten achter Nissan hebben ook de voorste stabilisatorstang, veren en dempers van de auto verstoord, waardoor deze een nog lager zwaartepunt heeft.
Verder hebben ze nieuwe nokkenbouten gemonteerd om het bochtenwerk te verbeteren, naast een toename van het koppeldraagvermogen van de aandrijfassen naar de naaflagers. De Nissan GT-R 2014 bevat ook versterkingen aan de dashboardbalk en het instrumentenpaneellid, voor verbeterde stijfheid.
Hoewel er tot nu toe geen verdere informatie is bekendgemaakt, zoals prijzen, maximale snelheid, exacte output of zelfs vermogen/gewichtsverhouding, wachten we nog steeds met spanning op de Nissan GT-R 2014 op straat, waar hij eigenlijk thuishoort.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...